Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porty - życzenia i stan faktyczny

Featured Replies

Opublikowano

Wygląda na to, że Switch czyni cuda i Square Enix... spatchowało podstawowe problemy na jakie ludzie narzekali od tylu lat w porcie Final Fantasy VII.

Edytowane przez ogqozo

• Odpowiedzi 816
  • Wyświetleń 81,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zapraszam Was do corocznego podsumowania najciekawszych portów wydanych w ubiegłym roku  TO THE MOON - 16 STYCZEŃ - Rok 2020 rozpoczęliśmy nie najgorzej bo od portu znakomitej przygodówki. Wycisk

• Chciałbym się z wami podzielić kilkoma uwagami dot. tegorocznych portów na ta konsolke gdyż ukazało się trochę wartych uwagi tytułów i niektórych wręcz niesamowicie dopracowanych ale tez zdarzały się

• Ragus pisał że miasto w mario będzie hoiowe - wyszedł top 3 leveli Ragus pisał że xeno nienwyjdzie w tym roku - 2017 bejbe Ragus pisze ze mowa gra retro nie będzie mmo -   Znawca n

Opublikowano
5 godzin temu, ogqozo napisał:

Wygląda na to, że Switch czyni cuda i Square Enix... spatchowało podstawowe problemy na jakie ludzie narzekali od tylu lat w porcie Final Fantasy VII.

Jeszcze niech ogarną IX i będzie git, swoją drogą fajnie że się jeszcze starają .

Edytowane przez Rezoo7

Opublikowano

Mi się właśnie zaktualizował ff7 i od razu odpaliłem, żeby zobaczyć czy rozwiązali ten problem z muzyką. Teraz jest wszystko git :)

Opublikowano

Czy ktoś z Was kupił Team Sonic Racing na Switcha ? Chciałbym się dowiedzieć jak z frameratem ? Spada poniżej 30 FPS ? 

Opublikowano

Nie wiem, czy ktoś już to wspominał, ale gdyby na Switch trafił remaster ME3 Trilogy z dodatkami to łojezuuu. Niestety dotychczas EA wydało tylko jeden remaster (Burnout Paradise) i nie zdecydowali się na wydanie go na Switchu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie jak z wersją PL jeszcze, nie wiem czy ktoś inny nie ma praw do tłumaczenia. Była z tym jakaś draka na PC swego czasu (albo na Androida, nie pamiętam dokładnie). 

Opublikowano

Polskie głosy są beznadziejne w baldurze. Zwłaszcza jak się grało w oryginał. Ja wiem że to było wielkie wydarzanie wtedy ta lokalizacja ale ogólnie to (pipi) straszne.

Na androida i pc wersje w innych językach wychodziły po czasie w aktualizacjach. Najlepiej ogrywać napisy pl + dub angielski.

Opublikowano

Chodzi o wybór. Tobie się nie podoba, komuś mogło podejść. Fajnie jakby było wszystko na karcie z grą po prostu. 

Opublikowano

Raczej nie wrzucą wszystkich dubbingów na kart z grą. Dubbing jest bardzo dobry i do dzisiaj robi (porównując go do współczesnych dubbingów) ale angielski jest lepszy jak się z nim ograło to niektóre postacie po polsku brzmią out of character.

Chyba planują wydać też BG Siege Of Dragon Spear na konsolach czyli tak jakby pomost pomiędzy BGH1 a 2, niemal nowa gra zrobiona przez beamdog.Tak o niej napisałem kiedyś w temacie o POE:

Cytat

warto zagrać dla dodatkowych towarzyszy i żeby zobaczyć jakie cuda można zrobić z 20 letnim silnikiem gry. Zwłaszcza dungeony robią wrażenie. Fabuła to taka lajtowa przygoda nie jest to żaden przełomowy pomost między BG1 a BG2 jak to reklamował Beamdog, a solidna przygoda na około 15-20h rozgrywająca się właśnie pomiędzy tymi grami. Ja jestem zachwycony mimo wielu różnych opinii przeczytanych na necie. Odwiedza się fajne miejsca w tym most na którym zdradliwy Cyric zabił Bhaala, okoliczne ruiny itp.

Potwierdza to też że nie wrzucą polskiego dubbingu bo takowy do SOD nie powstał.

Edytowane przez devilbot

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżone FF VIII w końcu zostanie wydane po tylu latach oczekiwania , poprawiona grafa , możliwość 3x przyśpieszenia .

Opublikowano

No i zapowiedzieli Commandos 2 HD na Switcha :o wyjdzie w czwartym kwartale 

przy okazji: potwierdzili też Ni No Kuni - 20 września 

Opublikowano

Wiedźmin 3 edycja kompletna z mapka encyklopedia za 239,90 w ultimie myślę że spoko cena 

Opublikowano

fhói, biore trzy kopie.

Opublikowano

Nie przegną z ceną, bo to f2p..

Z tym, że nie napalaj się jeszcze, że pograsz,  bo nawet jeśli wyjdzie na Switcha to na Xboxa nie zapowiedzieli tego na Europę tylko na USA 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gram w CTR i jak sobie pomyślę o remakeu DKR, jakby to było gdyby :). Nie muszą robić dwójki, niech zrobią remakea! DKR>CTR>MK w tamtych czasach. DKR posiadał adventure mode i najwiecej tras, bo aż 24 bodajże, przy 17 w CTR i 16 w MK. Do tego 3 klasy pojazdów, karty, łodzie i samoloty. Z perspektywy czasu widać, że bił konkurencję. Rare wtedy dostarczało. Na zawsze w moim sercu.

Opublikowano

Dodatkowo CTR był odpowiednikiem DKR. Naughty Dog starało się nawet odtworzyć lokację (i jedną nawet coś im się tam udało). Ja z chęcią bym przygarnął remake na Switcha bo w Mario Kartach choć jest tryb grand prix tak nie ma jakiegoś trybu adventure (a myślę, że by się sprawdził).