Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ghost of Tsushima

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 324,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Powinni usuną ten photo mode, bo to straszny pożeracz czasu. Podobno druga czesc wyspy z jeszcze lepszymi widokami. Kilka moich fotek.  

• Po jakiś 4h spędzonych z grą napiszę krótko jak dla mnie obecnie to najlepsza gra na PS4, gram oczywiście po Japońsku z PL napisami z gry wylewa się klimat na każdym kroku a pierwsza jazda na koniu, g

• Pewnie chcą szybko umrzeć od tego polskiego duba co żeś wybrał.

Opublikowano

Zobaczymy jak z eksploracją. W sandboksach nie lubię tego jak idę do jakiejś miejscówki na siłe, bo tam jest znak zapytania. To sam świat mnie musi zachęcić by tam iść. Tak miałem w Zeldzie i liczę na te inspiracje. 

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Albo słup dymu w oddali. Na bank to będzie super umowne, ale i tak fajnie, że próbują coś z tym robić, bo co jakiś czas wracając do AC Origins to mam dosyć tych znaków zapytania na mapie.

Opublikowano

Mi tam w zupełności wystarczy jak to będzie poziom Infamous 2 -  niby tylko (aż?) 83 na meta, ale pomimo tego to i tak jedna z moich ulubionych gierek generacji PS3. Obrywało się jej głównie wtedy, za ten system wyborów, a tak po prawdzie to mało, która gra akcji od tamtego czasu w ogóle robiła coś takiego.

A jak będzie coś więcej to tylko gratki dla Sucker Punch i wielka szansa dla nich na kolejne projekty.

Edytowane przez Cedric

Opublikowano

inFamous 2 to jeden z moich ulubionych tytułów zeszłej generacji - przykład sequela idealnego.
Jedynka to średniak, wyglądający na klecony w jakimś edytorze, a dwójeczka to już pełnoprawne, widowiskowe, fabularnie rozbudowane, wysokobudżetowe AAA.
Second Son był dla mnie trochę zmęczeniem materiału, ale Delsin im wyszedł, no i tak graficzka robiła mocno, zwłaszcza na początku żywota PS4.
Wygląda więc na to, że Sucker Punch to zdolne studio, które rozwija się z każdym kolejnym tytułem i kto wie, może Ghost of Tsushima będzie dla nich tym, czym dla Guerilla Horizon Zero Dawn - tytułem, po którym będzie można spokojnie wymieniać ich, jako developerów z absolutnej pierwszej ligi - na to właśnie liczę.

Opublikowano

Ajj, recenzenci dostali grę i już zaczynają nowe screeny wyciekać. 

Poniżej obrazek z jakiejś niepokazywanej lokacji, gdzie mamy samurajski duel. Daję w spojler dla wrażliwych, ale Paaaaanie, jak to stylistycznie wygląda :banderas:

Czuję, że natrzaskam tu więcej screenów więcej niż w Horizonie.

Edytowane przez Cedric

Opublikowano

U mnie HDD pęka w szwach od screenów z The Last of Us Part II - nie pamiętam, bym w jakimś innym tytule tyle trzaskał.
No OK, Horizon Zero Dawn, Days Gone, a ostatnio także Shadow of the Tomb Raider też mnie sporo w photo mode trzymały (a gdyby RDRII miało ten tryb od premiery to i tam pewnie by padł rekord), ale Ghost zapowiada się na kolejny taki tytuł - przydałby się jakiś licznik czasu spędzonego w photo mode :D

Opublikowano

Ja mam tylko nadzieję, że te duele, to nie będzie festiwal QTE, bo się wkufię.

Opublikowano

Wiadomo że są 3 postawy,ciosy  kontrujące i pewnie takie których nie da się zablokować. Wazne aby machanie mieczykiem dawało radę i było czuć moc ciosów. Osobiście jestem spokojny bo walka w ich poprzednich produkcjach ogólnie sprawiała radoche :)

Opublikowano

Tak na ostatnich gameplayach widać było ataki z taką czerwoną ikonką nad przeciwnikiem których należy unikać. Fajnie jakby dało się to wyłączyć. 

Opublikowano

@messer88 a może to są ataki nieblokowalne tak jak w GoWie. Tam chwilę przed takim uderzeniem migał taki czerwony okrąg. I chyba nie dało się go wyłączyć. Był na każdym poziomie trudności. Wtedy takie ostrzeżenie IMO ma uzasadnienie (szczególnie przy takiej dynamice walki jaka jest w GoWie) także może tu jest podobnie chociaż nie oglądałem tych gameplayów o których piszesz.

BTW giereczka już u recenzentów. Recenzje będą dostępne od 14 lipca

Edytowane przez Ryo-San

Opublikowano

Nawet #teampudełkowcy będą mogli zagrać minutę po północy :usmiech:

Cytat

Jeśli masz Allegro Smart!, masz dostęp do nocnej premiery gry Ghost of Tsushima!

Dzięki temu grę odbierzesz już minutę po światowej premierze w Paczkomacie i zagrasz wcześniej niż inni!

Jak to działa? Upewnij się, że masz Allegro Smart!

1. Kup grę z oferty widocznej obok między 1-13 lipca (do godz. 15:00).
  2. Wybierz Paczkomat dostępny 24h do odbioru.
  3. W dniu premiery - 17 lipca - minutę po północy otrzymasz e-mail oraz SMS z kodem i numerem telefonu do odbioru gry w Paczkomacie.
  4. Odbierz grę w Paczkomacie. Ważne: przy odbiorze zamiast swojego użyj przesłanego specjalnego numeru telefonu i kodu. Tylko tak otworzysz Paczkomat.

https://allegro.pl/premiery/ghost-of-tsushima-kqjVmZlYgIy

Opublikowano

"Minutę po północy" to się zacznie 20 minutowa instalacja. Niemniej biorę na premierę. Uwielbiam takie klimaty a tu jeszcze bonus z otwartym światem.

Opublikowano

Zayebisty pomysł, już zamawiam. Mam nadzieję, że będzie tak z innymi grami.

Opublikowano

Hmmmmmmm ciekawe .

Embargo na recenzje 14 lipca. Akcja allegro z odbiorem w nocy z czwartku na piątek trwa do 13 Lipca  

giphy.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, blantman napisał:

Embargo na recenzje 14 lipca. Akcja allegro z odbiorem w nocy z czwartku na piątek trwa do 13 Lipca  

Zawsze od razu można zrobić (darmowy) zwrot ;) 

I jeszcze taka podpowiedź: jak zamierzacie kupić to kupcie przez aplikację allegro - dostaniecie 8 monet (normalnie przez stronę tylko 4). 

Opublikowano
58 minut temu, YETI napisał:

Ciareczki!! Od razu mi się skojarzyło z pierwszym MGS'em i The best is yet to come

74999d7684e8f.gif

Opublikowano

Fajnie, ze soundtrack się podoba ale #teztakmacie że lubicie słyszeć utwory pierwszy raz dopiero podczas gry tam gdzie miały się pojawić, a po skończeniu do nich wracać przywołując w pamięci te momenty z gry?