Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Właśnie zacząłem...

Featured Replies

Opublikowano

Gra jest piękna i rozbudowana. Za każdym razem pewnie się jakieś nowe smaczki znajdzie w grze ale 3k godzin to jest kosmos wynik.

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 430,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Po skończeniu RE7, poszedłem ochoczo do sklepu po coś nowego. Wybór padł na Uncharted 4. W końcu jest 2020, to chyba nadszedł czas.   Właśnie dotarłem do Szkocji i jest wszystko, czego bym s

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Hotline Miami  Ktoś tam polecał, że niby fajne. Pograłem jakieś może z 20 min i nie powiem jest ciekawie. Bardzo fajna muza i trochę kombinowania bo jest się na strzała. Grafa niestety

• Dostałem impulsu pod wpływem lektury o najlepszych jrpgach. Szybkie ściąganie emulatora epsxe, podpięcie dual shocka 3 na kompie i już od wczoraj naginam w Chrono Crossa. Parę lat temu zrobi

Opublikowano

RDR2 to gra, którą na pewno bardziej docenią fani spokojniejszej rozgrywki, którzy lubią wsadzać ryj w każdy najmniejszy piksel, bo trzeba przyznać że mapa jest wielka, pięknie wykonana i tylko pozornie mało ciekawa, bo tutaj diabeł tkwi w szczegółach oraz koneserzy dorosłego i poważnego scenariusza z wyrazistymi postaciami. Ja na pewno nigdy tego tytułu nie pokocham i po skończeniu raz fabuły więcej do niego nie wrócę, moje giereczkowe priorytety tkwią w czymś innym, ale nie dziwi mnie, że niektórzy tak się nim zachwycają i spędzają w tym świecie setki czy tysiące godzin, pewnie samo odhaczanie encyklopedii zajmuje wieczność, a gdzie tu jeszcze inne opcjonalne zabawy, minigierki, znajdźki + online obama

Edytowane przez Josh

Opublikowano

No mam kolegę co się porwał na platynę w RDR2 ale odpuścił po jakimś czasie D

Opublikowano
W dniu 23.06.2026 o 10:16, Josh napisał(a):

RDR2 to gra, którą na pewno bardziej docenią fani spokojniejszej rozgrywki, którzy lubią wsadzać ryj w każdy najmniejszy piksel, bo trzeba przyznać że mapa jest wielka, pięknie wykonana i tylko pozornie mało ciekawa, bo tutaj diabeł tkwi w szczegółach oraz koneserzy dorosłego i poważnego scenariusza z wyrazistymi postaciami. Ja na pewno nigdy tego tytułu nie pokocham i po skończeniu raz fabuły więcej do niego nie wrócę, moje giereczkowe priorytety tkwią w czymś innym, ale nie dziwi mnie, że niektórzy tak się nim zachwycają i spędzają w tym świecie setki czy tysiące godzin, pewnie samo odhaczanie encyklopedii zajmuje wieczność, a gdzie tu jeszcze inne opcjonalne zabawy, minigierki, znajdźki + online obama

TA podaje 300-400h do calaka. W jedynce pewnie spędziłem jeszcze więcej bo to moja gra żyćka. Cały czas odkładam przejście 2 bo wiem że to będzie magnum opus i pewnie już nigdy nie zagram w nic lepszego a na 3 chyba nie ma co liczyć. Online to oni chyba olali day 1, tylko GTA drukujące kasę się liczy.

Tymczasem zacząłem Unpacking bo za parę dni znika z game passa a gra zajmuje kilka godzin więc się uwinę.

