Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

Mam problem z C1, nie mogę aktualizować aplikacji. Wyskakuje komunikat, zawartość jest niedostępna, brak zawartości. W menu głównym mam tylko te 3 kafelki na górze, na środku z aplikacjami na dole te z panelem domowym, airplay itp. Te z różnymi filmami, ostatnimi przeglądanymi stronami itd w ogóle się nie wyświetlają. Wyszukiwanie głosowe też nie działa, komunikat o tymczasowym problemi przy połączeniu z serwerem (300).

Oczywiscie net podłączony, aplikacja działają gdy pominę aktuliazacje.

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
6 godzin temu, Lord Protector napisał:

U mnie CX podczas kalibracji dmuchnął 650 nitów :) 

Kiedy robiłes?

Opublikowano
W dniu 22.12.2021 o 13:06, YETI napisał:

Mam problem z C1, nie mogę aktualizować aplikacji. Wyskakuje komunikat, zawartość jest niedostępna, brak zawartości. W menu głównym mam tylko te 3 kafelki na górze, na środku z aplikacjami na dole te z panelem domowym, airplay itp. Te z różnymi filmami, ostatnimi przeglądanymi stronami itd w ogóle się nie wyświetlają. Wyszukiwanie głosowe też nie działa, komunikat o tymczasowym problemi przy połączeniu z serwerem (300).

Oczywiscie net podłączony, aplikacja działają gdy pominę aktuliazacje.

Gdyby ktoś miał podobny problem, odłączenie od napięcia na minute pomaga.

Opublikowano

Do wszystkich naiwnych fanów łudzących się, że LCD MINILED QLED w wysokich modelach ma start do oled...

Jedyne w czym lepszy jest QLED to jasność. Cała reszta game over.
Opublikowano

Chyba nie muszą, skoro oficjalne serwisy w swoich ubezpieczeniach i przedłużonych gwarancjach wyłączają wypalenia. :dafuq:

Opublikowano
3 minuty temu, easye napisał:

Chyba nie muszą, skoro oficjalne serwisy w swoich ubezpieczeniach i przedłużonych gwarancjach wyłączają wypalenia. :dafuq:

To pewnie jak z tym, że nie można ubezpieczyć się na Mazurach od wybuchu wulkanu.

Czemu? Bo nie ma tam wulkanów. :) 

Opublikowano

W dwóch krokach antyszczepionkowiec oledowiec został wyjaśniony.

Opublikowano
47 minut temu, easye napisał:

To ciekawe bo ubezpieczenie z eruortv zawiera wymiane panela w przypadku wypalenia.

Opublikowano

Jezu, a ten znowu o wypaleniach. Wszyscy wiemy, że OLEDy mogą się wypalić. Tak samo jak wiemy, że LCD mają chujowy obraz. Coś jeszcze chcesz dodać izi?

Opublikowano

Nie mówcie tak nie ładnie o lcd bo jutro odbieram swojego Xr65 :)

Ale chyba się nigdy nie skończy wojna lcd oled jak X vs PS:kaz:

Opublikowano

Współczujemy. Ale nie martw się - białymi plamami na czarnym obrazie rozświetlisz sobie pokój:reggie:

Opublikowano

he he no dobre, ale może nie będzie ciemno wieczorami, teraz prąd w górę to za jednym zamachem telewizja i oświetlenie :notbad:

Opublikowano

Ja miesiąc temu zauważyłem czarną kropkę na b8 oled. Odświeżanie i czas załatwiły sprawę. Na samym początku też miałem wypalonego piksela, a teraz ani śladu. Banding to samo.  Zauważyłem, że jak coś się dzieje to po prostu nie panikować tylko poczekać. Wspaniałość oledów.

( oczywiście wiem  że może się zebac niedouratowania.)

Opublikowano

Każdy telewizor może się zepsuć na to chyba nie ma reguły, ale jednak większość z nas nie zmienia telewizora co roku więc im dłużej służy tym lepiej dla nas.

Opublikowano

Panowie jaki monitor pod series X, bardziej zależy mi na FPS czyli 120 hz niż na 4K jest coś wartego polecenia? 

Opublikowano
3 minuty temu, Lord Protector napisał:

Panowie jaki monitor pod series X, bardziej zależy mi na FPS czyli 120 hz niż na 4K jest coś wartego polecenia? 

To może być "droga impreza". Monitorów, które mają port lub więcej portów hdmi 2.1 jest mało, a jak już są to drogie. Jeśli to ma być do gry online to zdecydowanie polecam monitor 24 - 28 cali, z matrycą TN. Jak nie do online a do gry offline to może być telewizor lub monitor jaki sobie chcesz.

Opublikowano

Ja gram na 32 calowym monitorze i 24 dla mnie obecnie jest zdecydowanie za mały nawet do grania online. Musiałbym mieć nos w monitorze by trafiać w te małe główki.

Opublikowano

Czy oprócz lg oled c1 48" są jeszcze jakieś inne tv w tym rozmiarze lub zbliżonym polecane do ps5( niekoniecznie oled)? 

Opublikowano
Godzinę temu, easye napisał:

Ja gram na 32 calowym monitorze i 24 dla mnie obecnie jest zdecydowanie za mały nawet do grania online. Musiałbym mieć nos w monitorze by trafiać w te małe główki.

W zasadzie co kto lubi, ale sporo zależy też w jakiej odległości siedzi się przed monitorem. W monitorach do 28 cali łatwiej ogarnąć wzrokiem wszystko, zakładając że siedzi się na fotelu przy biurku. Dużo ludzi grających nazwijmy to zawodowo gra na monitorach 24-28 ustawionych na biurkach siedząc na krześle. Dla osoby, która gra w ten sposób uważam nie warto kupować większego monitora bo strasznie wali po oczach.