Opublikowano 8 sierpnia8 sie Half Life 2 - Wstyd się przyznać ale nigdy tego tytułu nie skończyłem. W czasie premiery w 2004 roku, mój ówczesny PC nie pozwalał na komfortowe granie, następnie w ramach The Orange Box liznąłem na Xboxie 360 ale z niewiadomych przyczyn również nie udało mi się ukończyć. Tydzień temu ukończyłem Black Mesę i idąc za ciosem, dzisiaj odpaliłem HL2 na PC. Po 3 godzinach gry wrażenia bardzo pozytywne.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie W dniu 7.08.2026 o 20:10, BRY@N napisał(a):Tutaj nie ma niesprawiedliwych walk, no może po za ostatnią, pozostałe wymagają poznania przeciwnika i sposobu walki. Później to już jest tylko czysta satysfakcja z walki.Kamera sprawia, że niestety bywa niesprawiedliwie.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie 9 godzin temu, kotlet_schabowy napisał(a):Kamera sprawia, że niestety bywa niesprawiedliwie.Pamiętam do dziś
Opublikowano 9 sierpnia9 sie Zachęcony licznymi pozytywnymi opiniami kupiłem Fields of Mistria, który miał kilka dni temu swoją "premierę", czy tam wyjście z Early Access na PC.Za wcześnie by oceniać, ale pierwsze wrażenie bardzo dobre. Taki klon Stardew Valley (a co za tym idzie wszelkich Story of Seasons / Harvest Moon / Rune Factory) z bardzo sielankowym klimatem w świecie Fantasy. Gra czerpie garściami z rozwiązań pierwowzorów, ale sama w sobie zdaje się być solidna oraz dobrze skonstruowana i napisana, z jakąś tam fabułą, eventami, licznymi dialogami i ogólnym celem.Grafika miła dla oka, kolorowa. Podoba mi się stylistyka anime lat 90-tych oraz oprawa niczym 32bitowe jRPG. Muzyka stanowi przyjemne tło - póki co nie irytuje, ale też nie utkwiło mi zbyt wiele w pamięci.Standardowo jak na tego typu grę przystało trzeba będzie spędzić przy niej kilkanaście-kilkadziesiąt godzin, aby stwierdzić czy faktycznie godny następca SV, czy z czasem popadnie w monotonię. Niemniej jednak pierwsze wrażenie bardzo dobre. Można głaskać zwierzątka i ogólnie jest sielanka. Pięknie też wygląda i działa na Steam Decku.Josh, nie graj...
Opublikowano niedziela o 16:155 dni Mam chwile wolnego czasu w te spokojne niedzielne popołudnie wiec postanowiłem je dobrze spożytkować. Rozpoczynam swoją przygodę z Gothic'em. To moje pierwsze zderzenie z tym światem wiec wszystko może sie zdażyć. Nie wiem czego kompletnie sie spodziewać. W każdym razie zaintrygowała mnie juz pierwsza akcja z windą w której Król dostarcza więźniom wszystkiego czego sobie zażyczą, jako zapłatę za wydobywanie cennej mu rudy. Ku mojemu zdziwieniu na środku windy oprócz zapasów i złota(zgaduje) znajdowała sie piękna niewiasta. To dość jednoznacznie przedstawia z jakim okrucieństwem przyjdzie mi sie zmierzyć Przyznam ze nie mogę sie juz doczekać
Opublikowano niedziela o 19:475 dni W dniu 9.08.2026 o 22:33, Suavek napisał(a):Josh, nie graj...IGN: "not enough pronouns, 2/10"
Opublikowano poniedziałek o 06:284 dni Doom 3 (PC) - miałem odpalić na chwilę, żeby zobaczyć jak ta gra wygląda, jak się strzela, z czystej historycznej ciekawości, bo pamiętałem ją tylko w mojej głowie. Nigdy wcześniej tej gry nie ukończyłem do tej pory. Po 3 dniach strzelania do stworków jestem już w 19/27 etapów. Wciąż to jest dobry shooter i wreszcie działa jak należy, a jak wiadomo to była jedna z najbardziej nieosiągalnych gier dla Kowalskiego w momencie premiery, wymagała absolutnie mocarnego sprzętu, a i wtedy bywało