GOBxm9f.jpeg

QKBabGo.jpeg

Taki trochę cozy/nostalgia slop dla kobiet ale nawet jest to odprężające, robię sobie jeden level na dzień. Po prostu wypakowujemy przedmioty z pudeł po przeprowadzce i układamy na miejsce. Nie ma tu fabuły, z tego co rozumiem wszystko jest opisane za pomocą rzeczy i wnętrz domów. Zaczyna się na roku 1997, teraz jestem na 2010 (moim ulubionym, hehe).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zacząłem wczoraj Rhythm Paradise Groove. Bardzo sympatyczna gierka się zapowiada, ale tego akurat można się było spodziewać, bo cała seria bazuje na sprawdzonym schemacie. Generalnie bym nawet o tym nie pisał gdyby nie fakt, że zraziło mnie mocno zastosowanie Text-to-Speech, który już na powitanie odzywa się do nas nieprzyjemnym, sztucznym głosem. Ja wiem, że to nie jest wysokobudżetowa produkcja, ale naprawdę czy nadeszły czasy, że studio nie mogło zatrudnić jednej babki do nagrania tych naprawdę nielicznych kwestii mówionych? Rozumiem coś w stylu Tomodachi Life, ale tutaj? No nie, przesada trochę.

Oczywiście można ten badziew wyłączyć, co zrobiłem natychmiast, ale wyjątkowo mocno mnie to zraziło, gdyż mam obawy, że developerzy będą sięgać po takie rozwiązania coraz częściej.

Czytam w sieci, że ma to rzekomo umożliwić granie nawet osobom niewidomym. Spoko, ale i tak lepiej by brzmiał prawdziwy człowiek, a nie robot.

Opublikowano

Grałem w demko, a wcześniej widziałem trailer na Nintendo Direct i już wtedy mnie to obrzydziło. To już lepsze by były głosy typu Banjo.

Jak dla mnie to zwyczajna prostacka oszczędność na VO i niestety, pewnie będzie tego więcej.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

Zaczynam wind waker hd. Gra emulowana na tablecie podłączonym do tv, sterowana padem do xboxa 😵‍💫.

Wstępne testy poszły pozytywne, gra jest płynna i nie zawiesza się.

Ponad 20 lat temu jak miałem gamecuba przeszedłem ta cześć i bardzo miło ja wspominam (pierwsza ukończona cześć zeldy i pierwszy kontakt z ekosystemem nintendo).

Czytałem że magia tej odsłony nadal jest mocna no i klimat nie do podrobienia.

IMG_0024.jpeg

Opublikowano

Dalej ładny, ale też wole oryginalną oprawe, remastero remake to zbawienie pod koniec gry jak trzeba szukać wiadomo czegobeksa

Opublikowano

Zaraz po przejściu wspaniałego Plague Tale:Innocence zainstalowałem dwójeczkę.

Tak jak początek jest jeszcze lightowy, wręcz idylliczny, tak po wejściu do Areny, przyznam że nie pamiętam by jakaś gra miała tak ciężki klimat. Jeżeli w doomie byliśmy w piekle, to tutaj jesteśmy w jego 5 poziomie piwnicy. Wszędzie ciała, smród zgnilizny wręcz wyziewa z telewizora, brak szczypania się jeżeli chodzi o dzieci, totalny koszmar. Miejscami człowiek musi przystanąć bo jedynka była mocna, ale tutaj jest gorzej.

Trochę dziwnych zmian w mechanice, ale poza tym gra się wspaniale.

Opublikowano

W trzeciej części dodadzą gameplay?

Opublikowano

Niestety, fani

Resident Evil 6 Demo | Leon S. Kennedy | Contextual Melee Attacks on Make a  GIF

nie mają co tu szukać.

Wkurza mnie strasznie motyw w grze, również częsty w innych, tj. fabularne płotki, murki do przeskoczenia, gdzie już nie ma powrotu. Z 5 razy już w połowie dosyć długich misji, podobnie jak w jedynce, chcąc oczyścić plansze i poszukać znajdziek wlazłem w animację i koniec. Żadnych oznaczeń, dyskretnych informacji, dla kogoś kto nie lubi dwa razy przechodzić gier to kiepsko.

