Patricko 1 382 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Załatali sposób dzięki któremu można było wbić 50 lvl w jakieś 30-40h , obecnie to jakies 4600 wyścigów , gdzie zrobienie trophy za ukończenie 322 zajmuje jakieś 250-400h.Nie do końca, podobno nadal działa tylko nieco innym sposobem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mlody23 26 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Podobno na japońskim twitterze pojawiła się informacja, że chcą banowac w jakiś sposób graczy nieuczciwych. Nie wiem czy dotyczy to graczy nadużywających pit glitch i nie wiadomo czy tylko w Japonii, czy ogólnie. Tu artykuł na ten temat: https://www.gtplanet.net/polyphony-digital-takes-action-misbehaving-gran-turismo-sport-players/ Cytuj Odnośnik do komentarza
oran 18 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Przecież ponoć w ostatnim paczu załatali tego pit glitcha? Cytuj Odnośnik do komentarza
flahu 35 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 17 godzin temu, Patricko napisał: Nie do końca, podobno nadal działa tylko nieco innym sposobem. Żadnej wzmianki na różnych forach o tym nie widzę , więc fajnie by było jakbyś się podzielił tym sposobem jeśli go znasz Cytuj Odnośnik do komentarza
rado 5 Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 czes, nie moge sie zalogowac do gts od tygodnia, widze ze innym dziala, jakis ban? cos z moim netem lub plejka? pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza
flahu 35 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 W dniu 6.02.2018 o 19:09, rado_PL napisał: czes, nie moge sie zalogowac do gts od tygodnia, widze ze innym dziala, jakis ban? cos z moim netem lub plejka? pomocy A nie dostałeś przypadkiem bana za złe zachowanie w online czy używanie jakiś bugów ? Cytat We have confirmed the existence of a number of players who were engaging in illicit activities while using the online services of 'Gran Turismo Sport'. As a consequence, those accounts have been suspended and will no longer be able to connect to Gran Turismo Sport's online features. Illicit activities such as cheating through unauthorised modification of game data, exploiting a bug in the game, or showing improper behaviour towards other users, are strictly prohibited. Please be aware that any account found to be involved in this kinds of activities will be subject to this dis(nene)linary action. Thank you for your understanding and collaboration in creating a safe and fair environment for everyone Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 No i super - kup grę w którą można grać tylko online i dostań bana na tryb online Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Co w tym dziwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 To, że realnie w ogóle sobie już w nią nie pograsz? I tu nie chodzi mi o granie na multi, ale granie ONLINE, które wymagane jest do tego, żeby gra w ogóle miała dokonany zapis postępu w grze SINGLOWEJ. Coś jeszcze wytłuścić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 I bardzo dobrze, powinna jeszcze konsola dostać bana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 I wjazd z buta na chate. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Nie rozumiem krytyki przecież mają produkt dla osób bez dostępu do sieci, nazywa się Gran Turismo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Uuu, bany za złe zachowanie w grze? Brawo. Podstawowa wada gier wyścigowych online to gracze debile. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 jeszcze to by mialo sens w multi ale to jednoczesnie banuje ci zabawe offline bo nie polaczysz sie z serwerami xddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Wiesz Ficuś, generalnie na większości konsolach możesz dostać bana na konto za cheatowanie/nieodpowiednie zachowanie i wtedy nie tylko nie pograsz w jedną gierkę, ale we wszystkie plus cały dostęp do swojej cyfrowej biblioteki i tego co kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 No za cheatowanie, wyzywanie innych graczy czy hakowanie konta, a nie za to że kogoś z toru w wyścigu online zepchnąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 To, że realnie w ogóle sobie już w nią nie pograsz? I tu nie chodzi mi o granie na multi, ale granie ONLINE, które wymagane jest do tego, żeby gra w ogóle miała dokonany zapis postępu w grze SINGLOWEJ. Coś jeszcze wytłuścić? No i dalej co w tym dziwnego? Nie znam ofc historii rado, ale gt sport od początku jest always online, a jak ktoś oszukuje to musi być nastawiony, że może dostać bana. Szukanie jakiejś taniej sensacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin_wawa 449 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 18 godzin temu, Pacquiao napisał: No za cheatowanie, wyzywanie innych graczy czy hakowanie konta, a nie za to że kogoś z toru w wyścigu online zepchnąłeś. A co to za różnica? Cheatowanie/oszukiwanie, a permanentne spychanie graczy z toru odnosi się do tego samego. Jedno i drugie nie jest fair play, więc ban w obu przypadkach jest zasadny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Za głupotę się płaci, jeśli ktoś nie gra fair i robi sobie jaja w momencie kiedy ktoś chce pograć to ban jest całkowicie uzasadniony, a to ze nie może pograć przy okazji offline bo trzeba być always online? Cuż, na przyszłość się myśli nad tym co się robi. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Poza tym jest napisane w powiadomieniach i praktycznie przy każdej aktualizacji, jakie działania będą karane i z czym się to wiąże. Pamiętam jak próbowałem grać w pierwszego Grida online - odpaliłem dwa razy i zrezygnowałam. Wjazdy w zad, hamulec na starcie albo zawracanie i jazda pod prąd. Dziękuję, postoję. Jak ktoś nie wie jaką grę kupuje, to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza
flahu 35 Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) I tak ten system kar nie jest adekwatny z tym co się dzieję na torze .. ile to razy koleś z impetem wjechał mi w dupę i nie dostał żadnej kary a ja przypadkowo musnąłem i nagle 10 sekund kary .. Edytowane 12 Lutego 2018 przez flahu Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgodzę się, że system nie zawsze działa poprawnie. Musze jednak przyznać, że w GT Sport najlepiej mi się gra online. Grałem kilkaset godzin online zarówno w Forze 3 i 4. W obu grach zawsze trafiał się jakiś debil, który robił destruction derby albo coś podobnego. Tutaj tego nie ma. Są gracze, którzy jeżdżą nieczysto np. blokują przy próbie wyprzedzenia itp. generalnie jednak wyścigi są czyste i gra się bardzo przyjemnie. Muszę też pochwalić kod sieciowy, gdyż pływające czy skaczące samochody zdarzają się sporadycznie chyba, że ktoś faktycznie ma internet z Kauflandu. Ostatnio miałem ekstra akcję. Gostek mnie strzelił w dupsko, ewidentnie przestrzelił dohamowanie. Myślę sobie trudno, shit happens. Przez cały wyścig odrabiałem straty, na zakręcie przed metą byłem zaraz za nim. Gość elegancko zwolnił, puścił mnie. Taką postawę mega szanuje, aż chce się grać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
AvengerGT 9 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 W dniu 11.02.2018 o 23:52, orion50 napisał: Ostatnio miałem ekstra akcję. Gostek mnie strzelił w dupsko, ewidentnie przestrzelił dohamowanie. Myślę sobie trudno, shit happens. Przez cały wyścig odrabiałem straty, na zakręcie przed metą byłem zaraz za nim. Gość elegancko zwolnił, puścił mnie. Taką postawę mega szanuje, aż chce się grać. Też tak robię, tzn. jeśli coś zawalę i przeze mnie przeciwnik wyleci z toru, zwalniam i przepuszczam. Swoją drogą w multi z reguły nie gram, ale w GT Sport rzeczywiście jeździ się całkiem przyjemnie. System kar po dłuższym czasie wydaje się nie do końca dopracowany, ale zgaduję, że nie jest łatwo stworzyć idealny, bo niejasnych sytuacji na torze jest całe multum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 W dniu 2/11/2018 o 23:52, orion50 napisał: Zgodzę się, że system nie zawsze działa poprawnie. Musze jednak przyznać, że w GT Sport najlepiej mi się gra online. Grałem kilkaset godzin online zarówno w Forze 3 i 4. W obu grach zawsze trafiał się jakiś debil, który robił destruction derby albo coś podobnego. Tutaj tego nie ma. Są gracze, którzy jeżdżą nieczysto np. blokują przy próbie wyprzedzenia itp. generalnie jednak wyścigi są czyste i gra się bardzo przyjemnie. Muszę też pochwalić kod sieciowy, gdyż pływające czy skaczące samochody zdarzają się sporadycznie chyba, że ktoś faktycznie ma internet z Kauflandu. Ostatnio miałem ekstra akcję. Gostek mnie strzelił w dupsko, ewidentnie przestrzelił dohamowanie. Myślę sobie trudno, shit happens. Przez cały wyścig odrabiałem straty, na zakręcie przed metą byłem zaraz za nim. Gość elegancko zwolnił, puścił mnie. Taką postawę mega szanuje, aż chce się grać. Nie puścił cię, a zwyczajnie zwolnił, bo miał nabitą karę, którą zbijał w ten sposób w ostatnich chwilach wyścigu Też to zauważyłem i jest to częsta praktyka szczególnie w przypadku kierowców z najlepszymi statystykami. Zakończenie wyścigu z naliczoną karą, powoduje najprawdopodobniej większy uszczerbek na ocenie fair-play kierowcy. Wcześniej grałem w PC2, i o ile tam problem jest z tym, że wiele osób nie potrafi opanować aut i jest destruction derby, to jednak z tymi kierowcami, którzy wiedzą co robią, jeździ się znacznie lepiej niż z czołówką graczy w GTS. Przede wszystkim w PC2 z jakiegoś powodu ma się lepszą świadomość gdzie są auta przeciwników i unikanie kolizji jest znacznie prostsze niż w GTS. Nie wiem czy to kwestia "hitboxów", czy jakości połączenia, ale jest zauważalnie lepiej. ( oczywiście pod warunkiem że gra nie wywali cię z serwera bez powodu) Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Nie puścił cię, a zwyczajnie zwolnił, bo miał nabitą karę, którą zbijał w ten sposób w ostatnich chwilach wyścigu Też to zauważyłem i jest to częsta praktyka szczególnie w przypadku kierowców z najlepszymi statystykami. Zakończenie wyścigu z naliczoną karą, powoduje najprawdopodobniej większy uszczerbek na ocenie fair-play kierowcy. Wcześniej grałem w PC2, i o ile tam problem jest z tym, że wiele osób nie potrafi opanować aut i jest destruction derby, to jednak z tymi kierowcami, którzy wiedzą co robią, jeździ się znacznie lepiej niż z czołówką graczy w GTS. Przede wszystkim w PC2 z jakiegoś powodu ma się lepszą świadomość gdzie są auta przeciwników i unikanie kolizji jest znacznie prostsze niż w GTS. Nie wiem czy to kwestia "hitboxów", czy jakości połączenia, ale jest zauważalnie lepiej. ( oczywiście pod warunkiem że gra nie wywali cię z serwera bez powodu)Ograłem demo PC2 i zupełnie mi nie siedzi model jazdy. Gram na padzie, więc moja ocena nie jest miarodajna. Nie zmienia to faktu, że mimo wszystkich asyst na Off w PC2 nie czuje samochodu. Mam wrażenie jakbym jechał poduszkowcem, to samo miałem w pierwszej części. Sterowanie wydaje się być mało responsywne. To co jest w GT Sport daje mi fun i lepsze odczucia. Brakuje wiekszej ilości prawdziwych torów. Duzo łatwiej jest nauczyć mi się realnych obiektów. Poscigalbym się na Spa, Laguna Seca, Circuit de Catalunya... Może dodadzą kiedyś Wysłane z mojego MI 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi