Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Featured Replies

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 662,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zrobiłem sobie dziś prezent na gwiazdkę. Do Oleda C2 42 przyda się trochę dodatkowej pary, 3090 Suprim X idzie zatem na Ebay. 4090 też chciałem Suprima, ale z różnych przyczyn padło na Gaming X T

• Przecież to wszystko to jest stary dobry znany płacz. Ray tracing wyszedl, płacz. Upscalling, płacz. Path tracing, płacz. I tak w kółko. Technologia świetna, teraz tylko trzeba ją dobrze zastosować.

• SpacierShark123
    SpacierShark123

Samo życie Panowie ... samo życie ...

Opublikowano

Zaczęło się, 9070xt już średnio 300 zł drożej, najtańszy model teraz do wyrwania za 3000, najtańsza 5070ti za 4400 potter (ludzie za mniej już kupowali 5080)

Ramy też znikają, czaiłem się na takie xpg 32gb za 1699 i czekałem aż spadnie cena myślę sobie spokojnie jest w 3 sklepach w tej samej cenie to nie zniknie ze wszystkich naraz, prawda? Z dnia na dzień wyparowało w tej cenie ze wszystkich z ceneo ale znalazłem w jakimś ostatnim media expert w wałbrzychu czy gdzieś z opcją wysyłki to wziąłem bo się srałem, że już taniej białych nie znajdę. Czuję się podle wydając tyle na ram ale już nic nie wymieniam do końca życia chyba że kartę kiedyś.

Opublikowano
14 minut temu, Chewie napisał(a):

już nic nie wymieniam do końca życia

Mam nadzieję że platformy a nie twojego ;).

Opublikowano

Masakra, za 4k złożyłem dużo lepszego kompa w 2022

Opublikowano

Panowie, tak okołogrowo. Jeśli chodzi o krzesła do biurek to co aktualnie najlepsze w sensownej cenie? Dalej Markusy z ikei czy pojawiło się coś lepszego za te kilka stówek?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Testuję sobie nowy ray reconstruction 4.5 i coś niesamowitego jak to usprawnili. W końcu RR daje w pełni czysty obraz, bez smużenia, bez boilingu na powierzchniach, w końcu oświetlenie i wszelakie odbicia reagują natychmiast. Testowałem póki co w Cyberpunku, różnica od razu widoczna w ruchu.

To jest odbicie

20260823001759_1.jpg

Iwem, że na pierwszy rzut oka może się wydawać, że tak było ale w ruchu gdy szedłem to najpierw pomyślałem, że to dalszy plan. Generalnie screenów nie ma sensu wstawiać, bo wszystko się rozchodzi tutaj o czystość obrazu w ruchu i znacznie poprawiona szybkość kalkulacji oświetlenia oraz odbić. Obraz jest również bardziej ostry sam w sobie z RR.

Dla potwierdzenia, w lewym dolnym rogu na screenie - RR2 preset F.

Nvidia chciwa firma i w ogóle , jasne ale technologicznie są lata świetlne przed jakąkolwiek konkurencją. Czy mnie to cieszy.. nie bardzo, bo brak konkurencji wiadomo co oznacza.

Opublikowano

Hej, mam mały problem, może ktoś z Was będzie wiedział jak go rozwiązać. Otóż próbowałem trochę grać na padzie przez kompa i jak odsunę się dalej niż na metr od skrzynki, to momentalnie gubi połączenie gayos Garść informacji:

- problem dotyczy zarówno Dual Sense jak i pada od Xboxa One

- po kablu oba śmigają normalnie

- sterowniki bluetooth zaktualizowane

- nic nie blokuje sygnału, wyłączyłem na wszelki wypadek wszystkie inne urządzenia korzystające z bt i jest to samo

próbowałem porad tego gościa i też nic nie pomogło, jakieś inne pomysły?

jeszcze po głowie chodzi mi zakup takiej zabawki jeżeli nic innego nie pomoże

https://www.x-kom.pl/p/1118398-modul-bluetooth-tp-link-ub5a-bluetooth-50-usb.html?pageThemeMode=dark&sm=ppcads&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=p01m106_-_ongoing_per_google_pmax_troas_do200zl_all_all_all&utm_id=19728306200&gad_source=1&gad_campaignid=19719536091&gclid=CjwKCAjwtKrUBhAhEiwAr77ZotcsyekCqHL2gWiRKkEcZSV4bxV8VQYCQPsUEamjXfXm0EicwNaOHBoCSWYQAvD_BwE

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Kieprawy BT pewnie na płycie głównej. Kup sobie adapter 8bitdo i będzie z dyni, możesz korzystać przy padzie z bąka i ps: https://allegro.pl/oferta/adapter-bluetooth-8bitdo-ret00283-18439589226

Opublikowano

A czy masz moze wifi 2.4 ghz? Moze nakladaja sie fale wifi i bluetooth? Moze sprobuj wifi 5 ghz.

Btw po kablu pad od xbox series jest lzejszy niz switch 2 pro controller ;)

Opublikowano

Ja mam pada od Xboxa z takim adapterem BT pod USB i działa elegancko. Musiałem tylko w opcjach wyłączyć możliwość wyłączania tego przez system w celu oszczędzania energii bo potrafiło się z dupy samo rozłączyć przez to.

Opublikowano

A tą antenkę przymocowałeś, która była z mobo? Mam tę samą płytę, sprawdzę jak będę w domu jak wygląda połączenie pada po bt. Normalnie na co dzień używam 8bitdo i dongla.

Edytowane przez rafanus2

Opublikowano

Oczywiście, że nie przymocowałem antenki, tylko gniła od czwartku w pudełku

im_retarded.gif

Kompa od razu podłączałem do neta kablem, resztę elementów olałem, myślałem że ta antenka to tylko pod wifi ragus Jak ręką odjął, padziki chodzą już normalnie, nawet testowałem zasięg z kibla na drugim końcu mieszkania i jest elegancko. Później rozdam wszystkim plusy i widzimy się w kolejnym odcinku "Durnych pytań i przydatnych odpowiedzi"

Opublikowano

Ale powiem Wam, że emulatorki popierdalają na tym kompie jak szalone. Jak sprawdziłem w akcji na najwyższych ustawieniach sztosy, które przechodziłem dziesiątki razy na PS2 i PS3 i przetestowałem je w 60fps, 2K i z pachami, to tylko cicho wypuściłem powietrze dupą notlikethis normalnie nowa jakość i już nie trzeba się prosić o żadne remastery. Oj chyba odpuszczę sobie wrześniowy wysyp hitów i będę ogrywał przez najbliższe miesiące same starocie

Opublikowano

To jest właśnie to. Jest odrobinkę więcej jebania sie ze sprzętem ale to uniezaleznienie sie od korpo pijaw teraz jest bezcenne.

Opublikowano
Godzinę temu, Josh napisał(a):

Ale powiem Wam, że emulatorki popierdalają na tym kompie jak szalone. Jak sprawdziłem w akcji na najwyższych ustawieniach sztosy, które przechodziłem dziesiątki razy na PS2 i PS3 i przetestowałem je w 60fps, 2K i z pachami, to tylko cicho wypuściłem powietrze dupą notlikethis normalnie nowa jakość i już nie trzeba się prosić o żadne remastery. Oj chyba odpuszczę sobie wrześniowy wysyp hitów i będę ogrywał przez najbliższe miesiące same starocie

co tam odpalałeś z ciekawości?

