Sedrak 767 Opublikowano 18 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2023 Stamtąd - pierwszy sezon to jest cudo. Takiego klimatu zaszczucia i zdezorientowania dawno nie czułem. Oglądałem siedząc na krawędzi noża, ale kurcze im dalej tym gorzej. Bohaterowie zaczynają głupoty robić i zaczyna brakować logiki. Do tego twórcy przeciągają, niektóre elementy i robią z tego nie wiadomo co. Jeszcze finałowego odcinka nie widziałem, ale straciłem trochę hype. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 25 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2023 Dobre rady Johna Wilsona - od piątku trzeci i ostatni sezon ma wjechać, więc idealny moment, żeby sobie nadrobić jak ktoś nie miał okazji. To taki serial dokumentalny, w którym każdy odcinek porusza jakiś prozaiczny temat z perspektywy mieszkańca NY i w formie takiego video-felietonu opowiada o różnych życiowych tematach. Bardzo nietypowe i ciekawe, krótkie odcinki, warto sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 973 Opublikowano 26 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2023 również polecam. bardzo lekko i przyjemnie wchodzi. z pozoru banalne tematy często rodzą 2-3 inne tematy poboczne, do tego obrazowe przedstawienie jak to wpływa na nasze życie mimo że często tego nie zauważamy. lekki seans z nutką humoru, samo życie. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 28 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2023 W dniu 18.07.2023 o 09:05, YETI napisał: Oglądaj, bo ostatni sezon, jak i samo zakończenie, bardzo dobre. Obejrzane. O piątym sezonie zdania nie zmienię, jest słaby, przypomina dowolnego netfliksowego produkcyjniaka 5/10, a dobre momenty toną w otchłani fabularnego zamulenia. Masz materiał na 4 odcinki, rozwlekasz na 10, co mogło pójść nie tak? Ale finałowy sezon wynagradza to wszystko. O panie, co tu się dzieje Scenarzyści dokręcają śrubę do oporu, osiągając jedno z najlepszych serialowych zakończeń ostatnich lat. Generalnie Snowfall to serial z gatunku "koniecznie". I jak dla mnie chyba najlepsza egranizacja GTA:SA Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 2 000 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2023 Kończę trzeci sezon "Warrior" i jest git, dawno nie leciałem praktycznie ciągiem jakiegoś serialu. Jest drama, akcja i świetny setting. Jedyne co mi nie do końca gra to główny bohater stylizowany na Bruce'a, brakuje mu lekkości Smoka. Cały drugi plan rewelacja, dopiero po kilku odcinkach załapałem, że Chao to Job z Banshee. Serial jest zresztą od tych samych twórców więc jak dla mnie to wystarczająca rekomendacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 730 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2023 2 sezony Stamtąd obejrzane Spoiler Ciekawe czy faktycznie trzeba umrzeć w miasteczku, żeby wrócić do rzeczywistości, bo tak sugeruje końcówka. W sumie serial spoko i chciało się to oglądać, ale za bardzo w 2 sezonie zaczęli kombinować. Koncept tatuśka, że to eksperyment też z dupy, bo skąd ludzie-potwory, którzy rozszarpują innych. To coś w rodzaju "koszmarnego matrixa". No i nie wiadomo ile faktycznie minęło tam czasu , choć tej babce powiedzieli, że znaleźli ją 3 dni temu. Teraz mogliby prowadzić akcje dwutorowo- to co się dzieje w mieście, oraz w "realu", jak ta matka będzie szukać tych co tam zginęli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2023 The Tower / Portland Tower - tyle co wszedł drugi sezon więc można było całość machnąć. Szczególnie, że 1 i 2 sezon dzieją się zaraz po sobie. Tylko 7 odcinków łącznie więc nie obciąża. Fajny angielski kryminał, kilka przeplatających się wątków wokół morderstw, z bliska praca detektywów i policji. Aktorsko na dobry z plusem, klimacik jest, krindżu za wiele nie ma, do tego otwarte zakończenie z możliwością 3. sezonu. Okejka na 6.5/10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 20 września 2023 Udostępnij Opublikowano 20 września 2023 Ogladal ktos "Dom grozy"? 3 sezony po 8-10 ep. Ogladam pierwszy sezon i dobre to jest. Niezla jazda jest z przekrojem postaci tam wystepujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 21 września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 września 2023 Oglądałem i mocno polecam. W 3 sezonie odcinek o tytule "Źdźbło trawy", aktorsko mnie zmiótł. Oglądałem to z sześć lat temu, a nadal dobrze pamiętam ten epizod. No i piękna Eva Green, mam w planach kiedyś wrócić do tego serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 973 Opublikowano 21 września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 września 2023 Polecam się spieszyć bo 30 września ma zniknąć z HBO ale nadal będzie na Showtime. