Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Skoro do wstecznej nie potrzeba żadnych dodatkowych chipów i gry z mijającej generacji w 99.999% działają na nowych sprzętach bo są na podobnej architekturze to zamiast zabawy w wersje pro czy XYZ w przypadku konkurencji wolałbym krótszą generacje i PS6 z nowym xboxem w 2025 roku. Ale raczej się to nie stanie bo pisanie gry od podstaw to często od 4 lat w wzwyż to nowe sprzęty nie wcześniej niż w 2027, a pośrodku wciśnięte mocniejsze wersje mające nadążyć za PC

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Co wy chłopaki (pipi)icie za przeproszeniem, OBA sprzęty są słabe. I było to wiadomo od premiery. I na pewno wyjdą podrasowane wersje

Ale fakt jest taki że ps5 jest prawie o 1/3 słabsze. No i dyski ssd, jak mnie śmieszą jak wszyscy się podniecają i porównują jak stare tytuły szybciej sie wczytują na ssd.

Z samej zasady i konstrukcji dysk ssd jest ok 5x razy szybszy od hdd wiec będzie szybciej, zobaczymy jak z awaryjnością obu sprzętów

Opublikowano
3 minuty temu, polaki899 napisał:

No i dyski ssd, jak mnie śmieszą jak wszyscy się podniecają i porównują jak stare tytuły szybciej sie wczytują na ssd.

Kluczowa kwestia dla next genów.

Opublikowano

Trzeba będzie sprawdzić. 

Ps od rana widzę na forach zagranicznych przewija się temat, że ten specjalny sosik dla ps5 to technologia DLSS podobna jak w kartach od nvidi. Całkiem ciekawa opcja.

Edytowane przez czarek250885

Opublikowano
9 godzin temu, Figuś napisał:

Skoro do wstecznej nie potrzeba żadnych dodatkowych chipów i gry z mijającej generacji w 99.999% działają na nowych sprzętach bo są na podobnej architekturze to zamiast zabawy w wersje pro czy XYZ w przypadku konkurencji wolałbym krótszą generacje i PS6 z nowym xboxem w 2025 roku. Ale raczej się to nie stanie bo pisanie gry od podstaw to często od 4 lat w wzwyż to nowe sprzęty nie wcześniej niż w 2027, a pośrodku wciśnięte mocniejsze wersje mające nadążyć za PC

Wtedy mialbys juz same tytuly cross-genowe. Lepiej wiec wydac PS5 Pro z 20 teraflopami mocy w 2024 i next gena w 2027.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
2 minutes ago, Lukas_AT said:

Wtedy mialbys juz same tytuly cross-genowe. Lepiej wiec wydac PS5 Pro z 18 teraflopami mocy w 2023/24 i next gena w 2027.

Tym bardziej, że w taki sposób więcej zarobią ;)

Opublikowano
8 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Niby jak, skoro dlss jest technologią nvidia, a tu siedzi amd.

masz rację, poprawiłem już zdanie, było bardzo mylące. Tak czy inaczej ma to być jakaś forma dlss działająca na podobnej zasadzie co karty nvidi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Figuś napisał:

Appka już do zasania.

Zapodaj linka, bo coś nie widzę.

Opublikowano
12 minut temu, Square napisał:

Zapodaj linka, bo coś nie widzę.

Jest to aktualizacja do starej appki

Opublikowano

Fajnie działa ta nowa apka. Usunęli tylko activity feed.

Opublikowano

Hmm, to chyba nie mogę pobrać, bo pokazuje mi cały czas starą wersję, że była aktualizowana w marcu 2020.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał:

Hmm, to chyba nie mogę pobrać, bo pokazuje mi cały czas starą wersję, że była aktualizowana w marcu 2020.

Jaki tel. Może najwyższy cas na nowy model :reggie:

Próbowałeś usunąć starą, i na nowo zainstalować?

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał:

U mnie to samo :/

Opublikowano

Faktycznie jest elegancka, wszystko na swoim miejscu. 

W porównaniu z tą xboksowa, z której ostatnio korzystam częściej, to jak niebo a ziemia. 

Opublikowano
25 minut temu, Figuś napisał:

Jaki tel. Może najwyższy cas na nowy model :reggie:

Próbowałeś usunąć starą, i na nowo zainstalować?

HTC One M8 z androidem 6 bodajże :pawel: Telefon miał chwile kryzysu w tym roku, ale dalej działa bardzo dobrze więc nie będę specjalnie zmieniał.

Nie odinstalowywałem jeszcze, ale pewnie i tak nie nic to nie da.

Opublikowano
11 godzin temu, gmeru napisał:

Obecnie ogrywam Dirta 5 i jak wiemy on i jemu podobne to będzie max 1440p 120Hz a do tego ten kabel spokojnie wystarczy tak samo jak telewizor z HDMI 2.0.

Bardzo proszę o informację, czy w trybie 1440p 120Hz jest możliwość włączenia HDR, na HDMI 2.0 ? Myślę że jest to bardzo ważna informacja dla osób które posiadają nawet flagowe Telewizory jak np. Samsung Q9FN który nie posiada HDMI 2.1. W poprzedniej generacji na XOX była możliwość uruchomienia tego trybu ( 1440p 120HZ ) ale właśnie bez HDR. 

Opublikowano
32 minuty temu, Square napisał:

HTC One M8 z androidem 6 bodajże :pawel: Telefon miał chwile kryzysu w tym roku, ale dalej działa bardzo dobrze więc nie będę specjalnie zmieniał.

Nie odinstalowywałem jeszcze, ale pewnie i tak nie nic to nie da.

U mnie reinstal pomógł. 

Opublikowano

Apka zaktualizowana i teraz śmiga jak należy, bez mulenia, wszystko eleganckie i klarowne, zdecydowanie na plus ;)

Opublikowano

Jest bardzo spoko ale kilka rzeczy do poprawki się znajdzie:

- brak widoku lista w bibliotece (tylko kafle),

- brak aktywnych linków w wiadomościach,

- nie da się od razu powiększyć screena w wiadomości, trzeba go ściągnąć i dopiero,

- nie widzę opcji sortowania trofeów. 

Opublikowano
12 minut temu, Wesker napisał:

Apka zaktualizowana i teraz śmiga jak należy, bez mulenia, wszystko eleganckie i klarowne, zdecydowanie na plus ;)

Za to u mnie sie nawet nie chce odpalić...ehh te Sony