Skocz do zawartości

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Wyświetleń 353,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Porządkami tego nie nazwę, bo zaraz większość z powrotem wyląduje w szafie, ale wspomnienia z dzieciństwa obudziły się we mnie dość mocno. Część pism sobie zachowam, ale Secret Service czy Bajtki musz

• Marzy mi się zrobienie konkurencji dla PSX Extreme:   Tak wziąć te posty i wkleić w "pismo", zrobić 100 stron, przecież to byłby hit (dla forumowiczy na pewno). A dział "właśnie ukończ

• Odwiedzając rodziców postanowiłem posegregować moje stare magazyny: wiele Playów, trochę CD-Action, jeden egzemplarz Neo i Neo+... oczywiście szmatławca najwięcej. Gdzieś poginęły mi Mangazyny i Game

Opublikowano

tak samo jak ktoś napisał, że kiedyś za 20 zł miał 200 stron, 4 płyty, to smuggler musiał dopisać "i 40 stron reklam" :)

Opublikowano

Szukam starego numeru CDA, zostaje chyba tylko olx? 

Opublikowano

Nieźle, stan igła i to po kilkanaście egzemplarzy tych samych numerów. Napisałem, może sprzeda pojedyncze sztuki, dzięki grzybi :lapka:

Opublikowano
19 godzin temu, Mejm napisał:

Jest prawie polowa kwietnia, na ch.uj komu teraz kalendarz? W ogole na chu.j komu klandarz z papieru?

Zawsze te... "dodatki" wypierniczam do kosza na śmieci obok kiosku/saloniku prasowego.

Opublikowano

Troche manipulacja jednak bo 108 jest jednorazowo i przy prenumeracie.

148/25 = 5,92

162/34,5 = 4,69

Ale to nie o liczby sie rozchodzi a o zawartosc. Na cda juz narracja, ze to nie pismo o grach tylko "pismo dla graczy". Wiec skoro jestes graczem to interesujesz sie zapewne roznymi tematami w tym np husaria. Na tej zasadzie mozna zalozyc, ze playboy to tez pismo dla graczy bo jest publicystyka, jakas tam recenzja najnowszej duzej gierki, moze troche o gadzetach, stylu zycia, jakis temat polityczny a i goly facet sie trafi.

Opublikowano
17 minut temu, Mejm napisał:

Troche manipulacja jednak bo 108 jest jednorazowo i przy prenumeracie.

W sensie że w Szmatławcu? Z tego co pamiętam, to w tej wiadomości/mailu o nowej cenie było info, że objętość rośnie na stałe, nie jednorazowo. 

image.png.bad510a946b34c056a38e76accd2cbc3.png

Edytowane przez LeifErikson

Opublikowano

Dokładnie. PE już od dwóch czy trzech numerów ma 108 stron (116 z dodatkiem PE+ dla patronów).

Coraz słabiej widzę przyszłość CDA, jeśli zaczną przenosić siły z gier na tematy "okologrowe" i inne husarie. Będzie taki kwartalnik o wszystkim i niczym. Pierwszy numer wezmę na próbę, potem się zobaczy.

Opublikowano

Mnie bawią nadal komentarze po tym jak ogłosili te zmiane trybu wydawniczego. PE zaraz 300 numer, a CDA zdechnie niedługo.

Przechwytywanie.thumb.JPG.a035b1c8df05376d0ad466bfc98d62e0.JPG

:kekw:

Opublikowano

Ja tam z przyjemnością sprawdzę ten numer - w dobie recek w necie materiały okołogorwe (historie studiów, serii czy jakieś topki) to content za który jestem w stanie zapłacić. Tak jak najlepszą częścią PIXELa jest publicystyka i chociażby dla niej warto się pismem zainteresować.

Opublikowano
53 minuty temu, LeifErikson napisał:

W sensie że w Szmatławcu? Z tego co pamiętam, to w tej wiadomości/mailu o nowej cenie było info, że objętość rośnie na stałe, nie jednorazowo. 

image.png.bad510a946b34c056a38e76accd2cbc3.png

A to moj blad bo zasugerowalem sie ponizszym wpisem z ich strony. Teraz faktycznie bez sensu by bylo dodawanie do pixela cyfrowych stron z pdfu gdzie to zapewne tak jak piszecie chodzilo o PE.

Cytat

Każdy prenumerator przy wyborze łączonej prenumeraty otrzyma w prezencie nasze najświeższe wydawnictwo specjalne: Action Replay (format pdf). To 108 stron, na które składa się 212032 literek, cyferek i spacji przepełnionych soczystym retro, w podziale na wspomnienia, strefę 8-bitową, strefę Atari STE/TT/Falcon, strefę Amiga 500/1200/CD32 oraz strefę PC.

Opublikowano
2 godziny temu, Szwed napisał:

Ktoś tu rzuca niezłe bomby prawdy  :obama:

642ca38bced825762cc5b2e9af2cb08.thumb.jpg.219f8768b9f1a3df6d9c0cc36af21276.jpg

Przechwytywanie.JPG.c1351ce1e8d3efad6c021ea9b7c9fd46.JPG

Opublikowano

WTF? :yao: Jezu, chyba dvpa zapiekła srogo. Przykro się patrzy na to, bo gość jest w pewnym sensie twarzą marki, której wkład w giereczkowo i umysły współczesnych graczy jest spory.

Edytowane przez LeifErikson

Opublikowano

Wylecialy mu recenzje a ze wierszoweczka musi sie zgdzac to wjechalo 11 stron o husarii i dodatkowe 2 do action redaction :kaz:

Opublikowano

o co mu chodzi? Jakie miliardolecie? I czemu Fordojczland? Wydawca PE/Pixela nie jest z Niemiec. 

Opublikowano

Znalazłem numer, który chciałem. Gość chce za niego 50 zł xD 50 zł za dwudziestoletnią używaną gazetkę, bez płyt, no aż tak nostalgiczny to nie jestem :nosacz:

Opublikowano

Z ciekawosci, ktory to numer?

Opublikowano

poprawa widzę dalej tam pajacuje. 

a cda wziąłem do łapy i papier w środku to jak z PSXa z 2014, a jakość druku to jak z cda z 2013 chyba- czyli najgorsze co może być. 

Opublikowano
31 minut temu, Mejm napisał:

Z ciekawosci, ktory to numer?

43 z 12/1999, moja pierwsza growa gazetka

Opublikowano

No to grubo jak za tak pozny numer chca 50zl.