Skocz do zawartości

PlayStation VR - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Superhot to była pierwsza gra, w której potrafiłem się zapomnieć i siedzieć z goglami ponad dwie godziny non stop. Wiecie: zakładacie okulary gdy jest jeszcze dzień, a gdy je ściągacie to zaskoczenie, bo za oknem już ciemno. Demo było potrzebne, bo jak zawsze w przypadku gry VR żadne opisy słowne i filmiki na YouTube tego feelingu nie oddadzą, więc trudno przekonać innych, że powinni i że nie ma się nad czym zastanawiać. A samodzielne spróbowanie jakiegoś małego fragmentu to potrafi nahajpować jak nic innego.

Miło, że Firewall dostaje darmowy weekend, ale mogliby jeszcze wypożyczać Aima na weekend.

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 212,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie wytrzymałem, Wczoraj w drodze po żonę z pracy wpadłem z synami do gdańskiego MM. Sporo sztuk VR leżało obok slimki ps4, więc wziąłem. 1769zł i jeszcze dostałem 150 zł na paliwo w BP, więc spoko.

• Mam już za sobą lekko licząc ponad 50h spędzone w VR więc podzielę się swoimi refleksjami.   Wykonanie - sprzęt wykonany bardzo ergonomicznie. Mój dotychczasowy rekord to około 3h non stop i poza ci

• Ale nawet jak kupić Oculusa i mocnego kompa to w co tam grać? są w ogóle już jakieś gry w sprzedaży czy tylko 3 sztuki? Wydaje mi się, że na PC nic nie ma, na PS VR przynajmniej są już tytuły.   Je

Opublikowano

To można by zebrać jakaś forumingową ekipę na weekend i potestować Firewalla :wio:

Edytowane przez Ryo-San

Opublikowano

wracając do Superhota, tam można takie numery  odpier.dalać że John Wick byłby dumny, myślę że popróbuję czy da się zrobić matrixowy unik w tył :D albo jazdy jak typ z tego filmu w 2:40 xDDD odleciał totalnie

Opublikowano

Wczoraj ograłem to demo super hot..... :banderas:S Z T O S  K U R W A ! ! ! :obama: kupuję to na bank.

Do grałem tutorial i pierwszą misje raw data i bardzo fajna gra się zapowiada. W firewall można pograć wieczorami, szkoda tylko, że aima nie mam ale chociaż się sprawdzi. 

Opublikowano

Szkoda, że dopiero teraz Superhota dodali :/. Mi np. nie podszedł i demko by mnie obroniło przed kupnem, ale z drugiej strony jest motywacja, by jednak dać grze jeszcze jedną szansę, bo jednak sporo pozytywnych opinii jest, a i oryginał mi się podobał.

Opublikowano

Mnie tylko wnerwia fakt że znów są 2 wersje gry i vrowska 59 w promo a zwykla 42.
Trzeba płytkę łyknąć w dobrej cenie.

Opublikowano
Godzinę temu, Schranz1985 napisał:

Mnie tylko wnerwia fakt że znów są 2 wersje gry i vrowska 59 w promo a zwykla 42.
Trzeba płytkę łyknąć w dobrej cenie.

Przecież masz bundla za 79.

Ja też się nakręciłem i zastanawiam się czy nie kupić Dziś ostatni dzień promocji jeszcze Fajny był wczoraj HeadMaster a jest promocja po 25 zł ktoś grał poleca?

Opublikowano
35 minut temu, mozi napisał:

Na jpn store jest demo Ace Combat-  właśnie zasysam - dam potem znać jak to wygląda:

https://store.playstation.com/ja-jp/product/JP0700-CUSA14839_00-ACECMBT7VRSTDEMO

Trzeba mieć konto jp? Wiadomo czy u nas też jest przewidziane?

Opublikowano

Tak żeby cokolwiek zassać z innego regionu musisz mieć konto jpn ale to ja już zakładałem konta us, jpn za czasów ps3 - teraz tylko założyłem jeszcze raz na jpn bo zapomniałem danych konta. Są tutki w necie - 5 minut roboty. 

Edit - pograłem - imo zabawa super ale... nie dla mnie - po 5 minutach robienia beczek i szukania "bandit od the six" odpadłem. Jeszcze 2 minuty i poszedłby paw. Polecam jednak sprawdzić. 