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 973 Opublikowano 22 września 2023 Udostępnij Opublikowano 22 września 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 8 października 2023 Udostępnij Opublikowano 8 października 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 973 Opublikowano 10 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 13 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2023 (edytowane) Akurat na TVN7 puszczają Wielkie Klamstewka, więc zacząłem ogladac po raz drugi i kurde nie mogę się oderwać, choć historię już znam. Pierwszy odcinek jako zawiązanie akcji jest rewelacyjny - ten mix kryminału, lekko ckliwej obyczajówki i niesamowitych widoków robi wrażenie. No i przede wszystkim ta struktura scenariusza była świetnie pomyślana, że wiadomo, że jest trup, ale nie wiadomo ani kto, ani kogo zabił. Cofamy się z akcją kilka dni wstecz i poznajemy te wszystkie dramy, uświadamiając sobie, że każdy każdego mógłby tam wykończyć. Później ten sam pomysł wjechał też w Białym Lotosie i rowniez był świetny. Rewelka. Jak ktoś nie widział, to naprawdę warto, zwłaszcza, że tylko 7 odcinków. Seriale HBO to jest sztosiwo. Edytowane 13 listopada 2023 przez LeifErikson Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 26 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2023 The White Lotus- wspaniały serial o niczym. 6+/10 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 233 Opublikowano 26 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2023 2 godziny temu, Masorz napisał: The White Lotus- wspaniały serial o niczym. 6+/10 Spoko serialik.Z pierwszego sezonu zapadły mi w pamięci świetna rola Murreya Burtleta i spaniale cycki Pani Daddario Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 26 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2023 Muzyka i zdjęcia top, ciekawa fabuła. Świetny miniserial. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 730 Opublikowano 26 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2023 mi się max w styczniu kończy... i poza True Detective chyba nic ciekawego nie wskoczy. Tyle filmów zresztą wypieprzyli, że nie mam tam już co oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 27 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2023 W dniu 26.11.2023 o 15:17, Masorz napisał: The White Lotus- wspaniały serial o niczym. 6+/10 Pierwszy sezon średni, ale drugi lepszy. Warto sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 27 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2023 było? Czekam mocno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 730 Opublikowano 28 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2023 Zacząłem też tego Lotusa-w sumie nienajgorszy i jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza
snejk04 413 Opublikowano 29 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2023 Biały Lotos warto dla samej realizacji, lubię włoskie klimaty, więc mi bardziej podszedł 2 sezon (pierwszy z kolei zyskuje za sprawą świetnego Bartletta). Nie jest to nic specjalnie odkrywczego, ale ogląda się bardzo przyjemnie. Mocne 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 29 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2023 W dniu 26.11.2023 o 17:57, Rash napisał: Spoko serialik.Z pierwszego sezonu zapadły mi w pamięci świetna rola Murreya Burtleta i spaniale cycki Pani Daddario Bimboki to ona pokazała chyba tylko w pierwszym sezonie Detektywa. Burtlet faktycznie świetny, tylko jego wątek w tak głupi sposób się zakończył, że szkoda gadać. Mama Stiflera też kawał dobrej roboty odwaliła. No niech będzie, że dam te 7/10. Będą jakieś cycki w drugim sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 105 Opublikowano 29 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2023 1 minutę temu, Masorz napisał: Będą jakieś cycki w drugim sezonie? 18 minut temu, snejk04 napisał: Biały Lotos warto dla samej realizacji Dokładnie. Oba sezony to jest perfekcja pod względem audio-wizualnym. Tak się powinno robić współczesne seriale. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 730 Opublikowano 30 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2023 Pierwszy sezon obejrzany- Bartlett najlepszy, cała reszta albo średnio albo irytuje jak mężuś maminsynek albo ta córeczka i jej koleżanka. Trochę fajnych widoczków i w sumie nieźle to nakręcone. Był pindol, pokazanie srania i tylko jedne cycki (za mało), więc jak na hbo to i tak nieźle. Oglądane jednym okiem przy okazji więc z lektorem- jak to jest, że na vod mogą lecieć tak z bluzgami, a w tv pewnie nawet po 23 by to ugrzecznili. Rzucenie kurwą nie, ale gołe cycki już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi