Butt 3 423 Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 A jest teraz w grze dużo nowych rzeczy względem tego co było parę lat temu? Warto powrócić po latach do gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Tak, szczególnie po ostatnim patchu gdzie doszła cała nowa miejscówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 10 lat... tyle czasu musiało minąć w gierce bym mógł ujrzeć "napisy końcowe". W przełożeniu na rzeczywistość wyszło 331 godzin i 16minut. Tyle godzin w niby prostej gierce zrobionej przez 1 (słownie: "jednego") gościa. Oprócz serii BF jest to chyba jedyna gierka, która wyrwała mi z życiorysu tyle godzin. I nie żałuję ani minuty. Cudowny kawałek kodu z d u s z ą. 100% zwieńczone piękną sceną. Questy pana Qi nawet nie takie straszne. Nawet rybki pękły w dwa dni i teraz cieszą oko w domowym akwarium. Niemniej sporo czasu i peso upłynie nim spełni się wszystkie wymagania. Spoiler Chociaż przysłowiową wisienką na torcie powinna być wygrana na tych poyebanych automatach w knajpie, a co za tym idzie platyna. Także, @Pupcio zamiast znerfiać dungeony wolałbym żeby coś zrobiono z automatową wersją RDR-a chociaż jest możliwe zrobienie save'a teraz. Jeżeli miałbym być szczery to zabrałbym te growe oscary tym wszystkim studiom zatrudniającym setki programistów, testerów, typów od reklam, sprzątaczek i dał panu Barone. Typ nie zrobił gierki dla kasy, ani dla wygłoszenia swojego stanowiska. To gra od fana dla fanów. Pełna pasji. Mało tego, zrobił patcha, który właściwie jest pełnoprawnym DLC. I jeszcze dał go za darmo. W czasach gdzie deweloperzy ładują mikrotransakcje gdzie się da i zdzierają kasę nawet za dodatkowe czapki czy inne pierdoły, on wrzuca całkowicie nową lokację, nowe rzeczy, postacie, questy, itd. dla wszystkich, za darmo. Niesamowity facet. Zresztą ten patch 1.5, który notabene zajmuje nieco powyżej 315 MB zapewnił mi dodatkowe... 60h zabawy. Mózg rozwalony. Kłaniam się mocno pełen szacunku. Please and thank you. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Ja odpuszczę 100% bo nie chce mi się zbierać na ten zegar 10mln, platyne też bo ta minigierka jest pojebana. Ja dziś odkryłem po 4 latach grania że jest sprzęt który glaszcze zwierzaki xD no i zadania dla qi rzeczywiście nie takie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Te nowości zachęciłem mnie do powrotu. Zastanawiam się czy wybrać wersie na X, czy Android. Wcześniej grałam na PS. Czy można jeszcze gdzieś znaleźć wersję pudełkowa na Xboxa? Mam wątpliwości co do sterowania w wersji mobilnej? Gra ktoś na telefonie? Można to ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 @Farmer Ten patch dodał symboliczny koniec czy takie statystyki były wcześniej? @Aleks Wersja pudełkowa na Xboxa pewno istnieje bo gdzieś mi się w domu rodzinnym poniewiera. I nie była to limitowana edycja tylko dostępna w sklepach. Wersję na androida odradzam, niewygodne sterowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Spoiler Taką wersję widziałem na OLX. Tylko jedna i na wymianę. Pozostanie mi chyba tylko cyfra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Dopiero najnowszy patch wprowadził to 100% wcześniej za skończenia gry można by uznać etap w którym dziadzio odwiedza farmę i mamy wymaksowane wszystkie postacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Mam pudełko na Xboxa i cyfrę na androida. Na androidzie gram padem i gra się elegancko. Możesz kupić z google play i najwyżej zrobić zwrot jak ci się nie będzie podobało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Jest jeszcze miesiąc za darmo jakiegoś googlowego abonamentu gierkowego i jest tam stardew więc możesz sobie sprawdzić czy Ci odpowiada sterowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Nie wiem po co ale chce 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Nie wystarczy Ci pudełko na Switcha, którego nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 To za mało, muszę mieć WSZYSTKO Cytuj Odnośnik do komentarza
