Gość Kyo Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Restore File System / Przywróć system plików (to chyba opcja nr 3 - dawno nie byłem w RM). Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 W sumie pierwszy raz cos takiego sie zadzialo. Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Restore FS z tego co pamiętam wgra nową tablicę, a więc stracisz wszystkie dane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 To źle pamiętasz (za dużo CFW) To o czym mówisz nazywa się Restore PS3 System. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chicken 4 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Czolem. Cos dziwnego dzieje sie z moja premierowa PS3 60gb. To juz drugi raz kiedy oprocz OSTa zassanego z PSS tworzy dodatkowy folder ze smiecmi w zakladce muzyka. Kazdy z niepozadanych plikow wystepuje w ilosci trzech, moze czterech sztuk, wazy po 0 kb i niestety nie da sie usunac (wywala jakis blad). O dziwo da sie je odtworzyc i nie jest to muzyka, ktora pobralem. Magia? O_o Cytuj Odnośnik do komentarza
Longstar 62 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Ja mam podobnie z Diablo 3, nie szperalem nigdzie za tym ale filmiki mi sie przycinaja i czasami to wczytywanie lokacji trwa zdecydowanie za dlugo, z drugiej strony GTA 5 (GOTY, pan i wladca, itd, itp) dziala plynnie, BF3 multi tez ok Jest to juz moja trzecia PS3 i sie raczej wkur*** jak mi naped siadze. Dobrze ze juz PS4 nadjezdza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Czolem. Cos dziwnego dzieje sie z moja premierowa PS3 60gb. To juz drugi raz kiedy oprocz OSTa zassanego z PSS tworzy dodatkowy folder ze smiecmi w zakladce muzyka. Kazdy z niepozadanych plikow wystepuje w ilosci trzech, moze czterech sztuk, wazy po 0 kb i niestety nie da sie usunac (wywala jakis blad). O dziwo da sie je odtworzyc i nie jest to muzyka, ktora pobralem. Magia? O_o Na to powinna pomóc przebudowa baz danych. Jeśli pomoże i takie problemy wystąpią ponownie za jakiś czas to sprawdziłbym S.M.A.R.T tego dysku, być może jego czas dobiega końca i zdążysz zmigrować dane. Cytuj Odnośnik do komentarza
KamileQ 27 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Panowie, mam do was pytanie - w ostatnim czasie moje PS3 zaczęło znacznie wolniej chodzić - gry chodzą wolniej, mają spowolnienia animacji, a szczególnie wolno wczytują się na początku, później już jest w miarę normalnie (edit. - co do gier jeszcze, to często konsola podczas tego jak dużo razy musi "myśleć" zawiesza się i resetuje po pewnym czasie automatycznie, zazwyczaj podczas gry multi w U3). Ale największy problem jest z XMB - chodzi jak pokaz slajdów, wszystko bardzo długo się doczytuje i spowalnia. Jakieś rady co zrobić żeby konsola działała płynniej? Edytowane 19 Października 2013 przez KamileQ Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Spróbuj opcji Rebuild Database z Recovery Menu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KamileQ 27 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Hm, wydaje się że system działa teraz płynniej, więc uważam problem za rozwiązany, oby nie chwilowo. Dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Bratu jakiś czas temu utknęła płytka w PS3. Przy wciskaniu przycisku EJECT, konsola wydawała dźwięk, jakby nic nie było w napędzie. Rozkręciłem konsolę, udało mi się jakoś wyjąć tę płytkę. Teraz pojawia się taki problem, że konsola nie chce wciągać płyt. Wkłada się do napędu i nic. Co to za usterka ? Da się to jakoś samemu naprawić, czy raczej do serwisu trzeba gonić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Czemu nie zrobiłeś FanTestu aby wyjąć płytkę? Pewnie coś skaszaniłeś przy skręcaniu Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Fantest nic by nie dał, bo napęd był już rypnięty. Przy rozkręceniu też nic nie mogłem skaszanić. Wyczytałem w necie, że reset napędu może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Nie wiedziałem gdzie to napisać. Otóż miałem konsole sprawną, ale jakimś cudem u nowego nabywcy nie działała. Odesłał mi ją i oto problemy: konsola nie przesyła obrazu i wyłącza się sama po jakiś 30 sekundach tak, że nie ma żadnej lampki, dopiero po naciśnięciu power pokazuje się czerwona i potem zielona. Nie wiem co się stało, konsola była sprawna i nagle nie działa. Jakieś rady co do awarii? Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 pewnie przy przesyłce coś się uszkodziło. ale nie ma pomarańczowego światełka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Nie ma, tylko czerwone, po włączeniu zielone, po 30 wyłącza się i nie ma żadnego światełka. Może chodzi o te "kuleczki" pod GPU? Cytuj Odnośnik do komentarza
Exus1pl 7 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Nie ma, tylko czerwone, po włączeniu zielone, po 30 wyłącza się i nie ma żadnego światełka. Może chodzi o te "kuleczki" pod GPU? Tak z ciekawości który to model? Bo moja 40 ma podobne objawy a też nic się z nią nie stało. Leżała nieużywana przez ostatnei 3 miesiące, ojciec próbował włączyć i efekty takei same jak u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ja z kolei niedawno kupilem ps3( slima czy jak tam sie zwie ten model z odsuwana klapa do czytnika) i dzisiaj na chwilke po zalaczeniu gry( mowimy o 2-5 minutach) wyskakuje mi info, ze konsola sie przegrzala i trzeba odczekac chwilke i sama sie wylacza. What the fuck? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Rozkręć i wyczyść, może nie kupiłeś... nowej konsoli. Albo tak szybko pasta skamieniała. Skoro jest na gwarancji to nie rozkręcaj, wyczyść dane i oddaj. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 jakiś czas temu wiatrak w konsoli (slim 320) zaczął hałasować. raz chodzi normalnie, a innym razem wyje jak odkurzacz. do tego wczoraj wyskoczył mi komunikat, żebym wyłączył konsole bo sie przegrzewa. teraz pojawia się po 30 min grania. co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Wyczyścić konsolę i/lub wymienić pastę. No na logikę. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnat2007 0 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 witam mam ptyanie do kogos obeznanego ze sprzetem ps3. dawno temu przez allegro zakupilem ps3 a z powodu naglego wyjazdu nawet jej nie sprawdzilem tydzien temu odpalam wkładam nowa gre i ....lipa , film dvd , muzyka cd i tez nic . Kupilem znowu na allegro laser taki jak u mnie kes 400a . odpalam konsole wklaadam plyte z gra widzac niebieski kolor plyta startuje ma szybsze obroty ale na ekranie nic sie nie zmienia , wkladam dvd plyta startuje wolniejsze obroty i kreci plyta a na ekranie nic to samo jest z cd .Pytaniue mam takie czy cos sie posypalo jeszcze , czy laser nadal jest uszkodzony (nowy), czy moze ja cos zrobilem ...(w miedzyczasie upgrade) Cytuj Odnośnik do komentarza
nevingar 0 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Witam. Mam taki problem z konsolą PS3. A mianowicie, gdy włączę playstation wyświetla się komunikat "Włóż odnośnik lub dysk zewnętrzny, który zawiera aktualizację w wersji 4.25 lub wyższej...". Coś w tym stylu. Postanowiłem go zresetować do ustawień fabrycznych po czym resetuje się wpisuję ustawienia początkowe i działa, ale gdy wyłączę i włączę konsole wracamy do punktu wyjścia, a mianowicie do komunikatu tego co podałem wyżej. Próbowałem z pendrive mu wgrać aktualizację, ale niestety nie czyta pena i wyświetla ponownie ten komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Pen pod Fat32? Zrobiłeś dobrze foldery na nim? PS3/UPDATE/tu_plik_z_fw Jak masz jakąś nową grę to spróbuj odpalić, nowy FW jest na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 FAT32 ale na MBR, nie GPT. "dev_usb000/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP". Wielkość liter ma znaczenie. Ludzie też często mylą nazwy np. PS3UPDATE. Dziwne że pojawia się taki komunikat. W ogóle to jedyny komunikat, to cała jego treść? Nie ma żadnego uzasadnienia czemu potrzebna mu paczka z fw? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi