Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Nie ma New Game Plus, wszystkie dodatki są dostępne po przejściu gry, ale lepiej będą smakować przy ponownym granku od początku :obama:

• Odpowiedzi 5,8 tys.
  • Wyświetleń 633,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Na tym forum jest coś takiego jak konsolowy ex, aby mogły być nowe topiki w dziale Xbox.       

• Recenzji EDGE prawdopodobnie nie bedzie, bo embargo wymaga skonczenia gry a ponoc gra jest tak chujowa ze recenzent nie ma zamiaru jej konczyc. xDDDD

Opublikowano
2 godziny temu, PanKamil napisał:

Miałem odpalić aby tylko zobaczyć jak działa dualsense, jakieś nowe bajerki i poczekać aż będzie więcej czasu aby ograć ale już się wciągnąłem i 6h na liczniku. Zabawa z dostarczaniem paczek smakuje jak za pierwszym razem i zakup alana wakea stoi pod znakiem zapytania:obama:

Też odpaliłem, żeby sprawdzić i swoista "plastyka" tej gry znów mnie przyciągnęła przed ekran. Do tego te cinematiki się ogląda jak genialny film, więc teraz jak wiem już o co mniej więcej zrodziło się w głowie chorego chińczyka, przyjemność jest podwójna. Z bananem na ryju BB będę nosił sobie powoli paczki, odbudowywał USA, podziwiał jeszcze piękniejsze widoki (tryb panoramy!) i odkrywał nowy content. 

Opublikowano

Tryb panoramy rozwala i w filmach i gameplayu. Boże, jaka ta gra jest wspaniała.

Opublikowano

Też tylko tryb panoramiczny. Oby twórcy już w standardzie dawali taka opcje.

Opublikowano

No robi robotę, zwłaszcza na 65 calach. Do tego w trybie jakości specjalnie nie zauważam ze jest mniej klatek. 

Opublikowano

Spoko jak masz taki tv/monitor. A jest FoV w ogóle do ustawienia czy domyślne 75?

Opublikowano

Nie ma ustawień FOV, tylko tryb panoramiczny go zwiększa.

Włączyłem go na chwilę i meh, nie dla mnie te pasy, wkurwiają tylko.

Opublikowano

Ja z kolei już raczej nie chce wracać do zwykłego trybu. Dużo się traci na widokach. 

Opublikowano

Kurde, ta edycja dodała tyle ułatwień do transportu, że granie jest jeszcze bardziej przyjemne i mniej żmudne. Na przykład taki Transport Trike, z przyczepką, można sobie załadować nań najcięższe rzeczy, zabezpieczyć strandem (też nowość) i jazda. A przecież nie dotarłem jeszcze do wszystkiego. Ponad 30 godzin i sobie rozbudowuję całą autostradę w centralnym regionie, dostawy z Lake Knot City do preppersów i centrum dystrybucyjnego są teraz jak bulkazmaslem.mp4.

Opublikowano

ja póki co opuściłem pierwszą mapę i jedyna nowość jaka mi się przewinęła to ten karabin co razi prądem. Teraz myślę, że wpadną już nowe zabawki :) 

BTW. od którego momentu w grze jest fast travel? Już zapomniałem kiedy to wpada:notbad:

Opublikowano

W trzecim rozdziale.

Opublikowano

Podtrzymuję swoją opinię. Najlepsza gra ostatnich lat jaką wypuściłó Sony. Pomysł, świat i te cut-scenki. Z tych ułatwiaczy wersji PS5 można korzystać już na wejściu? Bo ja nie zamierzam. 

Opublikowano

A to gra zmusza do używania tych przedmiotów?

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Nie widziałem nigdzie opcji wyłączenia nowej zawartości

Opublikowano

Jakieś dodatkowe zlecenia w ogóle doszły do listy? Już w pierwszej edycji było ich multum ale może jeszcze coś dodali. 

Opublikowano

Powinni sie pojawic bo jak inaczej dostac te nowe zlecenia z trailera(dlc)?

Opublikowano

Odpaliłem na godzinkę i sobie przypomniałem od razu czemu uważam to za top 3 poprzedniej generacji. Niesamowity klimat. Gram w trybie panoramicznym i jest kozacko. Grafa kozacka. Przypomniałem sobie też, że wiele razy robiłem w tej grze WTF, ale to jest takie pozytywne WTF. Miałem grać na zmianę z Deathloopem, ale wolę bardziej w to, więc wsiąkam ponownie w ten świat i historię. MEGA.

Opublikowano

Pierwsze spotkanie z Combat Veteranem, to jedno z najbardziej ciarogennych spotkań w grach. South Knot City i okolice, to już mroczne rejony, jak na Marsie. Ależ ta gra jest cudowna, Boże kochany.

Rampy z DC XD Uwielbiam Kojimę za takie rzeczy.

20211011_232811.jpg

Opublikowano

Ja wróciłem jednak do normalnego trybu grafiki, bo zacząłem mrużyć oczy w panoramicznym, a na całym ekranie się lepiej jednak prezentuje i gra. Jednak ciekawostka fajna. No gra jest przecudowna. 30 zł za upgrade na PS5 to śmiech a nie pieniądze. 

Opublikowano

Zaciągnąłem z ciekawości tego upgradea. I jprdl. Robię 2 przejście od nowa. To jest jednak niesamowity szpil :banderas:Udźwiękowienie to jest w ogóle dzieło. Podbita graficzka i wsparcie DualSense to to co było tu potrzebne :D 2 lata po ograniu pierwszy raz, smakuje wybornie nadal. Będę sobie ciułał powoli dla relaksu. Odpaliłem z pasami, zrobiłem wow, nieźle fajnie filmowo, ale jednak wolę bez na trybie jakości. Spadków nie zauważam.
I pytanie od razu, czy misja w 2 rozdziale mówiąca o infiltracji zniszczonej fabryki do której dostaje się karabin na prunt to jest coś nowego ? Nie przypominam sobie tego w oryginale :hmm:

Edytowane przez cotek

Opublikowano

Tak, to jest nowość. Tak samo zlecenia związane z Half-Life i Cyberpunkiem.

Opublikowano

No fabryka zrobiła robotę zwłaszcza ze dwa razy tam się idzie. Tez się zastanawiałem czy była wcześniej i tam nie poszedłem czy to cześć DC. Wczoraj doszedłem do węzła jeziornego i aktualnie robię prepersow - jest znowu wspaniałe. W ogóle cała akcja: 

Spoiler

ze stadionem/centrum handlowym i odebraniem narzędzi znowu zrobiła mega robotę 

Genailna jest ta gra w swojej prostocie i jednoczesnym skomplikowaniu. Dual Sens jak wydaje dźwięk wody przy przechodzeniu przez rzeki to coś wspaniałego. 

Opublikowano

Gdzie w Director's Cut się włącza foto mode ? :hmm: