Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Aż zacytuję sam siebie, post z lutego:W dniu 14.02.2026 o 08:14, DarkStar napisał(a):Nie wiem co powiedzieć, bo (na szczęście) sam się nie identyfikuję z tym problemem. Gram od prawie 40 lat i mi się nie znudziło. Bywa tak, że biorę jakąś grę i mi się nie podoba i przez chwilę mam poczucie, że "nie mam w co grać", ale do tej pory zawsze było to chwilowe.Tak się złożyło, że już półtora miesiąca po tym co tutaj napisałem, dopadło i mnie :D Pierwszy raz w życiu miałem taki okres, że nie chciało mi się grać w gry. Trwało to około dwa miesiące. Wolałem zajmować się Linuksem (niedawno się przesiadłem), czytać książkę, albo robić cokolwiek innego. Przez dwa miesiące prawie nie grałem, nie udało mi się nawet ukończyć Bloom & Rage, która jest grą na kilkanaście godzin i w normalnym okresie bym to w tydzień machnął, a tu "grałem" półtora miesiąca i mi się XGP skończył. Dziwne, bo nigdy tak nie miałem, ale też nie miałem z tym problemu. Stwierdziłem "ok, nie chce mi się grać w gry, dziwne, ciekawe uczucie..." i przeszedłem nad tym do porządku dziennego robiąc inne rzeczy. Po dwóch miesiącach pojechałem na wakacje, również bez elektroniki, na wakacjach zawsze robię sobie detoks. Zero handheldów, zero forum, itd. W ostatnich dniach urlopu jakoś zaczęło się pojawiać takie uczucie, że kurde włączyłbym sobie Plejkę i w coś zagrał, bo jeszcze mam kilka dni wolnego w domu. No i włączyłem -- Horizon: Zero Dawn Remastered, a ja nawet nie lubię Horizona (grałem już na PS4 i nie skończyłem). I mnie mega wciągnęło tym razem, jak Ciebie @rafanus2 ten Mirage. To było ponad trzy tygodnie temu i wróciłem do grania. Trochę PS5, trochę Steam Decka, dostałem jeszcze na urodziny od lubej Switcha 2, więc na nim też zacząłem grać. No i na chwilę obecną jest ok, chociaż nieraz bywa tak, że w ciągu dnia w pracy myślę o tym jak to będę łoił na konsoli wieczorem, a potem przychodzi wieczór i nie mam na to siły/ochoty. :)
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 6 minut temu, DarkStar napisał(a):że w ciągu dnia w pracy myślę o tym jak to będę łoił na konsoli wieczorem, a potem przychodzi wieczór i nie mam na to siły/ochotyNo to akurat znany temat, trzeba przeczekać do weekendu, albo się dobrze wysypiać w tygodniu :p