Opublikowano

Na pcsx2 Headhunter, Resident Evil Code Veronica, oba Outbreaki i gierkę którą zawsze chciałem sprawdzić za małolata ale nie było po drodze: I-Ninja. Wszystkie zasuwają przepięknie, w RE można nawet sobie wgrać patcha usuwającego animacje otwierania drzwi macek Na PS3 testowałem GoW Chains of Olympus i Ghost of Sparta, obu nigdy nie skończyłem, więc teraz będzie idealna okazja. Jeszcze wleciało Shadows of the Damned, Lollipop Chainsaw, FFXIII i Tomb Raider Anniversary HD, przy tym ostatnim będę musiał jeszcze posiedzieć w ustawieniach, bo mi ekran dziwnie miga co jakiś czas. Tak jak Sebas pisze, jest ciut srania się w ustawieniach, ale taki już urok grania na PC widocznie, nawet w legitnie zakupione SH Homecoming ze Steama nie dało się normalnie pograć bez ogarnięcia kilku łatek. Wszystko grane oczywiście z rigczem, czyli z padem w łapie na kanapie, dzięki Wam bolduper Aczkolwiek fotel z podnóżkiem już zamówiony, więc opcji klawiaturo-myszkowej też nie skreślam.

Edytowane przez Josh

Opublikowano
15 minut temu, Josh napisał(a):

Na pcsx2 Headhunter, Resident Evil Code Veronica, oba Outbreaki i gierkę którą zawsze chciałem sprawdzić za małolata ale nie było po drodze: I-Ninja. Wszystkie zasuwają przepięknie, w RE można nawet sobie wgrać patcha usuwającego animacje otwierania drzwi macek Na PS3 testowałem GoW Chains of Olympus i Ghost of Sparta, obu nigdy nie skończyłem, więc teraz będzie idealna okazja. Jeszcze wleciało Shadows of the Damned, Lollipop Chainsaw, FFXIII i Tomb Raider Anniversary HD, przy tym ostatnim będę musiał jeszcze posiedzieć w ustawieniach, bo mi ekran dziwnie miga co jakiś czas. Tak jak Sebas pisze, jest ciut srania się w ustawieniach, ale taki już urok grania na PC widocznie, nawet w legitnie zakupione SH Homecoming ze Steama nie dało się normalnie pograć bez ogarnięcia kilku łatek. Wszystko grane oczywiście z rigczem, czyli z padem w łapie na kanapie, dzięki Wam bolduper Aczkolwiek fotel z podnóżkiem już zamówiony, więc opcji klawiaturo-myszkowej też nie skreślam.

Zaczyna się to pecetowanie, ergo odpalanie 50 gier na 5 minut, ehh

Opublikowano

Klasyki w pierwszej kolejności sprawdzaj na gog.com Jeśli jest w gog preservation program to nie będziesz się bawił w łatanie tego samodzielnie. No i na gogu masz mody które instaluje się jednym kliknięciem, jeszcze jest ich niewiele ale ciągle dodają nowe.

Opublikowano
40 minut temu, Josh napisał(a):

opcji klawiaturo-myszkowej też nie skreślam.

Jest to najlepsza opcja dla fpsów :)

Przeczytałem twoje wypociny odnośnie przejścia na pc - nie wiem czy ktoś już polecał - ale jest ustawienie, które powinieneś zmienić od razu:

prawy klik na pulpicie > ustawienia ekranu > zaawansowane ustawienia wyświetlacza > wybierz częstotliwość odświeżania > dajesz maksimum Hz ile pozwala twój monitor

Opublikowano

o-kurwa.gif

Już mi dzisiaj plusów nie starczy, widzimy się jutro

54 minuty temu, Figaro napisał(a):

Zaczyna się to pecetowanie, ergo odpalanie 50 gier na 5 minut, ehh

50 gier to ja kończę w dwa miesiące, tak że o to się już nie martw, wszystko będzie ograne Aloy_cool1

Opublikowano

@Josh Czyli przejście na PC nie było bolesne :)

Najgorzej kupić i ten 1 zakup. Potem z górki.

Opublikowano

Ja nawet biurka nie miałem xd tylko takie wąskie pod 10 calowego Surface. Ten pierwszy zakup najgorszy bo jednak idzie masa kasy.