Szermac 2 612 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Wow ja chyba jednak za mało pobocznych zleceń robię, też chce lvl.2 xD Btw pięknie się rozjeżdża MUŁów kradzionym furgonem xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Musisz nabić chyba trzeci level u inżyniera. Ja z kolei jeszcze nie jeździłem furą Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 15 minut temu, Wredny napisał: No ja na bank wrócę do MGSV, w sumie zamysł był, żeby to uczynić przed premierą DS, ale nie pykło... W każdym razie mimo innego silnika, to czuć tu ten vibe, a gameplayowo jest bardzo podobnie, tyle że bez strzelania - responsywność postaci, znaczniki, nawet podnoszenie przedmiotów... Dostałem exo level 2 i teraz mogę dźwigać ciężary, zawstydzające Pudziana Właśnie tez kurde czuje MGSV. Dużo chodzenia na piechotę, tez rozbudowa i zbieranie surowców. Animacja postaci tez podobna. Jedzie MGSV na kilometr a ze ten MGS bardzo mi się podobał to tu czuje się super!! Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) Furgon super sprawa. Lepszy od motocykla zdecydowanie. Poza tym nie krzywdźcie tej gry porównaniami do MGS V. Do serii tak ale do tej kwaśnej mieszanki niewiadomojakiej już nie wracajmy. Na chwile obecną to chyba najbardziej spójna gra Kojimy. To co w MGS-ach można byłoby uznać za odpały tak tutaj, do klimatu sci-fi dobrze pasuje. Stawialem na nudę ale gierka niesamowicie wciąga, walką z przeciwnościami terenu, wyposażenia i pogodą. Pokraki z innego wymiaru potrafią pięknie podnieść ciśnienie. Edytowane 10 Listopada 2019 przez da$io 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 12 minut temu, da$io napisał: Poza tym nie krzywdźcie tej gry porównaniami do MGS V. Do serii tak ale do tej kwaśnej mieszanki niewiadomojakiej już nie wracajmy. No ale do której części mamy porównywać, skoro gameplayowo to MGSV pod wieloma względami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pattro 181 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Ile u was miejsca zajmuje gra? Czytałem na PPE że powinno być coś około 55 GB, u mnie jest to niecałe 49 GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 55gb to na pudełku pisze, mi dokładnie 48.21gb Misja z I wojna światowa WTF 0_0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 18 minut temu, Fanek napisał: 55gb to na pudełku pisze, mi dokładnie 48.21gb Misja z I wojna światowa WTF 0_0 Pewnie do prawidlowego dzialania wymagane jest minimum 55gb. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Małe pytanko, bo zbyt dużo wrażeń jak na jeden dzień: Przynoszę do bazy surowce np metale w ilości 200. Przetwarzam je w tej bazie. Opcja Przetwórz. 1 Otrzymuję co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) Dodajesz surofce do UCA - najprościej mówiąc to że masz ceramike sztuk 300 i metalu 800 na plecach nic nie da, musisz to przetworzyć a dzięki temu możesz wytworzyć sprzęt Oczywiście są momenty gdzie musisz mieć to na plecach np. Żeby wybudować drogę czy ulepszyć budowle z asemblera uważajcie gdy wejdziecie na Aeropoda na zboczu. Nie ogarnąłem co sie dzieje i przyebałem w głaz pędząc jak Kubica, cały ładunek rozsypał sie w cholere razem z aeropodami. Kocham tą gre. Wiedzieliście, że można szybko dostać się w inne miejsca mapy dryfując na kamizelce z nurtem rzeki? Uprzednio wyładowałem wszystko z pleców na aeropody, nie wiem jak z dryfowaniem z ładunkiem na plecach. Jezu, cudna gra. Edytowane 10 Listopada 2019 przez Kron997 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Skończyłem 3 rozdział. Nie dziwie się, że zabronił pisać recenzentom o tym co się dzieje. Nie mieści mi się to w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 7 minut temu, cotek napisał: Skończyłem 3 rozdział. Nie dziwie się, że zabronił pisać recenzentom o tym co się dzieje. Nie mieści mi się to w głowie Ale nie miesci bo takie dobre czy przestajesz rozumiec co sie dzieje? A o co kaman z tym online? Sa jakies interakcje miedzy graczami czy widziamy tylko np info ze kolega juzek tez tu byl? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Tylko info... Rozwiązane jest to na zasadzie Dark Souls i wiadomości od innych graczy. Stawianie znaków, drogowskazów itp (niektóre dają bonusy, jak odnawianie staminy np.). Do tego oczywiście drabiny, liny, skrzynki kontaktowe, generatory, a później mosty i drogi (tu już raczej wspólny wysiłek, bo za dużo materiałów, jak na jednego gracza by poszło. Przypuszczam, że pełnię tego zobaczymy po przejściu gry, bo póki co to stopniowo wszystko się przed nami odkrywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 26 minut temu, Mejm napisał: Ale nie miesci bo takie dobre czy przestajesz rozumiec co sie dzieje? I to i to, tylko nie że przestaje bo nigdy się nie