Opublikowano 7 września 20222 l Przerzuciłem zapis z końca gry PC na xsx i osiągnięcia nie wskoczyły , szkoda bo liczyłem że pocalakuje grę na konsoli z zapisu mojego pierwszego przejścia gry a tak ponownie zostaje mi wrócić na sam początek gry.
Opublikowano 7 września 20222 l trofki nie przeskakiwały już przy przerzucaniu patcha z wersji ps4 na ps5 tak więc było pewnie że osiągnięcia nie przechodzą
Opublikowano 7 września 20222 l Po netach latają info dlaczego nie ma i póki, co na razie nie będzie w najbliższej przyszłości trybu NG+. W sumie się nie dziwię czemu, od chuja roboty z tym jest, no cóż pozostaje czekać na DLC.
Opublikowano 7 września 20222 l A ja sie trochę dziwie dlaczego gra tworzona przez tyle lat nie dostała trybu, który jest prawie standardem w dużych tytułach. Brak możliwości ponownego przejścia ulubionych misji to jakaś lipa, tym bardziej, jak się ominie ujowo przemyślane trofeum
Opublikowano 7 września 20222 l Gdyby ktoś szukał tego płaszcza, który pokazał @Rozi Sam się po niego wybiorę. Edytowane 7 września 20222 l przez PiotrekP
Opublikowano 8 września 20222 l W dniu 7.09.2022 o 10:40, Bartg napisał: A taki ładny był ten One X, taki futurystyczny.
Opublikowano 8 września 20222 l Ale jak ktoś kupił tę konsolę to otrzyma rekompensatę za to, że skasowali dodatek dla past-genów. Był obiecany kupującym, więc zwrot jak najbardziej na miejscu.
Opublikowano 9 września 20222 l Nie kupuje tłumaczeń z new game +. "Bo za trudno, bo za dużo nakładów pracy trzeba włożyć itp. itd." Wielcy projektanci w cdp nie założyli że taki tryb w takiej grze może się przydać? Ten tryb powinien być od początku. Jednak Techland > CDP.
Opublikowano 9 września 20222 l Qrwa też nad tym ubolewam. Liczyłem po cichu, że będzie pretext do pyknięcia ponownego inną postacią z innymi statsami.
Opublikowano 9 września 20222 l Miał ktoś problem z wykonaniem misji przez bład w grze Cyberpunk? Otóż wykonałem poboczną misje dla Pepe, śledziłem jego żonę i po misji mam do niego zadzwonić. Gdy dzwonię jest połączenie ale Pepe nie odbiera i po tej czynności nie mogę nic w grze robić, bo jest napisane „nie możesz tego wykonać podczas rozmowy przez telefon” ale z nikim nie rozmawiam, jest to jakiś błąd… restartowałem misje, wczytywałem save, wyłączałem gre, wykonywałem inną misję aby powrócić do tej później i ciàgle to samo, nie mogę jej skończyć… w(pipi)ię się jak będę musiał odinstalować grę czy czort wie co jeszcze…
Opublikowano 9 września 20222 l Tak, mi się zesrała gra przy queście Sinnermana. Po wizycie u matki ofiary i wyjściu na zewnątrz nie ma żadnych interakcji, quest nie idzie do przodu. Googlałem i nic nie znalazłem, wygląda ewidentny babol. Odstąpiłem od gry, może wrócę po kolejnych patchach, bo już mi się ulało tego partactwa...
Opublikowano 10 września 20222 l Zrobiłem to samo, z tym, że wystawiłem grę na sprzedaż. Jeden z najgorszych tytułów jaki mi przyszło zagrać na konsoli ostatnich lat. Tyle błędów i glitchów nie spotkałem w żadnej grze. Tyle miesięcy minęło, tyle wydali patchów, a syf jaki był taki jest cały czas. Szkoda nerwów, bo wracam z pracy i odpalam grę żeby się odprężyć, a z Cyberpunkiem to jak narazie tylko wqurwiania się.
Opublikowano 10 września 20222 l Pechowo cos, na paczu 1.5 na PS5 przez 130h miałem może 3 zwiechy do menu i jakiś lewitujący karabin po pokonanym wrogu. No szkoda bo dla mnie topka ostatnich lat.
Opublikowano 13 września 20222 l Wczoraj, po prawie 90h na liczniku zobaczyłem napisy końcowe. Jestem w szoku jak szybko zleciał mi ten czas, chyba nigdy przejście tak długiej gry nie poszło mi tak "płynnie". Dość długo zajęło mi wczucie się w klimat i mechaniki gry, dopiero po ok 20h zacząłem się lepiej bawić jak już widziałem jak działają skille, aktywności itd. Tytuł mega wciągający, zadania główne i większość pobocznych wsysają czasem jak najlepszy serial, aktywności poboczne dość oklepane, ale o dziwo długo mi się nie nudziły. Po takim czasie dalej mam wrażenie, że nie odkryłem dobrze miasta i chciałbym sie jeszcze po nim pokręcić. A wrócę na pewno, bo chciałbym zobaczyć inne zakończenia. W ogóle śmiesznie wyszło, bo w pewnym momencie przestałem robić main questy i skupiłem się na zadaniach pobocznych. Głównego wątku nie ruszałem chyba z 40h, z ciekawości sprawdziłem gdzie jestem z fabułą i okazało się, że została ostatnia misja bez powrotu, także oszczędzałem na ostatnią sesję. Nie wiem czy tak gnałem wcześniej z fabułą, czy po prostu jest ona dość krótka. Wiele można zarzucić tej grze i CDP ale z czystą głową oceniłbym CP na 8+. Ze świadomością ilu obiecanych rzeczy tu nie ma, to takie 7 ;p Jeden z moich highlightów tej gry, to nocny przejazd po Night City przy tym kawałku. Kurła, no klimat momentami był solidny Edytowane 13 września 20222 l przez number_nine
Opublikowano 13 września 20222 l Kojarzy mi się, że sam wątek główny można pyknąć w około 30 godzin, więc jest krótki. Też tak miałem, że dotarłem do punktu bez odwrotu i spędziłem jeszcze 20 h żeby dokończyć wszystkie zadania poboczne.
Opublikowano 13 września 20222 l No właśnie mi ten główny wątek mega szybko zleciał, a i tak mam wrażenie, że na początku omijałem często główne zadania. Kolejna rzecz jaka mnie zmyliła i co według mnie jest źle rozkminione, to progres ukończenia wątków wyrażony w %. Pod koniec miałem 90/60/40% i cały czas myślałem, że pojawią się jakieś zadania popychające te dwa wątki.
Opublikowano 13 września 20222 l Jakoś nie miałem melodii by grać w to wcześniej no ale zawziąłem się, paczują to i trzeba posmakować. Zagrałem sobie misję poboczną z tym znajdowaniem tych samochodów z wirtualnej wypożyczalni. Jednego nie mogłem znaleźć ale w końcu się udało bo zapomniałem, że samochody spadają z nieba tuż przed maską. Druga sprawa wpadłem na jakichś gamoni co zaczęli we mnie strzelać no i tak przy ucieczce z 5 pkt zdrowia odwróciłem się sprawdzić czy mnie gonią. Cudem zniknęli i udało mi się przetrwać Jedyna recepta to chyba pokasować stare sejwy i grać od początku.
Opublikowano 14 września 20222 l Chyba pierwszy raz w życiu od razu po skończeniu gry wróciłem do ostatniej misji, żeby sprawdzić pozostałe zakończenia. Co najmniej jedno chyba pominąłem, ale to już doczytam w necie. Fajnie, że na koniec można zrobić tą samą akcje na kilka zupełnie innych sposobów, przez co do licznika gry doszło z 5h solidnych, fabularnych misji. Chyba pora odłożyć ten tytuł po ponad 90h, chociaż i tak będzie mnie kusiło, żeby wrócić i dokończyć kontrakty. Szkoda tylko, że tych eventów ze skanerem ncpd jest od nasrania, zdecydowanie z nimi przesadzili i nie chce sie tego kompletowac
Opublikowano 15 września 20222 l Yebane zbugowane gówno. Idę do tych pajęczarzy za Jackim i chłop przechodzi przez zamknięte drzwi windy a jak się otwierają to jest już na górze i mogę se konia dupom zwalić tam a nie wjechać na góre. Jestem zdenerwowany.