Skocz do zawartości

Dual Shock 4

Featured Replies

Opublikowano

Na naklejce z tyłu pada:

FCC ID:

AK8CUHZCT1 05/22/2013
AK8CUHZCT1F1 04/07/2014
AK8CUHZCT1A 04/02/2015

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 113,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zobaczcie na co sie porwałem...         Jak na moje pierwsze malowanie to nawet daje rade, co ? DS4 został pomalowany czerwonym PlastiDip'em. Bajer ten nadaje sie do przeróżnych zastosowań,

• Z dziennika DualShock 4 mechanika Wymiana 3 minuty Baterie w blistrach są naładowane Testy żywotności rozpoczęte    

• Było już pisane ale powtórzę : to zależy od kwasowości twojego potu. Mi np. nie ścierają się gumki. Również z premierowego pada do ps4 przez caly okres użytkowania nie miałem problemów, a mojemu bratu

Opublikowano

Mam problem z przyciskiem R2, w bf4 karabinem strzelma normalnie ale pistoletem muszę mocno nacisnąć, w gta 5 wgl nie mogę strzelać z broni tylko pięści, w battlefront blasterami strzelam normalnie. Minimalnie luźniej się go naciska, jakby jakaś gumka spadła, ale dziwne że w jednej grze jest ok a w innej po części tylko. Da się coś z tym zrobić bez rozkręcania bo nie mam takiego wkrętaka małego? ;D

Opublikowano

Tez tak mialem, po zlozeniu wlasnego(analogi wymienialem). Zdaje sie ze mocny atak w bloodbornie nie reagowal w ogole (R2). Gumka zle sie zawinela i tylko w jakims tam stopniu dotylala styk. Wsadzilem na miejsce, poprawilem i jest gicior. Ale u mnie to ja spapralem sprawe. Nie wiem, jak u Ciebie?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

R1 pękł podczas grania w SFV :(  Co za tandeta. Dbam o sprzęt i nigdy nie miałem z padami problemów, a konsol mam dużo i grało się sporo.

Edytowane przez Popa

Opublikowano

widzieliście to?

nieoficjalny pro-pad do ps4

http://intl.target.com/p/playstation-4-elite-wireless-controller/-/A-51549814

fotki budzą mieszane uczucia, ale gdyby sie okazało że jednak jest dobrze wykonany to bardzo bym sie nim zaciekawił, bo i tak miałem kupować drugiego pada to można by takiego

jest tylko ok 100zł droższy niż najtańsze dualshoki, i ledwo co troszke droższy niż te rzadsze wersje kolorystyczne

chciałem kupić takiego ale prawie nigdzie nie ma a jak jest to kosztuje ok 300zł, troche głupio dopłacać 100 za inny kolorek, ale za to za pada z dodatkowymi bajerami to już robi sie ciekawe

Opublikowano

R1 pękł podczas grania w SFV :(  Co za tandeta. Dbam o sprzęt i nigdy nie miałem z padami problemów, a konsol mam dużo i grało się sporo.

Można z powodzeniem naprawić. Na aukcjach znajdziesz zamienniki z nieco lepszym bolcem, potem rozebrać wyjąć połamany, włożyć nowy. I grasz dalej. 

A ja tam wole bez udziwnień kupić DS4 standardowego niż jakieś bajeranckie z opcjami nie wiadomo do czego. Ile dziś kosztuje standardowy DS4? Jakieś 200 zł widzę na ceneo. A te kolorowe to po 219 zł. Więc no wybór jakby należy do kupującego.

Cieszę że mam w kolorze 20th Anniversary bo s(pipi)iela ciężko już kupić. 

20160905_221551.jpg

Opublikowano

Cieszę że mam w kolorze 20th Anniversary bo (pipi)a ciężko już kupić. 

Zdradzę ci ciekawostke :D te pady z 20th anniversary które były kupowane oddzielnie niestety mają gorsze touchpady niz te które były fabrycznie w zestawie z konsolą 20th.

Opublikowano

Ja mam taki problem , że po wciśnięciu R2 do końca gra wylapuje to jako 50/60% siły co widać wyraźnie w samochodowkach.

Do tego sam przycisk nie stawia prawie żadnego oporu przy wciśnięciu , stal sie strasznie miękki .

I tutaj moje pytanie , wystarczy wymienić gumkę przewodzaca pod R2 i oba problemy zostaną rozwiązane czy jednak problem z miękkim przyciskiem oznacza konieczność wymiany przy okazji sprezynki ?

Opublikowano

Zdradzę ci ciekawostke :D te pady z 20th anniversary które były kupowane oddzielnie niestety mają gorsze touchpady niz te które były fabrycznie w zestawie z konsolą 20th.

