Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, milan napisał:

Stara dobra śpiewka, "1 sezon jest słaby, poczekaj na drugi".

edit: "ale i  tak najlepszy 4."

a-al-ale się rozkręciiiiiiiiiiiiiiiiiii

• Odpowiedzi 251
  • Wyświetleń 34 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trud skończony. Co prawda są jeszcze złote truskawki za przejście każdej wersji rozdziału bez śmierci, ale to już sobie daruje xd C-side w The Summit jest poyebany. I dopiero tutaj giereczka

• zdrowywariat
    zdrowywariat

Pierwsze przejście:   Drugie:   Trzecie:    

• zdrowywariat
    zdrowywariat

Kto przeszedł więcej, niż raz? Bo ja gram 4 raz po dłuższej przerwie, najpierw skończyłem 3 razy pod rząd. Kończę b-sidey, ale wiem, że jeszcze do gry kiedyś wrócę. W zasadzie włączyłem na chwilę, żeb

Opublikowano

śmieszki z was, nie powiem. 

jak nie spodoba mu się drugi poziom, to niech Wezyr wyłączy tę grę i już nigdy do niej nie wraca, a i niech sobie jeszcze po drodze ten gupi ryj rozwali ;/

Opublikowano
5 minut temu, suteq napisał:

a-al-ale się rozkręciiiiiiiiiiiiiiiiiii

1 połowa jest słaba.

Ale trzeba oddać, taki inside jest fajny przez 3 minuty, ale żeby dortwać trzeba chyba 3h biec pod odwróconej wodzie

Opublikowano

<ronswanson.gif> 

Opublikowano

No, ale żeby Celeste zarzucać etapy "jak z generatora" to trzeba mieć odwagę, albo pociąg do trolowania. Wystarczy pograć dłużej niż kilka pierwszych ekranów, by zacząć zauważać, że każdy element jest tam rozstawiony z rozmysłem i precyzją do kilku pikseli oraz ma zadanie do spełnienia. 

Opublikowano
6 minut temu, Kmiot napisał:

No, ale żeby Celeste zarzucać etapy "jak z generatora" to trzeba mieć odwagę, albo pociąg do trolowania. Wystarczy pograć dłużej niż kilka pierwszych ekranów, by zacząć zauważać, że każdy element jest tam rozstawiony z rozmysłem i precyzją do kilku pikseli oraz ma zadanie do spełnienia. 

+1

Nie wspominając o tym, że każdy z tych poziomów jest zaprojektowany tak, że można go przejść nawet bez używania dasha.

Level design w tej grze jest najwyższej próby.

Opublikowano

No niestety trzeba być z białegostoku chyba żeby wpaść na taki farmazon. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie wiem, może skillowości Super Meat Boya czy jakiegoś szlifu

Zrobiłeś 106% w SMB? Jeżeli tak, to od razu ci mówię, że do końca gierki będzie ci czegoś brakować. Celeste jest kilka klas niżej od SMB.

Opublikowano

sprite,  w sensie ta gra jest gorsza od tego kawałka mięsa?

Musze przyznać ze checi na tą gre u mnie to całkowita sinusoida.

Opublikowano

The end is Near? zayebiste, zrobiłem 123 %

Opublikowano

Już pisałem kiedyś o tym. Teraz jak już na chłodno o tym myślę to tak na prawdę tylko muzyka broni tej gierki. W starciu z Teinem i SMB(oczywiście jeżeli ktoś maksuje) Celeste nie ma żadnych szans. Precyzja, fizyka, i feeling przelatywania plansz deathless to zupełnie inna galaktyka w tych dwóch co wymieniłem. A to się właśnie najbardziej liczy w tego typu platformerach. Dlatego zrezygnowałem ze złotych truskawek w Celeste.

Celeste dzięki muzyce 8/10. Bez god tier ostu 6/10.

Edytowane przez sprite

Opublikowano

Hmm brać na ps4 czy switcha, oto jest pytanie :frog:

Opublikowano

Celeste albo pyknie albo nie XD 

Opublikowano

no dla mnie celeste 10/10 a smb to pograłem godzinkę i do lamusa, więc najlepiej chyba sprawdzić samemu i się przekonać 

ale muszę sprawdzić tego trzeciego o którym mowicie

Opublikowano

A ja dzisiaj sobie odpaliłem Celeste i SMB i dla mnie obie to 9+/10. Oba mają genialne soundtracki (SMB tylko oryginał ofkors), oba gra się znakomicie i oba wymuszają na ciebie totalne, absolutne skupienie, sięgając do twoich zakamarków ninja (nie pytajcie). Niemniej SMB o wiele trudniejsze.

Opublikowano

Ogólnie TEIN podstawka(100%) jest łatwiejsza od podstawki w SMB. Ale jak już robisz 152% w Teinie(calaczka w Teinie ma tylko 0.2% graczy i ja jako jeden z paru osób na switchu :kaz: ) i 106% w SMB, to ten pierwszy jest o WIELE, WIELE trudniejszy.

Niektóre pojedyncze levele deathless w glitched cartach robiłem po 7h bez przerwy(tunnel vision i flow z kosmosu included). Masochistyczny poziom trudności. Na pewno największa satysfakcja w platformerach ever jak machnąłem ostatniego Super Mega Carta na jednym życiu(wcześniej musiałem sobie zrobić miesiąc przerwy jak go ćwiczyłem - za duży tilt). Najlepsze jest to, że sam Edmund McMillen(twórca Teina i SMB) nie dał rady przejść dwóch najtrudniejszych glitched cartów deathless xdd

Edytowane przez sprite

Opublikowano

Właśnie skończyłem trzeci rozdział i im dłużej gram tym bardziej mi się podoba. Więc chyba jest dobrze. 

Na początku miałem problemy ze sterowaniem, gra jest szybka i wymaga błyskawicznych reakcji .Ale można zmieniać konfiguracje przycisków więc ustawiłem sobie dasha pod tym samym przyciskiem co w Halo i odtąd gra kliknęła. 

Zaskoczyła mnie pozytywnie urocza oprawa i muzyka, a Madeline to fajna dziewczyna, ciekawe jak pachnie?