Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

DQ 11 day one w gp jak gra pojawiłą się na xboxie. To samo Outriders, Octopath czy LiS 2. Square lubi pieniążki z gamepassa.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano
4 godziny temu, ASX napisał:

poniedziałek - Outriders w gamepassie w dzień premiery

wtorek - zapowiedź 12 gier do gamepassa

środa - ponad 60 gier EA dodanych do gamepassa na PC

czwartek - ?

nadal nie ma EA w GP na PC. Wiadomo kiedy to ma ruszyc?

Opublikowano
32 minuty temu, Czoperrr napisał:

Dzisiaj, pewnie w godzinach popołudniowych. 

A wiecie może jak to będzie połączone z ea origin? Mam tam trochę postępów c&c i ciekaw jestem czy będzie można to jakoś scalić.

Opublikowano
1 minutę temu, easye napisał:

To się będzie leczyć z originem.

Czyli będzie trzeba dane do logowania w origin pewnie. Thx

Opublikowano

chyba kolejny falstart z tym EA Play.

Edit: według twitów start o 22.

Opublikowano

A origin nie umar po tym jak sie nazwa pozmieniała? Chyba był jakis update klienta.

Opublikowano

Jest apka eaplay, nowa od jakiegoś czasu w wersji beta. Logowanie tak samo jak do origin. Nie ma tam jeszcze wszystkich gier z origin np. C&C collection. Można korzystać z obu. 

Klopot natomiast jest inny, bo nawet jak mam już eaplay na swoim koncie to nie można jej powiązać z GP. Z kolei przy instalacji czegokolwiek z eaplay w gp to GP otwiera apke eaplay ale nie ta która już mam jakiś czas tylko kolejna i ta kolejna nie może współdziałać z poprzednimi.

Efekt jest taki ze mam 1xOrigin, 1xEaPlay z loginem jak origin oraz 1xEaPlay z loginem od GP.

Opublikowano
W dniu 18.03.2021 o 08:17, Paolo de Vesir napisał:

Mogliby TR z powrotem wrzucić do XGP, wciąż mam nieograne Shadow.

Taki fan marki? :ohmy:
Nieładnie :reggie:

Opublikowano

Ciekawe dane dotyczące subskrybentów gamepassa

jak widać posiadacze gamepassa statystyczmoe grają więcej czasu, w więcej gier i więcej różnorodnych gatunków. Dodatkowo wydają też więcej pieniędzy.

Opublikowano

jakbym czytał o sobie, dodałbym jeszcze, że mają lepszy gust

Opublikowano

Bardzo mnie cieszy wrzucenie Octopath Traveler do GamePassa, gdyz juz od dluzszego czasu mialem ochote przetestowac te gre. 

W sumie, w ostatnich miesiacach jestem naprawde mile zaskoczony ta usluga bo wczesniej - przynajmniej z mojego punktu widzenia - nie bylo ona tak atrakcyjna jak jest teraz. Jeszcze tylko czekam na FFVII Remake :))).  

Opublikowano

Odnośnie EA Play w GP na PC. Powalczyłem dzisiaj troche.  Poniższy kłotpot dot. tylko tych którzy mają już wczesniej konto EA na którym mieli jakieś gry - jak ktoś tego nie posiadał to nie ma co czytać poniżej. 

I jeśli ktoś ma konto origin/ea desktop i chce żeby współpracowało z XGP to trzeba powiązać konta. Natomiast problem był taki że GP automatycznie wiąże się z domyślną apka EAdesktop i tworzy kolejny login. Wtedy jest tak jak pisałem wcześniej, czyli że mamy XGP i dwa konta EA (nowe które XGP założył i stare które mielismy kiedyś). Robi to niestety syf bo w XGP pojawiają w bibliotece gry które mamy od lat w kupione np. na Originie ale nie można w nie zagrać bo wyskauje błąd o powiązaniach. Z kolei z bibliotek XGP nie można ich usunąc (jeśli mamy je zainstalowane wcześniej w ea)

Rozwiązanie jest takie że trzeba na stronie EA zalogowac się ale za pomoca xbox live (bez używanie loginu i hasła do ea). Następnie usunąc powiązanie z xboxlive. Wtedy najlepiej apke Xbox oraz EA wyłaczyć, uruchomić ponownie apke Xbox, odpalić gre z EA play. Nastepnie apka xbox poprosi o logowanie do ea , wtedy wpisujemy stare dane do logowania jakie mieliśmy wcześniej, następuje powiązanie. Mamy na końcu XGP powiązane z EAdesktop/origin które już posiadamy.

Oczywiście te fokoły tylko na PC. 

Opublikowano

Twitch opublikował taka grafikę.

Jest szansa że w piątek zapowiedziany zostanie zapowiedziane że Hades jedna z najlepszych gier minionego roku trafi na Xboxa i gamepassa :)

Opublikowano

Miałem wklejać. To na pewno nie przypadek, wystarczy spojrzeć na screenshoty innych gier.

Będę grał jak pojebany. Obecnie to chyba mój ulubiony gatunek.

Opublikowano

Gdzie jest data premiery Tunica, pytam się :( Liczę, że gra nie umarła i coś o niej powiedzą.

Opublikowano

Dobrze, że będzie the gunk i 12 minutes. Oby obie gry wyszły w tym roku.