Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Days Gone

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

No nie jest to jakiś crap tylko już rozumiem dlaczego nie jest też hitem, szczególnie, że to mityczny exclusive od Sony. Gierkę ukończę, wiadomo, ale chyba zrezygnuję z wbijania platyny.

Nie no wiadomo, gra nie jest jak widać dalej aż tak dopieszczona, jak inne eksy czy to z PS4 czy PS5, to był zarzut dla gry od początku istnienia.

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 478,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie oczekuję, że Ty to zrozumiesz, bo jesteś właśnie jedną z tych osób, o których pisał @ASX - nie umiesz wyrażać swojego zdania w sposób w miarę neutralny, tylko musisz operować przejaskrawionymi skr

• No dobra, na chwilę obecną gra jest naprawdę dobra. To zdecydowanie najlepszy setting-postapo jaki widziałem. Nie ma absolutnie żadnych atomówek (czy innych badziewi), a sam świat i tak leży w komplet

• Ja mam fundamentalnie inne zdanie, na różnych płaszczyznach.  Po pierwsze, uważam, że branża gier i tak jest za mało przejrzysta jeśli chodzi o kalendarz wydawniczy. Osobiście życzyłbym sobie znać w p

Opublikowano

Przeszedłem lata temu, bawiłem się całkiem nieźle, takie solidne 7/10 Sony Game - trochę cinematic experience, trochę mapa zawalona pierdołami do odhaczenia, Do tego fajne jeżdżenie motorkiem i klimat Walking Dead + Sons of Anarchy. Absolutnie nie żaden crap. Natomiast nie do końca rozumiem opinii, że to jakaś wspaniała niedoceniona perełka, która zasługiwała na o wiele lepsze oceny i 2 sequele. Już nie wspominając o tym, że na premierę miała sporo problemów technicznych ;p

Opublikowano

Jedna z moich ulubionych gierek i wybaczam pewne niedociągnięcia, jeżdżenie na motorku dla mnie klasa.

Opublikowano

To co było najbardziej zaskakujące, to jedne z najnaturalniejszych postaci i dialogów w ostatnich latach. Zero fałszu i inżynierii społecznej.

Opublikowano
6 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Ej, kupiłem nówkę i poświęcam na tą grę kilkadziesiąt godzin, to jeszcze mało? )

Zajmij się ubijaniem hord, może zmienisz zdanie o tej gierce)

Opublikowano

Sporo momentów jest irytujących, albo słabych, ale jednak codziennie czekam do wieczorka by godzinę pojeździć po Oregonie. Jak daleko zostało do końca fabuły? Aktualnie jestem w momencie

wysadzenia tamy

Opublikowano

Wydaje mi się, że masz jeszcze sporo grania przed sobą, ale zerknij do jakiegoś poradnika żeby obczaić. Z hordami walczysz?

Opublikowano
W dniu 27.01.2026 o 09:25, Pix napisał(a):

Przeszedłem lata temu, bawiłem się całkiem nieźle, takie solidne 7/10 Sony Game - trochę cinematic experience, trochę mapa zawalona pierdołami do odhaczenia, Do tego fajne jeżdżenie motorkiem i klimat Walking Dead + Sons of Anarchy. Absolutnie nie żaden crap. Natomiast nie do końca rozumiem opinii, że to jakaś wspaniała niedoceniona perełka, która zasługiwała na o wiele lepsze oceny i 2 sequele. Już nie wspominając o tym, że na premierę miała sporo problemów technicznych ;p

Bardziej zasługiwała niż horizon nuda dawn i spider-man kamurocho do trzech razy sztuka.

Opublikowano

W sumie wszystkie 3 to typowe sony games z jednej taśmy produkcyjnej. Zmienia się tylko setting, reszta mierzona od jednej linijki

Opublikowano
41 minutes ago, mario10 said:

Wydaje mi się, że masz jeszcze sporo grania przed sobą, ale zerknij do jakiegoś poradnika żeby obczaić. Z hordami walczysz?

Może ze dwie hordy rozwaliłem, ale nie gram w ten sposób, raczej robię zadania fabularne i zadania obozów.

Opublikowano

Jedna na pewno jest fabularna w tartaku taka dość spora, ale zabawa z nimi jest przednia.

Edytowane przez mario10

Opublikowano
23 minuty temu, Pix napisał(a):

W sumie wszystkie 3 to typowe sony games z jednej taśmy produkcyjnej. Zmienia się tylko setting, reszta mierzona od jednej linijki

Jeżdżenie motorkiem > kupa > bieganie/jeżdżenie na Dino robocie > wieksze kupsko> generyczne bujanie się na pajęczynie.

Opublikowano
57 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Może ze dwie hordy rozwaliłem, ale nie gram w ten sposób, raczej robię zadania fabularne i zadania obozów.

Odbierasz sobie tak z 50% przyjemności wg mnie. Historia, setting, bohaterowie to jedno, ale hordy to jest jedna z fajniejszych i świeższych mechanik growych ostatnich lat.

Opublikowano

Wczoraj sobie z nudów odpaliłem i wyczytałem save. W tunelu spotkałem mięśniaka, który zdołał mi sprzedać gonga po władowaniu w niego połowy magazynka Thompsona. Podnoszę się, odwracam, a tu na pełnej horda wpada i szybki zgon 😂

Opublikowano

Z tymi hordami dobre jest to, że to jakby działa organicznie i one rzeczywiście przemierzają świat i często wynikają z tego ciekawe, bo nieoskryptowane potyczki(typu musisz walczyć jednocześnie z ludźmi, zwierzętami i świrusami), ale w samej fabule są może ze dwie takie ogromne, a później, po zakończeniu, to już różnie z tym bywa.

Opublikowano

Ja bardzo dobrze wspominam jak właśnie w późniejszym czasie zwabiałem przechodzące hordy np na obóz nero albo na łamacza ekstra się te potyczki oglądało z boku.

Opublikowano

Szczerze to rzadko napotykam na swojej drodze hordę, może raz czy dwa poza fabułą. Przy najbliższym spotkaniu spróbuję się z nią pobawić i wykorzystać na swoją korzyść.

Opublikowano

Gra potrafi spowolnić tempo po to abyś mógł trochę odpocząć. Akcję nad tamą wspominam bardzo miło. Zaczynam nabierać ochoty ukończyć te grę po raz trzeci, tym razem na projektorze cool2

hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAx

Opublikowano
Godzinę temu, darkos napisał(a):

Gra potrafi spowolnić tempo po to abyś mógł trochę odpocząć. Akcję nad tamą wspominam bardzo miło. Zaczynam nabierać ochoty ukończyć te grę po raz trzeci, tym razem na projektorze cool2

hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAx

Kusisz by to jeszcze raz odpalić w remasterku pepegasm

Opublikowano
4 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Szczerze to rzadko napotykam na swojej drodze hordę

Bo one są zawsze w konkretnych miejscach. W nocy wyłażą z nory i się kręcą w pobliżu.

Jak ktoś chce sobie ułatwić walki z nimi to podbija w dzień, jak szuka wyzwania to w nocy.