Skocz do zawartości

Urazy, kontuzje, eliminacja ze sportów..

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 120,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Żona mi zafundowała na urodziny godzinę jazdy crossem. Po 15 minutach wyjebalem się, bark wyleciał że stawu i przez trzy godziny, az do momentu wystawienia na miejsce na SOR dosłownie płakałem z bólu

• No Liti to wogole niesamowity gosc. Szuka górek, pilnuje pogody zeby miec z wiatrem zeby scigac sie z goscmi na stravie na szosowkach ktorzy nawet na to nie patrza bo kto patrzy na odcinki 300m. Jeszc

Opublikowano
9 godzin temu, Wojtas1986 napisał(a):

Obaj wyglądacie ujowo jak na wasze mędrkowanie .

pozdrawiam :pepegasm:

Weź tak nie mów o kabi, wiesz ile on ma jednostek treningowych? Dużo. 

Opublikowano

Wyjebane mam czy w twoje zdanie czy kulturysty wojtasa :) 90% moich jednostek to trening wytrzymalosci wiec naprawde splywaja po mnie takie teksty. Mimo ze i tak wygladam lepiej od was :)

Jak sobie przypomne ten twoj triceps to az mi sie teraz smiac chce :yao:

Opublikowano

Ależ dostarczacie panowie xD, a gdybyście tak stworzyli do tego osobny wątek? Coś w stylu: pociśnij mięśniaka? :)

Opublikowano
20 godzin temu, kanabis napisał(a):

Wyjebane mam czy w twoje zdanie czy kulturysty wojtasa :) 90% moich jednostek to trening wytrzymalosci wiec naprawde splywaja po mnie takie teksty. Mimo ze i tak wygladam lepiej od was :)

Jak sobie przypomne ten twoj triceps to az mi sie teraz smiac chce :yao:

No wyglądasz zajebiscie, zwłaszcza brzuch XD I właśnie widać jak po toboe to spływa. 

Opublikowano

Proponuję niech spór rozstrzygnie niezawisla masa forumkowa. 3 zdjęcia w podstawowych pozach tak żeby każdy z ocenianych ukazał swoje atuty nastepnie glosowanie forumka i możemy zakończyć tą bezproduktywna kłótnie. No i jeszcze jak Wojas wyskoczył że on niszczy naszych hegemonow kulturystyczno sylwetkowych to dołączamy go do rywalizacji. :D ktoś jeszcze chętny żeby zmierzyć się w rywalizacji?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No i dopadło mnie jakieś gówno. Wczoraj podczas biegu, po jakichś 30 minutach złapał mnie ból stopu od góry (śródstopie?), nagle podczas szybszej partii biegu. Na tyle że od razu musiałem się zatrzymać i wróciłem spacerem lekko utykając. Przez moment liczyłem, że to zbyt mocno zawiązane buty bo faktycznie trochę przesadziłem ze sznurówkami, ale dzisiaj wstaję a ból dalej trzyma, chodzę lekko utykając.

Znowu trzeba do jakiegoś fizjo kolejkę rezerwować. balon

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie miał ktoś kiedyś operacje i rozbijał samemu później bliznę? Po tym jak nie potrafiono mnie zoperować w Holandii postanowiłem olać fizjoterapeutę w Holandii i działać samemu będąc kierowanym przez Polskiego fizjoterapeutę( co wizytę u lekarze 2-4 tygodnie biorę godzinkę fizjoterapii w Polsce i dostaje wskazówki co robić itp.). Problem jest pozycja bo trochę miejsce ciężkie do ogarnięcia samemu ale uważam że jedną ręką ogarnę, obecnie według zaleceń masuje wokół blizny plus rozmasowuje mięsień bo jest zbity jak z gliny przez co ruch mam od 0 do 45 stopni w łapie ale z dnia na dzień lepiej, do tego robię wszystko co da radę by powstrzymać atrofię i jak najszybciej wrócić do treningów czyli : Dieta dość bogata w białko, cardio obecnie 20 minut dziennie, trening prawej ręki( i tak zawsze była mniejsza od lewej więc może nawet się wyrówna a czytałem o cross-education effect i warto) plus obecnie bpc 157+kreatyna a za 3-4 tygodnie TB500 by nie kłóć się za dużo insulinówką. Wrzucam zdjęcie jak to wyglądało przed zdjęciem i z chęcią przyjmę każdą radę w kwestii szybszego powrotu do zdrowia.

IMG_1025.jpg

Opublikowano

Na drugi dzień w szpitalu przychodzi do ciebie fizio i uczy jak rozciągać bliznę i ja bym według tego planu jechał. Przez cały pobyt przychodził do nas na salę i ćwiczyliśmy 3 razy dziennie i zalecał żeby ćwiczyć też jak go nie ma. Same ćwiczenia później kontynuowałem przez 3 miesiące w domu. Wiem ,że nie w każdym szpitalu jest to standard ale w każdym w pierwszy dzień po operacji przychodzi fizjo i pokazuje co i jak.

Opublikowano
1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):

Na drugi dzień w szpitalu przychodzi do ciebie fizio i uczy jak rozciągać bliznę i ja bym według tego planu jechał. Przez cały pobyt przychodził do nas na salę i ćwiczyliśmy 3 razy dziennie i zalecał żeby ćwiczyć też jak go nie ma. Same ćwiczenia później kontynuowałem przez 3 miesiące w domu. Wiem ,że nie w każdym szpitalu jest to standard ale w każdym w pierwszy dzień po operacji przychodzi fizjo i pokazuje co i jak.

U mnie problem jest taki jak pisałem fizjo w polsce no i nakierowuje co robić do kolejnej wizyty a nie mam zamiaru chodzić do Holenderskiego tym bardziej że był tylko jeden lekarz na całą Holandie który potrafił wykonać operację to zakładam że ani jednej fizjoterapeuta nie miał do czynienia z podobnym urazem. No obecnie mam masować+delikatnie rozciągać ale myślałem że są jakieś extra metody, widziałem że ponoć pomaga zimna/ciepła kąpiel na zmianę (2 miski i po prostu przekładanie ramienia) ale nie próbowałem.

Opublikowano

Ogólnie to dziwne ,że w szpitalu cię nie poinstruowali co robić. Wiem tyle ,że to jest mega ważne aby to miejsce rozciągać aby blizna była mobilna i nie pozrastała się z sąsiednimi warstwami. Dostałem masę ćwiczeń i informację ile powtórzeń, serii i ile razy dziennie oraz jak długo. Tylko ja miałem między żebrami cięte więc tych ćwiczeń było sporo + oddechowe.

Od strony wizualnej się nie interesowałem ale są specjalne maści.

Sam uraz fizjo aż tak nie interesuje jak gdzie było cięte i jak głęboko. Chyba ,że problem ze stawami albo ścięgnami to może być problem.