rozumiało xD Ale szczęki swojej już dzisiaj nie znajdę :O Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) Po trofikach widać, że ludzie odpadają przy tym 3rozdziale, nie wiedzą co tracą xD Nie połączyło posta, nie wiem czemu, sorkii Edytowane 10 Listopada 2019 przez cotek Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Fajnie że poukrywali w grze dużo mechaniki której nawet na tym godzinnym gameplayu nie pokazywali, i nadal nie wiem jak jeździć na tym aeropodzie. Ma ktoś pomysł? próbowałem opróżnić i podejść ale nie wyświetla się żadna opcja, po chwyceniu do ręki też nie pojawia się opcja. Nie wiem czy ktoś wspominał ale jeżeli chodzi o krajobraz to już jest fotorealizm, w grze można robić fotki i opowiadać znajomym że się było w Irlandii. Totalny fotorealizm. p.s. Czy sądzicie że aktorstwo pani śmieciarzowej jest zamierzone? bo to chyba najgorsze dialogi w historii gier Hideo. Cytuj Odnośnik do komentarza
jogos 16 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Widzę, onanizm niepojęty w tym temacie, nie ma do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Jest do czego, Kojimoji pobil nastepny rekord https://www.dualshockers.com/hideo-kojima-receives-guinness-world-records-for-most-followed-game-director/?fbclid=IwAR2Qa1LyXZUYoRr8TR0vw1Skocr30MxVfpdl7952zkTeJhJWiZmQ2vOBSas Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 5 minut temu, jogos napisał: Widzę, onanizm niepojęty w tym temacie, nie ma do czego. Wal do lustra 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 9 minut temu, jogos napisał: Widzę, onanizm niepojęty w tym temacie, nie ma do czego. Piszą tu osoby, które opisują swoje wrażenia z gry, jedni pieją z zachwytu inni mówią, że sie odbili. Nie wiem po co wchodzić w temat i zostawiać muchomora po sobie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 8 minut temu, Michał_K napisał: Fajnie że poukrywali w grze dużo mechaniki której nawet na tym godzinnym gameplayu nie pokazywali, i nadal nie wiem jak jeździć na tym aeropodzie. Ma ktoś pomysł? próbowałem opróżnić i podejść ale nie wyświetla się żadna opcja, po chwyceniu do ręki też nie pojawia się opcja. Nie wiem czy ktoś wspominał ale jeżeli chodzi o krajobraz to już jest fotorealizm, w grze można robić fotki i opowiadać znajomym że się było w Irlandii. Totalny fotorealizm. Jeżeli chodzi o kwestie grafiki pod kątem technicznym to liczyłem na większe wodotryski. Oczywiśie artystycznie to jest poezja, ale czuje mały progress w stosunku do tego co widzieliśmy w Horizon: Zero Dawn. Zakladam, że w 4K i HDR, to jest petarda, ale dla mnie w 1080p nie robi to jakiegoś piorunującego wrażenia (gram na PS4 PRO). I jeszcze przyczepił bym się do animacji i fizyczności postaci. Jest bardzo dobrze, ale w RDR2 czuć większy realizm w tej kwestii. Liczyłem też, ze chodząc Sam'em poczuję tą nasiąknietą wodą trawe, kazdą nierówność podłoża, miękki piasek itd., ze to wszystko będzie "organic", ale to nie jest, niestety, poziom jakiego oczekiwałem. No coż, czekamy na PS5. NIe chcę tu rozpętywać jakieś wojenki, to tylko moje subiektywna opinia w tej kwestii. Reszta, czyli gameplay, cut scenki, fabuła, postacie to małe msitrzostwo świata. Gra mi się w to bardzo fajnie. I to, ze mówi się to tej grze, jako nowy gatunek, to nie jest plotka wyssana z palca. W czegoś takiego jeszcze nie grałem. Brawo Hideo Kojima! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 29 minut temu, Michał_K napisał: p.s. Czy sądzicie że aktorstwo pani śmieciarzowej jest zamierzone? bo to chyba najgorsze dialogi w historii gier Hideo. Bez kitu, wrzuciłbym ją do tego jeziora ropy najchętniej xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Ale beka była jak ją niósł, zawołałem dziewczynę i wskazałem jej jak kiedyś w przyszłości będzie się zdobywało żony Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) 6 minut temu, Michał_K napisał: Ale beka była jak ją niósł, zawołałem dziewczynę i wskazałem jej jak kiedyś w przyszłości będzie się zdobywało żony Grubo xD I pierwszy raz też się kuriersko w(pipi)iłem jak w 5 rozdziale na początku Spoiler trzeba pozbierać minerały rozrzucone przy wodospadzie w mega dolinie. Zebrałem je i ledwo ledwo gramole się na góre po półkach skalnych bo pokpiłem przygotowanie trochę. Jestem już prawie na górze i jak mi się Sam nie poślizgnie i nie wywinie orła xD spadł na półkę niżej, a wszystkie paczki na sam dół xD coś pięknego Edytowane 10 Listopada 2019 przez cotek Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Szacunek za możliwość podskakiwania samochodem na X, parę razy się zaklinowałem i myślałem że to koniec. Coś mi mówi że ta gra będzie miała tyle smaczków że nawet po 100h człowiek będzie się chwytał za głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi