Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Właśnie zacząłem...

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 430,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Po skończeniu RE7, poszedłem ochoczo do sklepu po coś nowego. Wybór padł na Uncharted 4. W końcu jest 2020, to chyba nadszedł czas.   Właśnie dotarłem do Szkocji i jest wszystko, czego bym s

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Hotline Miami  Ktoś tam polecał, że niby fajne. Pograłem jakieś może z 20 min i nie powiem jest ciekawie. Bardzo fajna muza i trochę kombinowania bo jest się na strzała. Grafa niestety

• Dostałem impulsu pod wpływem lektury o najlepszych jrpgach. Szybkie ściąganie emulatora epsxe, podpięcie dual shocka 3 na kompie i już od wczoraj naginam w Chrono Crossa. Parę lat temu zrobi

Opublikowano

Half Life 2 - Wstyd się przyznać ale nigdy tego tytułu nie skończyłem. W czasie premiery w 2004 roku, mój ówczesny PC nie pozwalał na komfortowe granie, następnie w ramach The Orange Box liznąłem na Xboxie 360 ale z niewiadomych przyczyn również nie udało mi się ukończyć. Tydzień temu ukończyłem Black Mesę i idąc za ciosem, dzisiaj odpaliłem HL2 na PC. Po 3 godzinach gry wrażenia bardzo pozytywne.

Opublikowano
W dniu 7.08.2026 o 20:10, BRY@N napisał(a):

Tutaj nie ma niesprawiedliwych walk, no może po za ostatnią, pozostałe wymagają poznania przeciwnika i sposobu walki. Później to już jest tylko czysta satysfakcja z walki.

Kamera sprawia, że niestety bywa niesprawiedliwie.

Opublikowano

Zachęcony licznymi pozytywnymi opiniami kupiłem Fields of Mistria, który miał kilka dni temu swoją "premierę", czy tam wyjście z Early Access na PC.

Za wcześnie by oceniać, ale pierwsze wrażenie bardzo dobre. Taki klon Stardew Valley (a co za tym idzie wszelkich Story of Seasons / Harvest Moon / Rune Factory) z bardzo sielankowym klimatem w świecie Fantasy. Gra czerpie garściami z rozwiązań pierwowzorów, ale sama w sobie zdaje się być solidna oraz dobrze skonstruowana i napisana, z jakąś tam fabułą, eventami, licznymi dialogami i ogólnym celem.

Grafika miła dla oka, kolorowa. Podoba mi się stylistyka anime lat 90-tych oraz oprawa niczym 32bitowe jRPG. Muzyka stanowi przyjemne tło - póki co nie irytuje, ale też nie utkwiło mi zbyt wiele w pamięci.

Standardowo jak na tego typu grę przystało trzeba będzie spędzić przy niej kilkanaście-kilkadziesiąt godzin, aby stwierdzić czy faktycznie godny następca SV, czy z czasem popadnie w monotonię. Niemniej jednak pierwsze wrażenie bardzo dobre. Można głaskać zwierzątka i ogólnie jest sielanka. Pięknie też wygląda i działa na Steam Decku.

20260808160523_1.jpg

20260808172121_1.jpg

20260809121714_1.jpg

20260809124110_1.jpg

20260809220749_1.jpg

Josh, nie graj...

20260808152041_1.jpg

Opublikowano

HP2u8cdXIAAk_7i?format=jpg&name=4096x409

Mam chwile wolnego czasu w te spokojne niedzielne popołudnie wiec postanowiłem je dobrze spożytkować. Rozpoczynam swoją przygodę z Gothic'em. To moje pierwsze zderzenie z tym światem wiec wszystko może sie zdażyć. Nie wiem czego kompletnie sie spodziewać. W każdym razie zaintrygowała mnie juz pierwsza akcja z windą w której Król dostarcza więźniom wszystkiego czego sobie zażyczą, jako zapłatę za wydobywanie cennej mu rudy. Ku mojemu zdziwieniu na środku windy oprócz zapasów i złota(zgaduje) znajdowała sie piękna niewiasta. To dość jednoznacznie przedstawia z jakim okrucieństwem przyjdzie mi sie zmierzyć obama

Przyznam ze nie mogę sie juz doczekać szekle

Opublikowano

W dniu 9.08.2026 o 22:33, Suavek napisał(a):

Josh, nie graj...

20260808152041_1.jpg

IGN: "not enough pronouns, 2/10"

Opublikowano

Doom 3 (PC) - miałem odpalić na chwilę, żeby zobaczyć jak ta gra wygląda, jak się strzela, z czystej historycznej ciekawości, bo pamiętałem ją tylko w mojej głowie. Nigdy wcześniej tej gry nie ukończyłem do tej pory.

Po 3 dniach strzelania do stworków jestem już w 19/27 etapów. Wciąż to jest dobry shooter i wreszcie działa jak należy, a jak wiadomo to była jedna z najbardziej nieosiągalnych gier dla Kowalskiego w momencie premiery, wymagała absolutnie mocarnego sprzętu, a i wtedy bywało różnie. Podziwiać można, jak inny jest to Doom od wcześniejszych i późniejszych części, powolny, pełny audiologów i horrorowego klimatu. Naprawdę polecajka. ID Software zrobił dla FPSów chyba wszystko, oby żyli wiecznie.

20AB83~1.JPG

Silent Hill 2 Remake (PS5 Pro) - podobna sytuacja, gra do odpalenia na chwilę, bo miałem poczekać na sezon zimowy na ogranie tym razem wersji konsolowej. Podobnie zrobiłem w zeszłym roku z Alan Wake 2, to są gry, które warto zagrać dla mnie więcej niż 1 raz i więcej niż na jednej platformie je zakupić, absolutnie 2 najlepsze gry ze swojego gatunku ever.

Słuchałem narzekania w necie na to jak to wygląda po updejtach, że niby coś za ciemno, no nie wiem kto gra w te gry, kawał dobrej roboty, bo uwaga gra z gatunku SH ma dużo ciemnych miejsc, co wymaga używania latarki jeszcze częściej, na Oledowym dobrze ustawionym HDR no jest miazga. Do tego gra ogólnie wygląda na konsoli teraz znakomicie, a chodzi lepiej, niż kiedykolwiek miało to miejsce na moim PC, gdzie biegając po szpitalu traversal stutter ciągle był, tutaj tego nie ma. A sama gra nigdy mi się nie znudzi. Jestem już w Szpitalu, poluję na ending Marii, zobaczymy, co z tego wyjdzie, gdyż raczej nie chce mi się używać poradnika, dedukuje co jest potrzebne.

1a00e652e058-screenshotUrl.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

momencie premiery, wymagała absolutnie mocarnego sprzętu, a i wtedy bywało różnie.

W ramach ciekawostki, moderzy przygotowali wersję Doom 3 pod Voodoo 2 hehe

Opublikowano

Doom 3 bardzo spoko, grałem w tamtym roku po raz pierwszy w życiu i elegancko się pykało. Zajebisty klimat ma ta gra, ale jest o te 2-3 godziny za długa, więc pod koniec już byłem już coraz bardziej sfrustrowany tym, że gra nie chce się skończyć. Mimo wszystko bardzo miło wspominam, a motyw z latarką świetnie buduje napięcie.

Opublikowano

Latarka byla od samego poczatku gnojona i byc moze jest to najpopularniejszy mod na uzywanie jej razem z bronia.

Opublikowano
3 minuty temu, Mejm napisał(a):

Latarka byla od samego poczatku gnojona i byc moze jest to najpopularniejszy mod na uzywanie jej razem z bronia.

5 minut temu, Ludwes napisał(a):

Doom 3 bardzo spoko, grałem w tamtym roku po raz pierwszy w życiu i elegancko się pykało. Zajebisty klimat ma ta gra, ale jest o te 2-3 godziny za długa, więc pod koniec już byłem już coraz bardziej sfrustrowany tym, że gra nie chce się skończyć. Mimo wszystko bardzo miło wspominam, a motyw z latarką świetnie buduje napięcie.

W BFG domyślnie jest latarka razem z bronią i tak gram w to teraz, ale rzeczywiście trochę widać, że gra była robiona pod inną mechanikę i jest zwyczajnie dużo łatwiej na normalnym z tym ficzerem.

Opublikowano

Miałem grać w Modern Warfare 3 z plusa licząc na kampanię jak w poprzednich częściach a tu mi wyskakują z jakimś Open Combat Mission.facepalm

Na szczęście wczoraj kupiłem Mouse P.I. for Hire i w tym sobie postrzelam. Grałem tylko chwilę i klimat naprawdę fajny, tylko musiałem wyciszyć muzykę. Owszem wpada w ucho ale była jakby za głośno i po chwili trochę zaczęła irytować. Zobaczymy jak pójdzie dalej bo mam wrażenie, że tu się wszystko bardzo szybko dzieje.

Opublikowano

Strzelanko + dash do przeciwnika z PS_circle(bucik) i dalej strzelanko. Pozniej mozna sobie urozmaicac jak dojdzie wiecej fajerwerkiów.