Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konsolowa Tęcza

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak wszyscy wrzucają swoje zaliczone tytuły, ciągiem, bez refleksji, a ja wolałbym, aby każdy dodał do tego dwa, trzy zdania, nadając swojemu zdaniu jakiejś indywidualnej opinii - było warto? Nie? Bo

• A ja podejmę rękawicę bo to może być ciekawe.    @ogqozo    Na steam w tej marży 30% mam:   - darmowy SteamOS od Valve który mogę sobie zainstalować na dowolnej maszynie

• No ale co byście powiedzieli na taką Forumkową Bitwę Gierek? Wiadomo, że nie wyszedłby z tego żaden poważny ranking, tylko pewnego rodzaju połączenie popularności, sentymentu, console warsowych antypa

Opublikowano
3 godziny temu, kubson napisał:

kurde ale mam sentyment do tamtych czasow :banderas:

Grywacie jeszcze na takich starych sprzętach? 

Mnie czasem korci zeby kupić sobie jakiegoś Pegasusa, albo i nawet Psxa żeby tylko go włączyć i spróbować poczuc to co kiedyś :)

Opublikowano

Nie mam na czym, bo nie trawię emulatorów na PC, ale mocno inwestuję w indyki. Zwłaszcza w te które trącą dwuwymiarowym retro. Może dam kiedyś szansę SNES-owi Mini, bo niestety PS Classic na ekranie 4K jest koszmarem. 2D jednak godniej się starzeje.

Opublikowano
9 godzin temu, drozdu7 napisał:

Mnie czasem korci zeby kupić sobie jakiegoś Pegasusa, albo i nawet Psxa żeby tylko go włączyć i spróbować poczuc to co kiedyś :)

Nie ma czasu i nie ma na czym, znaczy mam mini snesa no ale to już nie to:) Teraz jak mam ochotę na retro gierki to odpalam 3ds i tam mam kolekcje z nes, snes i gb family 

Opublikowano

Nagrody DICE Awards 2020:

• Najlepsza gra 2019 roku - Untitled Goose Game
  • Wyjątkowe osiągnięcie w reżyserii gier - Control
  • Najlepsza gra akcji - Control
  • Wyjątkowe osiągnięcie w komponowaniu muzyki - Control
  • Wyjątkowe osiągnięcie w kierownictwie artystycznym - Control
  • Wyjątkowe osiągnięcie w projektowaniu gier - Baba Is You
  • Najlepsza gra mobilna - Sayonara Wild Hearts
  • Wyjątkowe osiągnięcie w kategorii gier niezależnych - Untitled Goose Game
  • Imponujący VR w grze - Pistol Whip
  • Najbardziej immersyjny VR w grze - Blood & Truth
  • Wyjątkowe osiągnięcie w sieciowej rozgrywce - Apex Legends
  • Najlepsza gra strategiczna/symulacyjna - Fire Emblem: Three Houses
  • Najlepsza gra sportowa - FIFA 2020
  • Najlepsza gra RPG - The Outer Worlds
  • Najlepsze wyścigi - Mario Kart Tour
  • Najlepsza bijatyka - Mortal Kombat 11
  • Najlepsza gra rodzinna - Super Mario Maker 2
  • Najlepsza gra przygodowa - Star Wars Jedi: Fallen Order
  • Wyjątkowe osiągnięcie techniczne - Death Stranding
  • Wyjątkowe osiągnięcie w scenariuszu - Disco Elysium
  • Wyjątkowe osiągnięcie w designie dźwięku - Death Stranding
  • Wyjątkowe osiągnięcie w kreowaniu oryginalnych bohaterów - Untitled Goose Game
  • Wyjątkowe osiągnięcie w animacji - Luigi's Mansion 3
Opublikowano
3 godziny temu, YETI napisał:

Najlepsze wyścigi - Mario Kart Tour

:gayos:

Opublikowano
W dniu 13.02.2020 o 21:46, drozdu7 napisał:

Caly czas. Te nowe nie maja duszy.

Opublikowano
10 minut temu, MaZZeo napisał:

Duke Nukem Forever miał duszę?

Miał, ma i będzie mieć mimo, że gra wch.uj słabiutka to jednak z kultowej serii. Mocno oczekiwana przez 14 lat developingu stała się mitem/memem zanim powstała i przez to będzie pamiętana w przeciwieństwie do wielu lepszych gier o których już nikt nie pamięta.

Edytowane przez devilbot

Opublikowano
W dniu 14.02.2020 o 14:19, YETI napisał:

Najlepsza gra sportowa - FIFA 2020

Da fak? 

Najbardziej zbugowana gra z serii zostaje grą roku w swojej kategorii. To świadczy tylko o jednym... nie ma już w naszej branży dobrych gier sportowych.  

Opublikowano
3 godziny temu, LukeSpidey napisał:

Da fak? 

Najbardziej zbugowana gra z serii zostaje grą roku w swojej kategorii. To świadczy tylko o jednym... nie ma już w naszej branży dobrych gier sportowych.  

Z drugiej strony ciężko o sensowna konkurencję. 2k NBA to wielka ruletka i tylko grind. NFL tylko w USA popularne i marka stoi w miejscu. NHL już nie wychodzi tak samo UFC. Tak na prawdę PES2020 tylko 

Opublikowano

Zawsze można zrezygnować z tej kategorii niż takie kwiatki nagradzać. Potem deweloper czuje się bezkarnie i dalej dostarcza popsutą grę. 

Opublikowano
2 godziny temu, SetoPL napisał:

Z drugiej strony ciężko o sensowna konkurencję. 2k NBA to wielka ruletka i tylko grind. NFL tylko w USA popularne i marka stoi w miejscu. NHL już nie wychodzi tak samo UFC. Tak na prawdę PES2020 tylko 

NHL wychodzi co roku, WTF?

Opublikowano
Teraz, Rozi napisał:

NHL wychodzi co roku, WTF?

Myślałem, że już w ogóle nie wychodzi, a tutaj psikus. Rok w rok 

Opublikowano
9 godzin temu, kubson napisał:

NHL najlepsza sportowka

Nie według DICE Awards 2020. :reggie: 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

comment_1583355984y9P3SxSp4iORb6Mw5dEOxx

20 lat temu PlayStation 2 miało premierę w Japonii. Polski plakat aktualny do dziś :kaz:

Opublikowano

W trakcie minionego AMD Financial Analyst Day 2020 Dr. Lisa Su wyjawiła, że między rokiem 2013 a 2020 do sklepów trafiło ponad 150 milionów konsol PlayStation 4 oraz Xbox One.

W informacji tej brakuje oczywiście wyszczególnienia proporcji sprzedaży PS4 względem sprzętu Microsoftu. Nie jest to jednak wielkim problemem w dedukcji, gdyż w lutym 2020 japońska korporacja podała, że sprzedała 108,9 miliona sztuk swoich konsol PlayStation 4 i PS4 Pro.

W świetle podanych przez AMD danych oznacza to, że konsola Xbox One i wszystkie jej warianty rozeszły się łącznie w przynajmniej 41 milionach egzemplarzy. Odnosząc to do przeszłych generacji, obecna sytuacja przypomina najbardziej starcie PS1 i Nintendo 64 – z odpowiednio 102,49 i 32,93 mln sprzedanych sztuk.

https://www.dobreprogramy.pl/Przewaga-PlayStation-4-nad-Xbox-One-jest-miazdzaca.-AMD-ujawnilo-dane-sprzedazy,News,106733.html

Opublikowano
15 godzin temu, YETI napisał:

W trakcie minionego AMD Financial Analyst Day 2020 Dr. Lisa Su wyjawiła, że między rokiem 2013 a 2020 do sklepów trafiło ponad 150 milionów konsol PlayStation 4 oraz Xbox One.

W informacji tej brakuje oczywiście wyszczególnienia proporcji sprzedaży PS4 względem sprzętu Microsoftu. Nie jest to jednak wielkim problemem w dedukcji, gdyż w lutym 2020 japońska korporacja podała, że sprzedała 108,9 miliona sztuk swoich konsol PlayStation 4 i PS4 Pro.

W świetle podanych przez AMD danych oznacza to, że konsola Xbox One i wszystkie jej warianty rozeszły się łącznie w przynajmniej 41 milionach egzemplarzy. Odnosząc to do przeszłych generacji, obecna sytuacja przypomina najbardziej starcie PS1 i Nintendo 64 – z odpowiednio 102,49 i 32,93 mln sprzedanych sztuk.

https://www.dobreprogramy.pl/Przewaga-PlayStation-4-nad-Xbox-One-jest-miazdzaca.-AMD-ujawnilo-dane-sprzedazy,News,106733.html

to ma dowodzić tego, ze lepsze gry sa robione na konsole SONY?