Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Po wyłączeniu tego TPC nie działa też opcja "jasność logo" (czy jak to tam się dokładnie zwało). 

Wcześniej zmieniając tą opcję dało się zauważyć niewielkie zmiany w jasności i ostrości obrazu, a teraz w każdej pozycji jest tak jak na off. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Michał102 napisał:

Po wyłączeniu tego TPC nie działa też opcja "jasność logo" (czy jak to tam się dokładnie zwało). 

Wcześniej zmieniając tą opcję dało się zauważyć niewielkie zmiany w jasności i ostrości obrazu, a teraz w każdej pozycji jest tak jak na off. 

Regulacja luminacji w logo po wylaczeniu tpc dziala tak samo. Potwierdzone. Pozdro

Opublikowano

Panowie, a co z ewentualną aktualizacją softu gdy TCP jest wyłączone? 

Po akrualizacji wszystko wraca do ustawień fabrycznych, a może aktualizacja w ogóle się nie zrobi? 

Opublikowano

Sieciówki już taktycznie podniosły ceny tak, by po cashbacku 500 zł zostało te standardowe 5500 zł. 

Ale xkom nadal ma 5400 - 500 zł

image.png.fbe37a4465867a7cbd6542e8b5b12c84.png

Opublikowano
15 godzin temu, Michał102 napisał:

Panowie, a co z ewentualną aktualizacją softu gdy TCP jest wyłączone? 

Po akrualizacji wszystko wraca do ustawień fabrycznych, a może aktualizacja w ogóle się nie zrobi? 

Po aktualizacji tcp jest ciagle wylaczone takze mozna smialo aktualizowac. 

Opublikowano

Też wyłączyłem te tcp.
O gwarancję nie dygam, i tak nie cały rok został.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Miałem B6, ale w pierwszych modelach tego chyba nie było, bo tam przy materiałach HDR od razu na stałe było włączone oszczędzanie energii, którego nie dało się wyłączyć przez co w ciemnych miejscach zawsze było jak w dupie...
Nieprawda. Miałem B6. W ciemnych scenach ściemniał się tak samo jak każdy inny.
Opublikowano

W sumie jak gadacie tyle o tym ściemnianiu, to w GOW: Ragnarok taki efekt widzę, ale nie wiem, czy to kwestia TV, czy implementacji gry, bo w np. w Exodusie tak nie ma.

Pokręćcie kamerą w jakiejś oświetlonej lokalizacji - jak najadę np. z nieba na skały to nagle ta część skał zaczyna ciemnieć w oczach, podobnie jak odsuwam się nieco od jakiejś jaskini. Bardziej wygląda mi to na sposób, w jaki gra rozświetla i doszczegóławia scenę, ale nie mam teraz jak porównać z innym ekranem.

Opublikowano

W GOWie to zabieg celowy gry, telewizor nic do tego nie ma.

Opublikowano
23 minuty temu, _Red_ napisał:

W sumie jak gadacie tyle o tym ściemnianiu, to w GOW: Ragnarok taki efekt widzę, ale nie wiem, czy to kwestia TV, czy implementacji gry, bo w np. w Exodusie tak nie ma.

Pokręćcie kamerą w jakiejś oświetlonej lokalizacji - jak najadę np. z nieba na skały to nagle ta część skał zaczyna ciemnieć w oczach, podobnie jak odsuwam się nieco od jakiejś jaskini. Bardziej wygląda mi to na sposób, w jaki gra rozświetla i doszczegóławia scenę, ale nie mam teraz jak porównać z innym ekranem.

Obejrzyj sobie jakiś film gdzie dłużej są ciemne sceny. Niby wszystko wydaje się ok, bo ściemnianie postępuje tak, że tego nie zauważysz, ale jak dasz pauzę i wzniwisz film, to nagle jeb i robi się o połowę jaśniej. 

Początkowo nie zwracałem tak na to uwagi, ale teraz z perspektywy czasu uważam to za największą wadę tego telewizora. Całe szczęście, że w ogóle jest możliwość wyłączenia tego badziewia, bo serio jakość w ciemnych scenach leci z tym na ryj

Opublikowano

LEDy mają lekki blooming wokół napisów, a to przeszkadza w odbiorze, mówili.
Kup OLEDa, mówili, bo tam nie ma bloomingu xD

A teraz od paru stron tylko czytam o wadach z uporczywym ściemnianiem ekranu i cashbackach 500 zł xd 

I WANT REFUND!! :cebula:

Opublikowano

Spokojnie, jeszcze Ci bandingu nie wyjebało na pół ekranu z dupy, wiec najlepsze moze przed Tobą!

A tak poza tym no to telewizor bez wad!:Coolface:

Opublikowano

To już zależy dla kogo, mnie banding wqrwial 3 razy bardziej niż roswietlanie napisów na netflixie.

Opublikowano
Godzinę temu, _Red_ napisał:

A teraz od paru stron tylko czytam o wadach z uporczywym ściemnianiem ekranu i cashbackach 500 zł xd 

"brawo facet, walcz o swoje, nie daj się hejterom, nie bój się pokazać publicznie swojego prawdziwego ja".

Opublikowano

Ale to ściemnianie to na LG, bo ja u siebie na panasie tego nie zauważyłem [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
Godzinę temu, easye napisał:

To już zależy dla kogo, mnie banding wqrwial 3 razy bardziej niż roswietlanie napisów na netflixie.

Ale teraz znowu wrzucasz wady, które mogą, a nie muszą wystąpić. 

Banding może być w 1 na 10 przypadków, a rozświetlone napisy będzie mieć każdy egzemp ;)

Opublikowano

Banding szybko się u mnie wygładził i jest wciąż git.

Przy okazji, jaki macie symbol po kropce za nazwa modelu?

IMG_20230101_160205.thumb.jpg.264768c7c1afd8f70cb30c437e8d5de7.jpg

W sklepie LG jest podane "xx.AEUxx".

U mnie jak na foto .DEU, ale oprócz tego "assembled on 11/2022 in Poland", wiec faktycznie Sferis miał swiezutkie wyroby prosto z fabryki, a nie leżanki magazynowe ściągane z Emiratów. Ciekawe jak jest w przypadku tych obecnych wyprzedaży w xkomach.

Opublikowano
Godzinę temu, Michał102 napisał:

Ale teraz znowu wrzucasz wady, które mogą, a nie muszą wystąpić. 

Banding może być w 1 na 10 przypadków, a rozświetlone napisy będzie mieć każdy egzemp ;)

No jasne podobnie jak fakt, że nagle może się zrobić, ale zostawmy to.

Godzinę temu, _Red_ napisał:

Ciekawe jak jest w przypadku tych obecnych wyprzedaży w xkomach.

A jakie to ma znaczenie. Nawet jakby przeleżał 4m w kartonie, w co wątpię to nic sie z tym telewizorem nie dzieje...

Opublikowano

Patrzę pod kątem jak mocno zjebany C1 dostałem wtedy w salonie Euro w ramach resztek zeszlorocznych (pudło rozjechane wizualnie, może przeturlalo się już wiele razy przez sklep, chujwie). Większe ryzyko, że mógł byc z wystawy czy zwrotu, albo gdzieś, niż taki wyprodukowany w miesiącu zakupu.

Opublikowano

No ale kupiłeś zeszloroczny model, teraz wyprzedają modele z tego roku.