Te touch pady nie są gorszej jakości technologicznie, to wciąż ten sam touchpad. Ale wiem oco tobie chodzi, sam to już dawno temu zauważyłem że wersja pada z zestawu ma na touchpadzie takie małe symbole trójkąta kwadratu, x i o. Dokładnie takie same jak obudowa tej limitowanej wersji PS4. Fajna rzecz, i na pewno cieszy ale mi na kolorze pada głównie zależało. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam problem z padem sam się rozladowuje wystarczy że konsoli nie włączam jeden dzień i z full bateri mam zero, kupiłem już nawet druga baterie i to samo tak jakby go coś rozladowywalo, spotkał się ktoś może z takim problemem?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wiadomo że gorsze i lepsze serie, chce kupić drugiego pada do kanapowego multi - jaką partie czy kolor powinienem wybrać żeby nie trafić na szmelc z gałkami ścierającymi sie po tygodniu?

Opublikowano

Ja mam pada tego od star Wars i Gajgi są pokryte innym materiałem niż oryginał (coś zbliżone do tego z ds3) oraz są w kolorze białym. Pad może nie wygląda szarmancko ale w ogóle się nie ściera a mam już pół roku.

Jeśli chodzi o wygląd to brałbym złotego

Opublikowano

DS4 działa bezproblemowo ze wszystkimi grami na PS3?

Opublikowano

Nie działa ze wszystkimi. Burnout Paradise go nie obsługuje np.

Opublikowano

Tak. Ale tylko po kablu z tego co wiem.

Pewnie tych z początków generacji jednak nie obsługuje jak Square pisze.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

BP nie obsługuje, ale Borderlands z tego samego roku już tak (chociaż tutaj mogli to dodać jak reaktywowali multi).

Śmiga bezprzewodowo.

Ale, że jak? Po odpięciu kabla u mnie nie działało. Trzeba osobno parować w urządzeniach?

Opublikowano

Dodali w jakiejś aktualizacji na ps3, ale nie zagłębiałem sie. Jest filmik na yt.

Opublikowano

@Square - http://polygamia.pl/dual-shock-4-wreszcie-dziala-bezprzewodowo-z-ps3/

Ps button nie działa po kablu ani wireless, pewnie kwestia softu ps3 - ale raczej nie zobaczymy takiej łatki. Chciałem korzystać z ds4 grając na trójce ale niestety ten przycisk to dla mnie dealbreaker. 

Opublikowano

Dobrze wiedzieć, do tej pory grałem na kablu. Mam starego DS3 więc niedziałający PS button nie jest dla mnie przeszkodą.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem z przyciskiem R2, w bf4 karabinem strzelma normalnie ale pistoletem muszę mocno nacisnąć, w gta 5 wgl nie mogę strzelać z broni tylko pięści, w battlefront blasterami strzelam normalnie. Minimalnie luźniej się go naciska, jakby jakaś gumka spadła, ale dziwne że w jednej grze jest ok a w innej po części tylko. Da się coś z tym zrobić bez rozkręcania bo nie mam takiego wkrętaka małego? ;D

Ja mam taki problem , że po wciśnięciu R2 do końca gra wylapuje to jako 50/60% siły co widać wyraźnie w samochodowkach.

Do tego sam przycisk nie stawia prawie żadnego oporu przy wciśnięciu , stal sie strasznie miękki .

I tutaj moje pytanie , wystarczy wymienić gumkę przewodzaca pod R2 i oba problemy zostaną rozwiązane czy jednak problem z miękkim przyciskiem oznacza konieczność wymiany przy okazji sprezynki ?

Po ponad 2 latach mam to samo z R2, dziś zauważyłem, po przemapowaniu R2 na R1 jest OK.

Co będzie do wymiany, guma i sprężynka? Ktoś zapewne bedzie wiedział z doświadczenia

Musze go rozebrać przy wolnej chwili

edit: Dobra youtube, mały śrubokręt i pojechał, zmieniłem spreżynki lewa prawa i okazało się też że R2 wyskoczył z uchwytu (ta końcówka rolki z tego wgłębienia), widać też ślady zużycia plastyku - biały starty proszek. No ale złożyłem wsio, podgiąłem jeszcze ciut spreżynke i R2 działa :)

Mimo wszystko, gdy ten plastyk sie wytrze i triger zaczyna z niego wypadać, jedyny sposób to chyba "zgrubić" te tulejki aby więcej oporu miały (gumowego kleju może nałożyć czy coś i odstawić do wyschnięcia). Nowe trigery jak ten gość mówi nie pomogą bo chodzi o otwór który się wyciera.

Może ktoś ma swoje patenty?

Ten filmik spoko

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Miałem tak sytuacje wczoraj ,gralem na oryginalnym padzie od plejaka i mial juz malo mocy, w pewnym momencie zaplila sie czerwona dioda na padzie i ten juz nie reagowal i sie wylaczyl, podlaczylem s(pipi)iela do ladowania i nic to nie daje, nie sie nie swieci, pada nie da się wlaczyc, powiedzcie mi ze go nie roz(pipi)alem :( da sie to jakos normalnie naprawic? Co to w ogole za shit (pipi)a?

Opublikowano

Kiedy tak gówniana konsola miała premierę ? Ja (pipi)ię już 3 pad mi się (pipi)i i to znów L3 większego gówna dawno nie widziałem.