różnie. Podziwiać można, jak inny jest to Doom od wcześniejszych i późniejszych części, powolny, pełny audiologów i horrorowego klimatu. Naprawdę polecajka. ID Software zrobił dla FPSów chyba wszystko, oby żyli wiecznie. Silent Hill 2 Remake (PS5 Pro) - podobna sytuacja, gra do odpalenia na chwilę, bo miałem poczekać na sezon zimowy na ogranie tym razem wersji konsolowej. Podobnie zrobiłem w zeszłym roku z Alan Wake 2, to są gry, które warto zagrać dla mnie więcej niż 1 raz i więcej niż na jednej platformie je zakupić, absolutnie 2 najlepsze gry ze swojego gatunku ever. Słuchałem narzekania w necie na to jak to wygląda po updejtach, że niby coś za ciemno, no nie wiem kto gra w te gry, kawał dobrej roboty, bo uwaga gra z gatunku SH ma dużo ciemnych miejsc, co wymaga używania latarki jeszcze częściej, na Oledowym dobrze ustawionym HDR no jest miazga. Do tego gra ogólnie wygląda na konsoli teraz znakomicie, a chodzi lepiej, niż kiedykolwiek miało to miejsce na moim PC, gdzie biegając po szpitalu traversal stutter ciągle był, tutaj tego nie ma. A sama gra nigdy mi się nie znudzi. Jestem już w Szpitalu, poluję na ending Marii, zobaczymy, co z tego wyjdzie, gdyż raczej nie chce mi się używać poradnika, dedukuje co jest potrzebne.
Opublikowano poniedziałek o 08:064 dni 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):momencie premiery, wymagała absolutnie mocarnego sprzętu, a i wtedy bywało różnie.W ramach ciekawostki, moderzy przygotowali wersję Doom 3 pod Voodoo 2 hehe
Opublikowano poniedziałek o 08:234 dni Doom 3 bardzo spoko, grałem w tamtym roku po raz pierwszy w życiu i elegancko się pykało. Zajebisty klimat ma ta gra, ale jest o te 2-3 godziny za długa, więc pod koniec już byłem już coraz bardziej sfrustrowany tym, że gra nie chce się skończyć. Mimo wszystko bardzo miło wspominam, a motyw z latarką świetnie buduje napięcie.
Opublikowano poniedziałek o 08:254 dni Latarka byla od samego poczatku gnojona i byc moze jest to najpopularniejszy mod na uzywanie jej razem z bronia.
Opublikowano poniedziałek o 08:294 dni 3 minuty temu, Mejm napisał(a):Latarka byla od samego poczatku gnojona i byc moze jest to najpopularniejszy mod na uzywanie jej razem z bronia.5 minut temu, Ludwes napisał(a):Doom 3 bardzo spoko, grałem w tamtym roku po raz pierwszy w życiu i elegancko się pykało. Zajebisty klimat ma ta gra, ale jest o te 2-3 godziny za długa, więc pod koniec już byłem już coraz bardziej sfrustrowany tym, że gra nie chce się skończyć. Mimo wszystko bardzo miło wspominam, a motyw z latarką świetnie buduje napięcie.W BFG domyślnie jest latarka razem z bronią i tak gram w to teraz, ale rzeczywiście trochę widać, że gra była robiona pod inną mechanikę i jest zwyczajnie dużo łatwiej na normalnym z tym ficzerem.
Opublikowano czwartek o 08:371 dzień Miałem grać w Modern Warfare 3 z plusa licząc na kampanię jak w poprzednich częściach a tu mi wyskakują z jakimś Open Combat Mission.Na szczęście wczoraj kupiłem Mouse P.I. for Hire i w tym sobie postrzelam. Grałem tylko chwilę i klimat naprawdę fajny, tylko musiałem wyciszyć muzykę. Owszem wpada w ucho ale była jakby za głośno i po chwili trochę zaczęła irytować. Zobaczymy jak pójdzie dalej bo mam wrażenie, że tu się wszystko bardzo szybko dzieje.
Opublikowano 9 minut temu9 min Strzelanko + dash do przeciwnika z (bucik) i dalej strzelanko. Pozniej mozna sobie urozmaicac jak dojdzie wiecej fajerwerkiów.