Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Evil Within 2

Featured Replies

Opublikowano

Ukończone z rok temu. Gra średnio dobra, otwarty świat obnaża niedoskonałości gameplayu i słabe AI przeciwników, a klimat o wiele lżejszy niż w jedynce. Jak po 2-3h nie pyknie to można sobie odpuścić bez żalu.

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 586
  • Wyświetleń 65,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No fakt, troszkę nakręcam ten zaciesz, ale gra autentycznie na to zapracowała :) Jedynkę ograłem kilka razy i pomimo kilku kiepskich elementów, nawet dziś mógłbym polecić ją bez wahania. Dwójka jest..

• Jak na razie, podobnie jak sporo tu piszących - jestem w trzecim chapterze, wyczyściłem sobie drogę do kryjówki, pogadałem z łysym tchórzem, chlapnąłem kubek kawy (fajny patent) i zbieram się do ponow

• No, nareszcie ktoś tu coś napisał :D Nie chciałem spamować posta pod postem i dusiłem w sobie moje wrażenia z wczorajszego ukończenia tego tytułu :)   Poziom Nightmare, czas przejścia 32:28:40, klu

Opublikowano

Odpaliłem jakieś kilka dni temu na koszmarze. Oj boziu jakie to dobre :banderas:, nawet fabuła mi siadła,a dialogi są dobre, lepsze niż w nie jednej grze. Nie wiem ile już godz mam ale wyszedłem z 3 chaptera mając 7 h na liczniku. Teraz chyba 9 chapter już mi leci i ok 13 h stawiam. Fajnie się eksplodowało w 3 chapterze, ale fajnie i po nim się liniowo brnęło prze kilka następnych. Walki z bosami,faaaajne i z pomysłem :drakeyeah:. Gram z kamera fpp,bo jednak ludek mi zasłaniał za dużo ekranu(w jedynkę nie grałem). Podoba mi się udźwiękowienie gry,ktoś tu pisał dawno, ze muzyka czasem przypomina ta z filmu Sicario i zgadzam się tym kimś. Podoba mi się strzelnica i motyw z pokojem Seby,podoba mi się znajdowanie statuetek, a potem otwieranie szafeczek. Coś czuje,ze jeśli mi się klimat nie przeje po skończeniu tytułu to wezmę się może w końcu za RE 7 :yao:.  Grę oceniam na mocne 8/10.

E: 11 rozdział i przeszło 20 godz gry.

Edytowane przez Szajka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak ta gra wypada na tle jedynki? Grałem lata temu, ale pamiętam, ze początek fajny klimat, troche drewno, a pod koniec klimat siadał i robiła się z tego strzelanka.

Opublikowano

Pod wieloma względami poprawa. Pół-otwarte miejscówki pozwalające na eksplorację. Klimat może i trochę jakby lżejszy. Ale nadal sporo popapranych akcji, walk z bossami i ciekawych miejscówek.

Nie no jak grałeś ostatnio ciągle w jakieś sandboxy, rpgi to ta giereczka jak balsam będzie 

Opublikowano

EW2 mi się dużo bardziej podobała niż jedynka, mimo początkowych obaw o te większe, bardziej otwarte lokacje, co w typowych horrorkach się nie zdarza zbyt często. Polecam.

Opublikowano

A u mnie jest całkowicie na odwrót. Pod niektórymi względami lepsza od jedynki a pod innymi gorsza. Na pewno klimat słabszy i AI można łatwiej wykiwać bo ma się najczęściej więcej przestrzeni (nie ma takiego zaszczucia). Elementy open world też średnio mi przypasowały bo jak czyścisz mapę to okazuje się że po 3 godzinach masz tak dopakowany arsenał że mało co może zagrozić za to sama walka bardziej responsywna. Jak jedynkę TEW oceniam na 8- (właśnie za klimat i skradanko, bo walka i strzelanie są lekko drewniane) tak TEW2 to dla mnie takie naciągane 7/10 albo i niżej.

Opublikowano

Dla mnie dwójeczka lepsza i Top 3 2017 (Horizon ZD, PREY i TEW2 właśnie).
Fakt, klimat lżejszy (w sensie - zrobiło się bardziej sterylnie, mniej obrzydliwie i krwiście - strachu nie ma w ani jednej, ani drugiej), a walki z bossami słabsze niż w jedynce, ale reszta - fabuła, nakreślenie postaci i gameplay to zdecydowana przewaga dwójki.

Opublikowano

Wywalenie mechaniki zapałek pogrzebało ten tytuł dla mnie :problem:

Opublikowano

Obie odsłony są bardzo dobre, ale to jedynka skradała mi serduszko dzięki totalnie zrytemu klimatowi, ciekawszym lokacjom, straszniejszym przeciwnikom i bardziej skondensowanej rozgrywce. Która część spodoba się Tobie bardziej, to też w dużym stopniu zależy od tego czy wolisz liniowe horroki jak RE, czyli raczej takie z bardziej otwartą strukturą. Miasto, które można swobodnie eksplorować czy opcjonalne questy to fajne bajery, generalnie TEW2 pozwala na więcej, ale według mnie nic nie przebije tej przygniatającej klaustrofobii i koszmarnych schiz z pierwszego TEW. 

Opublikowano
Godzinę temu, Wredny napisał:

strachu nie ma w ani jednej, ani drugiej),

Ja tam gacie pełne przez Laure, chowanie się w szafce na początku tez łapy spocone.

Opublikowano

Nie tylko Laura, bo jeszcze sejfogłowy i ten luj grasujący po rezydencji. Tak jak dwójka jest przyjemniejsze do grania, bo lepsza technicznie i gameplayowo(wygodniejsza), tak jedynka w swoich szczytowych momentach jest nie do ruszenia.

Opublikowano

Gierka ma polskie napisany w GP? Bo słyszę dużo dobrego to może żona, by pograła albo oglądają jak ja gram ;)