Kibot 10 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Czy ktoś ma również problem ze ściągnięciem gry z PS store? Kupiłem ją dawno temu, teraz po przesiadce na PS5 i nowym patchu chciałem ograć znowu, ale niestety nie mogę rozpocząć pobierania. Sama ikonka gry jest w bibliotece kupionych, ale po kliknięciu w nią wyskakuje błąd. Również nie wyszukuje jej manualnie w PS store. Czytałem, że były jakieś cyrki z klasyfikacją wiekową i przez jakiś czas nie była dostępna, ale to było ponad pół roku temu. Czy ktoś ma podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Dopiero zacząłem grać w "Stardew Valley"; mechanika tej gry. specyfika jednopłaszczyznowej grafiki - bajka, ot czysta prostota. A klimat gry, jej otwarty świat jest prze-sympatyczny. Może to lekka kompromitacja z mojej strony, a może i nie, dopiero jestem na drugim dniu ,,robocizny" na moim gospodarstwie. Wiem, dni mijają tu szybko; nie miałem czasu chwytać za "Stardew Valley", mimo iż mam ją na 11-calowym tablecie Huaweia (Google Play). Gdy znajdę odpowiedni moment wtedy porządnie pogram w tą grę. Mam małe pytanko: czy występuje w mechanice rozgrywki "Stardew Valley" forma multiplayera oraz tak zwanego dealu swoimi uprawami i hodowlami z graczami, jak przykładowo w "Animal Crossing"? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Multi jest. 1-4 graczy. Zarówno po split-screenie jak i online w zależności od sprzętu. Można ogarniać jedną farmę bądź odwiedzać i pomagać w drugiej. Typ co zakłada farmę jest hostem, a reszta może dołączać. Warunek: trzeba wybudować "chatkę dla gości". Kasą można się dzielić albo ustawić indywidualne zarobki. Można się nawet hajtnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Wróciłem do gry skuszony nowym patchem i nawet nie zaglądałem na youtube, co oferuje. Wszystko chce odkrywać samemu. Już ponad 200h, a wciąć mam ochotę robić te same rzeczy na farmie. Gra, której daję dychę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 No jest świetna, jestem ciekawy czy jeszcze długo zamierza wspierać grę bo w sumie chętnie zobaczyłbym też jakiś jego nowy projekt Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) Chętnie bym w ogóle zobaczył w kolejnych DLC rzeczy z modów na PC np. traktor albo możliwość zbierania plonów kosą, co znacznie przyspiesza pracę na farmie. W wersji konsolowej zbieranie plonów pojedynczo robi się potem żmudne. Dziwie się, że tego jeszcze nie wprowadzono (chyba że już jest za sprawą nowego patcha, a jeszcze nie odkryłem). Edytowane 11 Marca 2021 przez Lukas_AT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 No jak nie chce ci się zbierać samemu zawsze możesz kupić u dr Strange'a chatkę Junimo by cię wyręczały w tym. We wcześniejszym patchu 1.4 znalazły się też automaty do zagród, które zbierają produkty zwierzęce. A co do modów to jest tego od groma na PC. Sporo naprawdę ciekawych. W takie dupne SV z traktorami i maszynami grałbym z penisem w ręku Oczywiście oprawa i klimat wciąż ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Te junuimosy słabe w chuy dobre dla famerów co mają 2 krzaki fasoli A nie potężne uprawy na całą mapke Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) Chatki zabierają cenne miejsce na farmie, którego już nie mam. I popsuły by estetykę farmy. Jakoś mi wyglądem nie pasują do farmy. W sumie kasy z upraw już nie potrzebuję, ale nie wyobrażam sobie dnia bez roślinek. Wystarczą wina z ancient fruits, miód i trufle od świń. Kupno zegara też mnie jakoś specjalnie nie motywuje. Moja farma nie jest już nastawiona na zysk. Teraz bardziej mi zależy na 100% i eksploracji nowości z dodatku. Edytowane 11 Marca 2021 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Gierka kozak, wyrwała mi z życia 270h, Animal Crossing 320h, ale ja nie mogę grać w takie gry, sielankowe, gdzie budujesz coś swojego, no nie mogę, więcej nie tykam, bo są niebezpieczne :). 10/10 i chyba najlepsza gra jednego człowieka, choć wszystkich nie sprawdziłem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 1 godzinę temu, zdrowywariat napisał: 10/10 i chyba najlepsza gra jednego człowieka, choć wszystkich nie sprawdziłem jeszcze. Sprawdź sobie w takim razie Obra Dinn Polecam w opór! A wracajac do tematu to taka ostatnio mnie naszła myśl że mam już dość zabijania w tych wszystkich grach, dość stresujących i nerwowych rajdów czy meczów PvP. Ciągłych dyskusji o tym czy jednak +0.2% szansy na kryta będzie lepsze niż +2.6% obrażeń od kryta! Chciałem pograć w coś na chillu, na totalnej wyjebce i nawet myślałem o Animal Crossing czy Harvest Moon a tu cyk jakieś Stardew Valley o którym nigdy nie słyszałem i pewnie gdyby nie forumek to bym nie usłyszał a do tego zrobione przez jednego gościa i jak czytam te wszystkie posty to jest OP w chooy. Biere!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Chce ktos pograc na multi? Mam SV na Switcha Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi