Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sea of Thieves

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 276,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To ja piszący sam ze sobą posty w tym temacie

• Dzisiejszą wyprawę, mimo kilku niedociągnięć i błędów po stornie gry, muszę uznać za bardzo udaną.  Świry z FPE mają to do siebie, że nie pitolą się w tańcu i zamiast na rozruszanie obadać sobie 

• zmontowałem krótki filmik z klipów @zloto (przepraszam za jakość ale pierwszy raz montowałem film, jeszcze nie wszystko ogarniam )   Widzimy się za dwa miesiące w pełnej wersji Panowie

Opublikowano

nie xd

Btw pięknie się gierka rozrosła przez 2 lata, ciekawe jak długo będą ją tak wspierali? I kiedy zobaczymy Sea of Thieves 2 ;)

c65qw9n0zkq41.jpg

Edytowane przez ASX

Opublikowano

nowa aktualizacja wyjdzie 22 kwietnia i wprowadzi m.in:

- system emisariuszy frakcji - reprezentując frakcje będziemy szybciej zarabiać i levelować, oraz będziemy mogli liczyć na specjalne questy, ale jednocześnie będzie się to wiązać z ryzykiem że staniemy się celem dla reprezentantów nowej frakcji piratów

- nową frakcje Reaper's Bones - nastawioną na plądrowanie, okradanie i zatapianie emisariuszy 

- przebudowany tryb Areny - rozgrywka będzie krótsza, mapy lepiej wyważone a rozgrywka bardziej dynamicza

- opcje wskrzeszania współtowarzyszy 

- podniesiony level cap do 75 dla 3 podstawowych frakcji i 20 poziom dla legend

- i koty (obok papug i małp jak petsy)

SoT_SoF_All-new_Reapers_Bones.jpg?w=1200

Edytowane przez ASX

Opublikowano

Lvl do 75 podstawowego i 20 legendy? A zaliczy to co już nabiłeś od czasu wbicia 50 lvl? Bo jakoś dostałem gęsiej skórki na myśl o tym, że znowu będzie można pogrindować wożenie kurczaków :ohboy:

Opublikowano

Levele nie będą reaktywne,  nie zaliczy tych leveli ktore mogłes wbić od 50 poziomu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy system emisariuszy wyjaśniony na filmiku

Wygląda na fajną mechanikę risk/reward. Będąc emisariuszem zarabiamy więcej złota (im dłużej gramy tym więcej), ale jednocześnie stajemy się celem polowań nowej frakcji czy Reapers Bones.

Reaperzy natomiast zajmują się tradycyjnym piractwem, okradaniem i zatapianiem innych emisariuszy, dostają nagrody za skradzione skarby i dostarczenie flag zatopionych okrętów.

Brzmi ciekawie, ciekaw jestem jak sprawdzi się sandboxowym świecie SoT i jak gracze zaadaptują te  mechaniki?

oczywiście jeżeli kogoś nie interesuje lepsze skarby i nie chcę być obiektem polowań innych piratów, to może ten system olać i grać po staremu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Uplt1xD.jpg

j23wjEx.jpg

Wszystkie Tall Tales wymaksowane, ale nie będę ukrywał że dzienników szukałem z pomocą YouTube.

Konieczność 5 krotnego kończenia każdego questa to też przesada i cieszę się że zmniejszyli ten wymóg w nowych zadaniach do trzech, co jest już w sam raz.

A tak poza tym? Bardzo fajna piracka przygoda i z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój opowieści, co dalej knuje Wanda, do czego potrzebny jej Sticher Jim i co dalej z Flameheartem. Mam tylko nadzieję że Rare nie karze mi długo czekać

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba całkiem spoko wynik jak na ponad dwuletnią grę która kosztuje ok 150 zł ;)

Przy okazji nowa recenzja gamespotu

Ocena

8/10

Edytowane przez ASX

Opublikowano

17 czerwca wyjdzie nowy update do Sea of Thieves zatytułowany Haunted Shores - wprowadzi nowych przeciwników czyli ghost ships, nowy rodzaj questow dla frakcji order of souls i doda 8 nowych szant (nareszcie) oznaczam @zloto bo zawsze o to pytał kiedy graliśmy.

tbD2AHw.png

Sea-of-Thieves-Haunted-Shores-2-tagliato

Oo43E0L.png

Do tego już z czystym sumieniem można powiedzieć że gra jest prawdziwym hitem na steam, od ponad tygodnia jest na liście bestsellerów, zbiera bardzo pozytywne recenzje (84%) i regularnie gra w nią kilkadziesiąt tysięcy graczy jednocześnie (uprzedze tylko że na steam nie ma gemapassa). Miło mi widzieć że tyle osób odkrywa tę grę

GpVtvmk.png

CVieUmP.jpg

Opublikowano

I cyk więcej nowej zawartości

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, 

już w tym miesiącu:

-nowy fabularny dodatek

-nowe eventy

-prywatne serwery

-POLSKA WERSJA

ale będzie się działo :banana:

Opublikowano
36 minut temu, 20inchDT napisał:

Niby można, ale samemu jest nudno.

w grupie tez jest nudno

Opublikowano

17 godzin temu, kubson napisał:

w grupie tez jest nudno

SpiffyBigAngora-max-1mb.gif

Mam przecwine wrażenia, kilkaset godzin narąbane i wciąż z przyjemnością wracam do gry ze znajomymi. Nie mam drugiej takiej pozycji

Edytowane przez ASX

Opublikowano
16 godzin temu, MLeKSk napisał:

Da się w to grać samemu albo z randomami, czy lepiej poszukać jakiejś zgranej ekipy? Wiem, że z ekipą lepiej, ale ja zaczynałbym całkowicie od zera, zebranie takiej z pewnością potrwa. Od kilku dni chodzi mi po głowie myśl powrotu do Xboxa i zaczęcia przygody właśnie z tym tytułem między innymi. 

Zawsze możemy zagrać razem.

W czym problem? <3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

15m_players_16x9-MASTER-1-2.jpg?w=1200

Microsoft i Rare chwali się nowymi wynikami:

- ponad 15 milionów graczy zagrało w SoT

- czerwiec 2020 był najlepszym miesiącem SoT w swojej historii, w tym miesiącu w grę zagrało 3,3 miliona osób,

- na samym steamie sprzedało się ponad milion egzemparzy

ludzie którzy pisali że gra umrze po miesiącu:

tumblr_inline_pfp352ORsk1r4hkfd_250.png

Zasłużony sukces dla Rare, widać że włożyli w tę grę kawał pracy i serca. P

Edytowane przez ASX

Opublikowano

No fajnie, fajnie, ale niebawem polska wersja i dlc, a ja nadal nie mam forumowej ekipy do grania, tylko jakiś randomow z FB :/

Opublikowano

Ma być polska wersja? Pod tym względem to Microsoft działa w cały świat.

Jakby co mogę popływać, dawno nie grałem, to nawet nie wiem co się dzieje w grze.