Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Featured Replies

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 662,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zrobiłem sobie dziś prezent na gwiazdkę. Do Oleda C2 42 przyda się trochę dodatkowej pary, 3090 Suprim X idzie zatem na Ebay. 4090 też chciałem Suprima, ale z różnych przyczyn padło na Gaming X T

• Przecież to wszystko to jest stary dobry znany płacz. Ray tracing wyszedl, płacz. Upscalling, płacz. Path tracing, płacz. I tak w kółko. Technologia świetna, teraz tylko trzeba ją dobrze zastosować.

• SpacierShark123
    SpacierShark123

Samo życie Panowie ... samo życie ...

Opublikowano

W samej grze tak tego nie czuć. Na pewno nie jest to taka zmiana twarzy jak na tych pierwszych prezentacjach ale sama technologia tak czy siak wymaga czasu.

Opublikowano
6 minut temu, Josh napisał(a):

azvbdn.jpg

Jak pracowałem w handlu miałem taką koleżankę classic

Opublikowano
11 minut temu, Qbon napisał(a):

W samej grze tak tego nie czuć. Na pewno nie jest to taka zmiana twarzy jak na tych pierwszych prezentacjach ale sama technologia tak czy siak wymaga czasu.

Imho jest to samo po materiałach ktore widzę. Po prostu jak morda zajmuje 3/4 kadru to zwykle wyglada w miare tak samo miedzy kadrami. Im wiecej musi zgadywac tym durniejsze sie to robi. Póki nie bedzie wypuszczanej informacji z silnika gry do dlss, ze ma naniesc taki model to bedzie takie gownorozwiazanie.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
3 minuty temu, Kangus napisał(a):

Imho jest to samo po materiałach ktore widzę. Po prostu jak morda zajmuje 3/4 kadru to zwykle wyglada w miare tak samo miedzy kadrami. Im wiecej musi zgadywac tym durniejsze sie to robi, poki nie bedzie wypuszczanej informacji z silnika gry do dlss, ze ma naniesc taki model to bedzie takie gownorozwiazanie.

To jest w ogóle niestabilne bardzo póki co, służy mocno w niektórych scenach. W Starfieldzie teraz patrzyłem.

Opublikowano

Dla mnie oświetlenie robi największą różnicę,jest realistyczne i nie jest płaskie ale to ma sens w grach bez RT/PT, natomiast czy jest sens wrzucać to do gier które mają np PT dla samych twarzy to nie wiem a widziałem że ludzie to wrzucają do Cyberpunka czy RE9, w samym oświetleniu już tam różnic większych nie ma względem PT a zabija wydajność. Niestety ponoć nie działa na dx11 a sprawdził bym takie Data Gone.

Opublikowano

W CP to wygląda jakbyś grał na tych realistycznych modach, więc się nie zgadzam ze nie zmienia oświetlenia względem PT. Zmienia i to bardzo.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Wg mnie nie zmienia a podobny efekt można tam uzyskać właśnie przez mody, w tym jeden zwiększajacy ilość promieni, spadek wydajności podobny. Zresztą Cyberpunk z najnowszym ray reconstruction wygląda już tak dobrze, że nie widzę tam sensu używania tego.

Opublikowano

20260828223626_1.jpg20260828223108_1.jpg20260828223248_1.jpg

leo

kekw

20260828223600_1.jpg

Edytowane przez Qbon

Opublikowano
2 godziny temu, Qbon napisał(a):

Wg mnie nie zmienia a podobny efekt można tam uzyskać właśnie przez mody, w tym jeden zwiększajacy ilość promieni, spadek wydajności podobny. Zresztą Cyberpunk z najnowszym ray reconstruction wygląda już tak dobrze, że nie widzę tam sensu używania tego.

Ta i tak samo jak mody realistyczne do cp ten dlss5 chyba nie potrafi w inna pogodę niż niebo pod chmurką przed / po / w trakcie deszczu.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
41 minut temu, Kangus napisał(a):

Ta i tak samo jak mody realistyczne do cp ten dlss5 chyba nie potrafi w inna pogodę niż niebo pod chmurką przed / po / w trakcie deszczu.

To w ogóle tak obciąża kartę nawet w porównaniu do gry z path tracingiem, że nie wiem czy jest sens tak meczyć tym sprzęt.

Opublikowano

no tak, tak jak w każdym modelu AI do edycji grafiki można kontrolować siłę z jaką modyfikowany jest obraz.

W przyszłości mogę sobie wyobrazić, że te modele AI mogą być też szkolone pod konkretną grę używając zdjęć aktorów i zdjęć referencyjnych, na podstawie których modelowane były postaci i lokacje w grach. Co powinno pozwolić uzyskać bardziej realistyczne rezultaty spójne z tym co planowali twórcy, ale które z powodu ograniczeń sprzętowych i ludzkich nie udało się uzyskać za pomocą zwykłej grafiki 3d.

Opublikowano

nic dziwnego, że ryjce wyglądają inaczej, bo to działa podobnie jak chat gpt z promptem w stylu: "napraw tylko uszkodzenia i wgniecenia na zdjęciu, uzupełnij ubytki, ale nie oddawaj nic od siebie, nie zmieniaj twarzy człowieka na zdjęciu"

no i nie każdy rozumie, że chat gpt tak naprawdę nie naprawia zdjęcia, nie robi klasycznego retuszu, tylko i tak generuje całość na nowo - z lepszym, lub gorszym skutkiem

Opublikowano
9 godzin temu, Qbon napisał(a):

To w ogóle tak obciąża kartę nawet w porównaniu do gry z path tracingiem, że nie wiem czy jest sens tak meczyć tym sprzęt.

Mnie to i tak dziwi ze robi to tak szybko, do tego nie zjada vramu. Ciekawe ile jeszcze czeka nas optymalizacji i na ile to można przyspieszyć. No i czyms trzeba te serie 60xx będzie sprzedawać;).

W residencie ekipa w niektórych scenach jedzie na samoopalaczach z tego co widzę :D.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

grasz sobie w wiedźmina z dlss5, później wychodzi nowa karta nvidia z dlss6, wracasz sobie do wiedźmina, a tam inna gra