Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Fajnie tak sobie podyskutować globalnie.

Oczywiście że się sprzeda, tam gdzie ludzi nie boli wydac 100$ za cyfrę.

Stany Japonia i jakaś tam cześć EU.

No ale tu jest polska, rynek napędzany jest używkami a 1$ = 3.7zl.

Sony wie gdzie i na kim kosi kasę, polska nikogo.

Oj skurczy i mocno zmieni się rynek gier w Polsce.

• Odpowiedzi 29,9 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

Nic nie było tanie jak barszcz ale tak, było sto razy lepiej niż teraz w kryzysie a będzie jeszcze gorzej. Cieszyłem się, że kupiłem slimkę za 1600 (plus 300 za napęd) ale teraz trochę głupio się przyznawać do grania na pleisteiszyn. Mogę się pochwalić, że odpaliłem ją tylko 3 razy ale to bardziej przez to, że kończę backlogi na innych platformach a nie w ramach protestu. Chciałem przede wszystkim przejść Bloodborne ale teraz chyba przejście na PC w 60 klatkach to dużo lepsza opcja doświadczenia tej gry. No nic, jest jeszcze Astro Bot i Demon Souls. Na pewno warto było wydać prawie 2k dla tych dwóch perełek banderas

Opublikowano

No PS6 sprzeda sie ... Jak Wii U, super na premierę a potem nikogo.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
Godzinę temu, Schranz1985 napisał(a):

Wyjdź z piwnicy, przeciętny Janusz zagrajmer jest bogatszy niż skośny, do tego ma więcej czasu.

Opublikowano
20 godzin temu, ASX napisał(a):

Z drugiej strony, takie Game Discs są chyba odrobine lepsze niż całkowite wycofanie się z płyt i zastąpienie ich kodami w pudełkach. Ale to trzeba się chyba zainteresowanych zapytać. @giger_andrus co twoim zdaniem jest gorsze Game Disc jak w przypadku Indiany, Halo czy Dooma czy całkowita rezygnacja z płyt jak planuje Sony? Co jest dla ciebie lepszym wsparciem?

Patrząc obiektywnie lepszą opcją jest Game Disc ponieważ gracz otrzymuje coś, co może chociażby pożyczyć lub odsprzedać. Przynajmniej na jakiś czas ma pudełko z płytą, które może trafić do kolekcji.
W moim moim konkretnym przypadku obie opcje są równie słabe bo zbieram kompletne gry na nośnikach, które chcę móc odpalić nawet bez połączenia z netem.

Przy czym zaznaczam, że to pytanie jest nieaktualnie ponieważ Sony nadal wydaje kompletne gry na płytach (ostatnio Tokon) a MS od dawna wali już Game Dics i nikt nie wie co zrobi w styczniu 2028.

Opublikowano
3 godziny temu, Schranz1985 napisał(a):

Japoński PSN ma jedne z niższych cen gier + plus najtańszego plusa

USA tez ma tansze gry niż europa

image.png

Opublikowano

PS6? Z 40 osób na forum nie kupi może 10. Temat PS5 Pro też płonął, a potem prosiak za prosiakiem w Zakupach growych i elo. Niektórzy wciąż plują sobie w brodę, że nie zdążyli przed podwyżkami kekw Po co to bicie piany panowie

Opublikowano
20 godzin temu, devilbot napisał(a):

Czyli u nas na Xboxie bez zmian.

Chujowo, ale stabilnie. Czy nie stabilizacji chcieliśmy w kwestii zarządzania Xboksem?

Opublikowano

Jimmy uzależniony od sony i dla spokoju głowy umysł mu podsyła informację, że wszyscy tak mają :D.

Opublikowano
3 minuty temu, jimmy napisał(a):

Po co to bicie piany panowie

kto jak kto, ty powinieneś wiedzieć, że po to bijecie pianę z maczugi pana sony żeby panu sony było dobrze )

wydaje mi się, że rezygnacja z napędu/pudełek w ps6 to jednak większy kaliber niż drogie pro bez napędu (z opcją dokupienia, bo z płytami nikt wtedy nie kończył), które było/jest po prostu opcją dla chętnych w trakcie jednej generacji. ale zobaczymy, czym zachęci sony, no bo nie wierzę, że wydadzą mocniejszy sprzęt z jakimś knackiem i rozsiądą się wygodnie fotelu, to byłby szczyt debilizmu

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

Ale z tym ps5 pro to tak bylo. I z ps6 tez tak bedzie. 1,5 roku na wypracowanie sobie slodkich cytryn racjonalizmu od pana sony nie wzielo sie znikad.

