Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Dobra, ale Isshina  już chyba oleję. Nie chce mi się rozpracowywać trudnego bossa z 4 fazami,  wiedząc, że  po nim już tylko koniec gry.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 354,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jakby ktoś się jeszcze martwił o hitboxy.

• Kiedyś to i jazda furmanką czy na osiołku bywała standardem. I wiecie co? Pozmieniało się trochę od tamtych czasów

• Narzekaj na posty o tym jak gra działa na konsolach, a jednocześnie pisz o tym jak to twój kurier jest już w drodze z egzemplarzem gry 

Opublikowano

Mam pełno punktów doświadczenia i kasy.  Na co najlepiej wydawać na koniec gry? 

Opublikowano

Powiem Ci szczerze, że ja też tego miałem sporo poza odblokowaniem podstawowych technik jak kontrach ichimori i kilku podstawowych protez nie odblokowywałem nic. Ja się delektowałem rozpracowaniem bossów i walka była moja oparta tylko na szermierce więc  może ktoś inny Ci coś ciekawego poleci.

Opublikowano

Nie ma znaczenia, skille i gear tutaj to taka fanaberia dla urozmaicenia, na bossów się tego nawet nie używa (może poza tym cięciem znad głowy, co i tak ma marginalne znaczenie).

Opublikowano

No powalczę trochę. Ten wstęp z Genichiro przyjemny, jak każda walka z nim.

W innych Soulsach też tak  jest, że statystyki i przedmioty nie mają znaczenia. Sekiro jest pierwszym w którym tak daleko zaszedłem. W to się da grać, a nie turlanie i powolne zamachy mieczem.

Opublikowano

Ale bym przytulił sequelek :banderas: Bo to otwarte generyczne Elden to nie to

Może czas aby odświeżyć i wyskilować się w tych challengach 

Opublikowano

Dajcie spokój ok? Znów mi narobicie smaka i znów wrócę, a tu wszedłem w extra i czeka GoT, DS i jeszcze kilka innych sztosów. A teraz pykam w Returnal i przez Was przyjdę do domu i będzie mnie Sekiro wołać z szafki :reggie:

Opublikowano

Sekiro? Opus magnum FS, nic lepszego nie wymyśla.

Opublikowano

Jeszcze w Eldena nie grałem, ale kumpel mówił, że to taki poprawiony Dark Souls więc pozycja Sekiro niezagrożona.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 22.07.2022 o 13:10, XM. napisał:

Sekiro? Opus magnum FS, nic lepszego nie wymyśla.

Świetna gra, ale czy opus magnum to bym debatował. Bardzo słabe replayability w stosunku do soulsów, bo nie ma buildów.

Znalazłem klucz ARG za 35zł to postanowiłem odświeżyć po 3,5 roku i przyjemnie się grało, ale wszedłem tym razem jak w masło i żaden boss mi nie zajął więcej niż 5 prób(Owl Father), a tego osranego demon of haterd, którego w przeszłości nie pokonałem ubiłem jak szmate za 3 razem bez cukierków. Sprawdziłem też w końcu Shura ending oprócz zwykłego i Emma + ognisty Ishin trudniejsi niż Genichiro + sword saint Ishin.

Calaka nie robie bo grind okrutny, a już robienie shura na ng+1 mnie nudziło.

Opublikowano

Może kiedyś skończę, dwa małpiszony odebrały mi chęć życia :pechowiec: No i to, że gra przypomina raczej boss rusha.

Opublikowano

Dlatego muszą zrobić Sekiro 2 z większą ilością eksploracji i platformowania mejbi

Opublikowano

Dla mnie wszystko na swoim miejscu było, zawsze w slasherach Boss rush na koniec to był mój ulubiony element i tutaj mi to bardzo przypasowało. Poproszę jeszcze że dwie bronie i sequel, ale to raczej nie wyjdzie pod tą nazwą - dobrze że tecmo robi swoją odpowiedź na sekiro bez staminy i jeszcze szybsze niż nioh, będzie grane.

Opublikowano

Nie czuj wstydu, musiałeś dorosnąć to tak mądrej decyzji. Choć uważam że mogłaby być jeszcze mądrzejsza :problem:

Opublikowano

Jedyny minus - eksploracja. Wszystko biegiem, mało sekretów a jak już gdzieś zboczyliśmy z głównej ścieżki, czekał na nas legendarny skarb w postaci balona Mibu... :nosacz2:

Opublikowano

W temacie eksploracji mogło być lepiej faktycznie, ale walka to sam miód i mam nadzieję, że będzie coś w podobny stylu jeszcze.

Opublikowano

Przydałby się jednak tryb easy. Fajnie się wywija mieczem i blokuje, ale jednak wcoorwia jak Isshin zjeżdża cały pasek życia jednym machnięciem badyla. Od 2 miesięcy nie mogę przejść do ostatniej fazy. A z Puchaczem 3 miesiące walczyłem. 

Opublikowano

Powiem Ci, że ja na początku miałem podobne zdanie, ale im dalej w las tym bardziej jestem zadowolony z poziomu trudności. Ten poziom trudności sprawia, że gra nie jest dla każdego i faktycznie trzeba się postarać żeby przejść, nie mówiąc o osobach, które wbiły platynę.

Dasz radę, a kto wie czy jak skończę teraz GoT czy nie wrócę do Sekiro :)