Drugi minus - odgrywanie scenek po śmierci, nie można ich ominąć, a czasami gadanko niezłe, 8 raz ta sama scena już nie bawi ;]

Wielki plus - możliwość wyłączenia wszystkich podpowiedzi, jezu jaka odmiana od Atreusa czy myśli we łbie Aloy.

p.s. gra wciąga jak bagno, nie idzie się oderwać od niej. Prawdopodobnie dużą częścią tego jest korytarzowy system gry, w dwójce zaczęli się bawić chyba w większe przestrzenie, ale ja dopiero jestem w 4 rozdziale. Zaklinam twórców by w 3 części nie szli w wielkie plansze, gra jest idealna gdy ogarniasz środowisko i nie latasz jak debil 20 razy w kółko.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Mi się podobały zmiany 2 względem 1 mam nadzieję, że fantazja ich nie poniesie za bardzo i klimat szczurów genialny.

Opublikowano
1 godzinę temu, Josh napisał(a):

W trzeciej części dodadzą gameplay?

No w końcu podobno dodali jakiś gameplay ale oceni się jak się zagra w gejpassie.

Opublikowano

No Plague Tale Requiem przecudna gierka, jeszcze ta końcówka ;)

Ale ta gra w 2022r scenariuszem i postaciami zjadła i wysrała Ragnaroka. Przygoda

Opublikowano

Rozumiem że jest skórka 2B do kupienia.

Opublikowano

rtooj lubi te chodzonki. God of wary też woli gdzie wolno sie chodzi i słucha pogadanki a nie gra

Opublikowano

Lubię. Czy wolę? Może, ale można pić kawę i herbatę. Ogólnie kocham gry.

Opublikowano

Need for speed : Carbon

Naszło mnie na klasykę. Grając w tę odsłonę mam wrażenie, że twórcy bardzo chcieli mapą nawiązać do Underground 2, MW miał chyba więcej otwartych przestrzeni i dróg autostradowego typu. Pościgi policyjne są wzięte z MW, jednak cały system bounty i progresu z nim związanego został wycięty i policja jest, bo jest i nic konkretnego się z tym nie wiąże. Kolejną cechą charakterystyczną jest auto sculpt - możliwość modyfikowania elementów nadwozia na zasadzie edycji bryły zderzaków felg itp. W tamtych czasach zdecydowanie wołałem gotowce, dzisiaj widzę, żeto nie była głupia opcja i chętnie tworzę własne wzory felg. Gwóźdź programu to wyścigi w kanionach, które są mega widowiskowe i są wizytówką tej odsłony. Funowa gra, z mnóstwem ciekawych trybów ścigania, jest stary dobry dedykowany tryb driftu ze swoją własną fizyką, kaniony chyba też mają zmieniony model jazdy, gierka zdecydowanie robiona dla dobrej zabawy.

Opublikowano

Postanowilem sprawdzic zmagania tego pana

IMG_1110.webp

Jak na razie poziom trudnosci jest porownywalny z Wuchang wiec nie za wysoki, ale internet huczy slowami „niesprawiedliwe, chamsko zaprojektowane i o wiele za trudne walki z bossami”. W Wuchang natrafilem na kilku, ktorzy doprowadzili mnie do bialej goraczki, ale ostatecznie gra byla zbyt cudna by taki malo znaczacy mankament stanal mi na drodze. Podejrzewam, ze tutaj bedzie podobnie.

Opublikowano

Tutaj nie ma niesprawiedliwych walk, no może po za ostatnią, pozostałe wymagają poznania przeciwnika i sposobu walki. Później to już jest tylko czysta satysfakcja z walki.

Opublikowano

Nawet ostatnia nie jest jakoś specjalnie trudna, na wszystkich jest sposób. Najlepsze w sekiro jest to, że nie ma nabijania statystyk jak w soulsach, i można po prostu lecieć od bossa do bossa.

Opublikowano

Najlatwiejsze soulsy mimo, ze nie soulsy. Niektore itemy po prostu kasuja bossow ale i tak gram glownie tylko mieczem. Wlasnie koncze ng+ (zostali mi headlesi i ostatni boss) i pozniej ng++ pod Shura. A, jeszcze sobie gauntlety ponownie zrobie.