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Jak wyglądają serwery w Firewall Zero Hour? Pustki czy jednak nie ma problemu ze znajdowaniem meczy? I czy bez konkretnego teamu lepiej do gry nie podchodzić, tzn czy z randomami też da się pograć?

Opublikowano
14 godzin temu, mozi napisał:

Na jpn store jest demo Ace Combat-  właśnie zasysam - dam potem znać jak to wygląda:

https://store.playstation.com/ja-jp/product/JP0700-CUSA14839_00-ACECMBT7VRSTDEMO

Zrobiłeś mi dzień w tym momencie, ale będzie grane :banderas:

Że Ace Combat 7 chcę mieć, to już wiem. Ale wielkim znakiem zapytania była dla mnie zawartość VR, co decyduje czy wezmę bogatszą o to wersję na PS4 czy lepszą technicznie na X1. Jak to za darmo można sprawdzić na ile to VR się sprawdza i pasuje to zaje,biście.

Opublikowano
34 minuty temu, creatinfreak napisał:

Ten firewall to gra tylko online? 

Jeśli chodzi o rozgrywkę , to tak, ale możesz potestować solo,

Opublikowano

Właśnie gram w tego Firewalla, o ile gra świetna to czekanie na meczyk trochę zbyt długie, szkoda bo zastanawiałem się nad pełną wersją.

Opublikowano

Odkurzam na weekendzie aima i można polatać forumingowym składem  w Firewalla :ninja:

Opublikowano

Chętnie, ale ja w sumie od 22 zazwyczaj gram, wcześniej nie da rady.

Jak ktoś się pisze na nocną grę, to można się ustawić.

Firewall jest jedynym tytułem przez który zarywam nocki. Ostatnio z trzema kolegami graliśmy do 2 w nocy. Czas jakoś szybciej mija przy wspólnym zabijaniu.

Podstawą w tej grze jest zebranie ekipy, z którą się gra. Samemu, dołączając się do losowego lobby też jest spoko, ale w ekipie jest 10/10.

Opublikowano

Chciałem pograć tego firewall  (na dualahocku) ale coś albo mi skręca celowanie, albo mam buga w postaci trzymania karabinu jedną ręką przez co nie mogę przeładować, ani nie widzę mapy :( chwilę się udało pograć i pewnie na aim controlerze fajnie by się w to grało. 

Opublikowano

Zmieniłem sterowanie kamera na „płynne” w doomie, oraz sterowanie lewa gałką. 5 minut i wyłączyłem. Kurde, w niektóre gry gra się ciężko, a inne są lajtowe i w ogóle nie męczące. 

Opublikowano

Pierwsze co jak odpalilem gre to wtf kto tu dał skokowy obrót kamery wyjściowo w fps lol.

No ok zmieniłem wbijam na mecz(wyszukalo bardzo szybko) i od razu trafiłem polaka który gra od dawna na aim.

I tak gadam z nim chwile i pytam kurla jak można grać na skokowej kamerze, na co on mi odpowiada - ja tak gram bo inaczej bym sie zrzygal xD.

Dla mnie czysta abstrakcja.

Co do samej gry to same superlatywy, Grafa dźwięk super, mapy czytelne taktyczne 4v4 a nie jakieś adhd smile.gif

Jedyne co to jednak na padzie ciężko sie celuje bo mając bron z kolimatorem musisz pada trzymać na wysokości oczu i idealnie spasować to w linii(ja 1oko przymykam jak celuje )

Teoretycznie można strzelać tez z biodra ale nie ma tu żadnych magicznych kropek czy celowników jak w płaskich gierkach więc walisz na oslep(bardzo)

Jest realistycznie opór, jest skillowo widzę tu duży potencjał ale aim jednak wymagany.

2h pograłem na mientko o rzyganiu nie ma mowy, aczkolwiek lekko sie zmęczyłem od trzymania rąk w górze.

Opublikowano

Jakoś wieczorem(pewnie po 22) będę testowal Firewalla na aimie. Gdyby ktoś chciał polatać to ślijcie zapki na Ryo_PL

Edytowane przez Ryo-San