Opublikowano

wiadomo, że globalnie szybko pójdzie, ale tutaj na forum... no nie wiem. przed rezygnacją z płyt dla wielu użytkowników tutaj sony wciąż było dobrym wujkiem, który pewnej granicy nie przekroczy (jak "ten zły" xbox). a teraz jeszcze w xboksie pracują nad odpowiednikiem platyn. zostają eksy, no ale musiałoby być ich naprawdę sporo i musiałyby być mocarne, a nie jakieś pajonki czy wolveriny odtwórcze

Opublikowano

Ja sie wstrzymałem od zakupu i dobrze mi z tym. U mnie sytuacja wyglada tak ze na ten moment moja ostatnia konsola playstation jest slimka w edycji na 30 lecie lapka

O taka...

HP_pmoXXwAE5HR7?format=jpg&name=large

Opublikowano

mogli ich naprodukować i sprzedać więcej przed decyzją o rezygnacji z płyt, bo trochę hajsu od dziadków gejmingu przepadło bezpowrotnie

Opublikowano

Odłączyłem konsolę od neta całkowicie, jestem z 2 aktualizacje w plecy, czekam na rozwój sytuacji na scenie hakerskiej PS5, perspektywy są niezłe - całkowity jailbreak dla FW do wersji 13.60 za rogiem, perspektywy Linuxa są, jak linux, to gry pc, emulatory itd,ale mniejsza o to.

Pogrywam sobie trochę w swoje zakupione i pobrane cyfrówki, aż tu nagle jeb!

PXL_20260817_215246985.RAW-01.COVER.jpg

Czegoś takiego jeszcze nie widziałem - czytaj „ojej, twoja gra przestała działać, niestety musisz zaktualizować FW, żebyś przypadkiem nie wgrał na konsolę jakiegoś haka i pobrać grę na nowo!“

Zanim poszedłem w offline nie miałem najmniejszych problemów z grą, teraz magicznym sposobem, żeby spokojnie sobie grać muszę ją na nowo pobierać i aktualizować? WTF?

Opublikowano

Myślałem, ze jak sony dodało Ghost of Yōtei Edycja Kompletna za tyle samo co bazówka, to po prostu obniżą jej cenę, a oni po prostu ją usunęli ze store bo przecież gra sony nie może być tańsza xd

Opublikowano
10 godzin temu, Masamune napisał(a):

Odłączyłem konsolę od neta całkowicie, jestem z 2 aktualizacje w plecy, czekam na rozwój sytuacji na scenie hakerskiej PS5, perspektywy są niezłe - całkowity jailbreak dla FW do wersji 13.60 za rogiem, perspektywy Linuxa są, jak linux, to gry pc, emulatory itd,ale mniejsza o to.

Pogrywam sobie trochę w swoje zakupione i pobrane cyfrówki, aż tu nagle jeb!

PXL_20260817_215246985.RAW-01.COVER.jpg

Czegoś takiego jeszcze nie widziałem - czytaj „ojej, twoja gra przestała działać, niestety musisz zaktualizować FW, żebyś przypadkiem nie wgrał na konsolę jakiegoś haka i pobrać grę na nowo!“

Zanim poszedłem w offline nie miałem najmniejszych problemów z grą, teraz magicznym sposobem, żeby spokojnie sobie grać muszę ją na nowo pobierać i aktualizować? WTF?

Obie konsole mają DRM. Nie ma czegoś takiego jak granie offline.

Tzn jest ale co jakiś czas trzeba się połączyć

Opublikowano
54 minuty temu, wojtas011 napisał(a):

Myślałem, ze jak sony dodało Ghost of Yōtei Edycja Kompletna za tyle samo co bazówka, to po prostu obniżą jej cenę, a oni po prostu ją usunęli ze store bo przecież gra sony nie może być tańsza xd

dbają, żeby nowi gracze poznali już kompletną historię wraz z dodatkiem

Opublikowano
5 godzin temu, devilbot napisał(a):

Obie konsole mają DRM. Nie ma czegoś takiego jak granie offline.

Tzn jest ale co jakiś czas trzeba się połączyć

Oczywiście, że jest granie offline.

Cyberpunk z tego co pamiętam potrzebuje dociągania danych, zarówno wersja PS4 jak i Ultimate PS5.

Opublikowano

Ale by wrzucał panele do Zakupów Growych