zdrowywariat 373 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 (edytowane) 19 minut temu, Donatello1991 napisał: A ile jest? No z tad trzasnąłem już 55h bo szukałem aż znalazłem. Jeszcze jedna wieża mi została i tam coś zrobię shrinow I chyba polecę już do końca. Od kilku h latam też bez żadnej tarczy xd ta moc po jeden bestii co 3 razy mozna uzyc nieźle kosi. 120 shriny (132 z DLC) 42 shrine questy 90 side questów 18 memories 900 koroków 84 armorów (spodni, koszulek, czapek, masek itp.) 149 materials 15 others (run, siodeł na konia itp.) około 1300 chests - w tym 256 treasure chests (gdy znajdziesz wszystkie skrzynie w danej świątyni to obok jej nazwy pojawi się ikonka ze skrzynią) miłej zabawy Edytowane 9 Marca 2023 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 29 minutes ago, Donatello1991 said: A ile jest? No z tad trzasnąłem już 55h bo szukałem aż znalazłem. Jeszcze jedna wieża mi została i tam coś zrobię shrinow I chyba polecę już do końca. Od kilku h latam też bez żadnej tarczy xd ta moc po jeden bestii co 3 razy mozna uzyc nieźle kosi. Szukaj miejsc z aparatu. Filmiki są super i sporo wyjaśniają z tego co działo się 100 lat temu. Wyjątkowo sprawdziłbym w necie gdzie dokładnie są te miejsca, bo ciężko je po fotce znaleźć, nawet z pomocą malarza. No i zakończenie jest wtedy inne Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 1 minutę temu, Homelander napisał: Szukaj miejsc z aparatu. Filmiki są super i sporo wyjaśniają z tego co działo się 100 lat temu. Wyjątkowo sprawdziłbym w necie gdzie dokładnie są te miejsca, bo ciężko je po fotce znaleźć, nawet z pomocą malarza. No i zakończenie jest wtedy inne Na razie jedno mi się trafiło xd Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 1 minutę temu, Homelander napisał: Szukaj miejsc z aparatu. Filmiki są super i sporo wyjaśniają z tego co działo się 100 lat temu. Wyjątkowo sprawdziłbym w necie gdzie dokładnie są te miejsca, bo ciężko je po fotce znaleźć, nawet z pomocą malarza. No i zakończenie jest wtedy inne Sam znalazłem wszystkie. Pomogłem sobie tylko z 3 świątyniami i kilkoma side questami. No i z DLC, bo już nie chciało mi się szukać tych dodatkowych świątyń po 300h+ nastukanych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 4 minutes ago, Donatello1991 said: Na razie jedno mi się trafiło xd Z mapą trzaśniesz je w godzinę, a zdecydowanie warto Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 1 minutę temu, Homelander napisał: Z mapą trzaśniesz je w godzinę, a zdecydowanie w arto Obczaję sobie na pewno. 21 minut temu, zdrowywariat napisał: 120 shriny (132 z DLC) 42 shrine questy 90 side questów 18 memories 900 koroków 84 armorów (spodni, koszulek, czapek, masek itp.) 149 materials 15 others (run, siodeł na konia itp.) około 1300 chests - w tym 256 treasure chests (gdy znajdziesz wszystkie skrzynie w danej świątyni to obok jej nazwy pojawi się ikonka ze skrzynią) miłej zabawy Nie wiem czy możliwe będzie odkrycie wszystkiego bez youtuba skoro te 73 to mało nie ochujalem czasami. No i czy chęci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 4 minuty temu, Donatello1991 napisał: Obczaję sobie na pewno. Nie wiem czy możliwe będzie odkrycie wszystkiego bez youtuba skoro te 73 to mało nie ochujalem czasami. No i czy chęci wystarczy. Tak, chęci najważniejsze, gdy mi się kończyły to zacząłem korzystać z opisu, żeby zrobić resztę, skoro już niewiele brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 36 minutes ago, Donatello1991 said: Obczaję sobie na pewno. Nie wiem czy możliwe będzie odkrycie wszystkiego bez youtuba skoro te 73 to mało nie ochujalem czasami. No i czy chęci wystarczy. Jak masz ochujeć to olej to. Zabawa jest najważniejsza. A jak kiedyś będziesz chciał zrobić 100% to zrobisz. Jak masz już powoli dość to zrób te filmiki, dorób co tam chcesz i idź na Ganona. Po zabiciu bossa możesz grać dalej, więc na luzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Ja przy rozpączeciu gry nie planowałem robić wszystkich kapliczek ale jakoś tak wyszło że je zrobiłem natomiast zadania poboczne olałem w większości bo są dramatyczne. Zrobiłem chyba połowe Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 55 minut temu, Pupcio napisał: Ja przy rozpączeciu gry nie planowałem robić wszystkich kapliczek ale jakoś tak wyszło że je zrobiłem natomiast zadania poboczne olałem w większości bo są dramatyczne. Zrobiłem chyba połowe Za niektóre są nowe zbroje, więc w sumie dla nich warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Wiem i to jest najgorsze w tych questach. Raz za przyniesienie 10 jaszczurek dostaniesz kozag zbroje a innym razem pyerdoloną marchewkę fetch questy zostawmy takim growym odpadom jak wow a nie grom życia. Obok lepszych dungeonów, poprawa zadań pobocznych to dla mnie najważniejsza rzecz sequela Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 618 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 No i padl Calamity Ganon, 50 godzin na liczniku, czas napisac male podsumowanie. Piekna to byla gra... a nie czekaj, to byla VTM Bloodlines w ktora gralem 2 miesiace temu, teraz czas na BOMBY PRAWDY. Nie ukrywam, ze dla tej gierki kupilem konsole. Oczywiscie mialem jakies tam watpliwosci, ale w calym internecie nie tylko tutaj panuje taki zeldowy mesjanizm, ze nie mozna przejsc obok tego obojetnie i trzeba zagrac. Czego sie spodziewalem? No przede wszystkim solidnego RPG w otwartym swiecie. Generalnie jakies smaczki tarmoszace siusiaka typu podpalenie jablka ognista strzala i upieczenie jej mnie nie interesuja, wole sensowna fabule ktora jakos usprawiedliwia wielkosc swiata no i zbalansowana rozgrywke. A dostalem chuja. No wiec zaczynajac od tej fabuly to bylo to mega nijakie, ratujesz ksiezniczke, no spoko widzialem juz 30 lat temu w Mario. Najgorsze bylo to ze kazda odnoga fabularna to kopiuj wklej. Po pierwszym Divine Beast jeszcze bylem zadowolony, poszedlem na slonia, dluga droga przez jakies gory, pozniej minigierka, wreszcie dotarcie na slonia i fajne zagadki na koniec boss do powalczenia. To pozniej cyk na drugiego, jaszczurka, wszystko to samo. Najpierw male intro cos tam w wiosce, minigierka, wnetrze z zagadkami, boss (praktycznie taki sam). I trzeci i czwarty DB doslownie to samo. Identyczny patent w kazdym kluczowym quescie. Nawet te miasta sa skonstruowane w ten sam sposob. Koniec koncow najlepszym glownym questem bylo dla mnie zbieranie wspomnien ze zdjec, przynajmniej kazde bylo inne. No to moze poboczne questy cos ratuja? Ja pierdole, te to juz w ogole najgorsze xD 90% to przynies 10 kamieni albo jablek. A z WoWa tak sie tu smieja wszyscy na forum. Moze jakies nagrody chociaz beda? No dostaniesz consumable co odnawia 3 serduszka. Byl taki poboczny quest z budowa osady, ktorym ktos sie zachwycal w temacie ze wspanialy chain. No elo przynies 10, 20, 30, 40, 50 stosow drewna przeplatane znajdz osobe rasy X - oczywiscie kazda osoba zgodnie ze schematem znajduje sie w osadzie oddalonej od glownego miasta danej rasy xD No ludzie kochani. Przejdzmy teraz do ekwipunku. Na poczatku sie jeszcze czlowiek ludzi, bo sa na przyklad zbroje na resisty potrzebne zeby sie dostac do pewnych miejsc. Ale w gruncie rzeczy nic nie daja. Nie oplaca sie ich kompletnie ulepszac. Generalnie zbroje to tak jak w soulsach. Bronie, no jeszcze na poczatku to zbieralem i przykladalem do tego uwage, pozniej dostaje sie niezniszczalny miecz ktory sie regeneruje i juz masz wszystko w dupie. Po co w ogole zbierac lepszy ekwipunek skoro przeciwnicy sa tak beznadziejni? Eliksiry nie maja sensu, w ekwipunku najebane tyle materialow i badziewia ze Nioh sie chowa. Po co jak tego sie praktycznie nie uzywa. Walka w tej gierce jest do dupy. Zwyczajne potwory to w ogole nieporozumienie i jest ich bardzo malo, w sensie roznych typow. Zaden z nich nie sprawia problemow, ja to w ogole je omijalem po prostu biegnac przed siebie, da sie ominac kazdego przeciwnika bez problemu. Mowilem, ze wszystko w tej grze jest robione metoda kopiuj wklej? Bossowie tez, nie tylko ci z DB, ale tez minibossowie, jakies talosy ktorzy sa reskinem z innym zywiolem. Czesto ludzie zarzucaja tej grze, ze ten swiat jest pusty. I maja racje. Co mozna tutaj robic? Mozecie kolekcjonowac swiatynie ktore sa minigierkami, nawet spoko ale gdybym chcial takie rzeczy robic to bym sobie odpalil jakas platformowke. Mozecie odkrywac mape jak w asasynach wchodzac na najwyzsza wieze. Wejscie jest tylko troche wiekszym wyzwaniem. Mozecie tez zbierac korok seeds. Tylko nie wiem po co bo ekwipunku sie zbierac nie oplaca po czasie. Sa pochowane po calym swiecie pod postacia zagadek, rowniez metoda kopiuj wklej, znalazlem kilkadziesiat, podobno jest kilkaset, ciekawi mnie tylko ktory typ zagadki wystepuje najczesciej, czy to ulozenie kamienia zeby zamknac kolko? Trafilem chyba 5 razy na takiego. A i nie ma znacznikow na mapie, czaicie? Nie ma znacznikow na mapie, jebani geniusze z Nintendo, jak oni to wymyslili? To wspanialy open world bo nie ma znacznikow na mapie. Szczerze mowiac, to jezeli jeszcze bede w to gral to tylko ze wzgledu na to, ze konsola jest przenosna i bede to mogl robic gdzies gdzie musze zabic czas to poszukam swiatyn. Kompletnie przehajpowany tytul, wiadomo dlaczego. Jestem ciekaw czy jak w kontynuacji zaserwuja dokladnie to samo tylko wiecej to czy ludzie powiedza dosyc, czy dalej beda sie tasowac do poteznej zeldy. Mowienie, ze to jest jakis top gamingu, jedna z lepszych gier wszech czasow to jest smiech na sali. 3 3 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Piękny przykład tresury która trwała latami przez ubi gierki i inne cinematiki. Ludzie nie potrafią docenić prawdziwej gry 1 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Gość pisał, że Heroes 4 > 3, no to o czym my tu kurwa mówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Zelda jest rpgiem? Dobry towar musiał wjechać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Widać, że Zelda nie wpasowała się w szablon sistematic AAA experience. Żeby całą grę pojechać, każdy aspekt, a do tego nie napisać, ani jednego dobrego słowa? Nie to niemożliwe, kolega nas pod chuja robi, no i dobry jest, bo każdy się nabrał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 To I tak, że 50h wytrwał xd Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 przecież to oczywisty bait, inaczej nie da się tego skomentować Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 124 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Ale jak to nie ma znaczników na mapie jak są. Miasteczka, aktywne questy, wieże, shrine'y. Nieodkryte shrine'y nie są zaznaczone bo są ... nieodkryte? Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 56 minut temu, Donatello1991 napisał: To I tak, że 50h wytrwał xd To akurat mnie nie dziwi, przecież to forum masochistów, którzy kończą gry, nawet gdy się z nimi męczą niemiłosiernie xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Tears of the Kingdom na premierę będzie kupione pewnie. Ciężkie to życie Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Ja nawet bym się z wieloma zarzutami zgodził gdyby niebyły tak komicznie wyolbrzymione a tak ten post to dla mnie zwykły baicik na pokojowo nastawionych adoratorów księżniczki hyrule 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 ty się pupcio zdecyduj, jesteś z nami, czy przeciwko nam? bo się motasz, a fanom nintendo to nie przystoi Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Pupcio zmądrzał z wiekiem i teraz jest największym sojusznikiem w propagowaniu orientacji nintendo na forumku Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Najpierw Ficek, teraz Pupcio, a niedługo Wezyr, mądrość przychodzi z wiekem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi