Opublikowano 23 września 201113 l no ale 'serwis gwarancyjny' bede mial za friko i na miejscu (tak jakby:P)
Opublikowano 23 września 201113 l No 120/128GB było by dla mnie duzym plusem bo jednak lubie troche smiecic. OCZ'a wybralem jedynie z powodu mojego zrodla w ktorym mam wlasnie do wyboru dyski OCZ generalnie i Kingstony. Pracuje na chipsecie PM45 no i przyznaje ze w/w dysk OCZ'a nie mial zadnych z nim problemow i sprawowal sie idealnie. Zainteresowal mnie dosc powaznie ten X25-M 80GB szczegolnie ze jest to dysk 2-giej generacji. Rozumiem ze w tym przypadku Intel > OCZ pomimo troche slabszego odczytu/zapisu? Generalnie boje sie kupowac uzywanych dyskow a w szczegolnosci ssd, no ale moze w przypadku tego Intela warto zaryzykowac. Przypomne ze na OCZ'a mam 3 letnia gwarancje a jezeli bedzie sie notorycznie sypal w czasie gwarancji to bede mial praktycznie wieczysta gw Intel G2 ma 5 lat gwarancji. Jak możesz mieć wieczystą gwarancje skoro masz 3 lata i wymiana sprzętu na nowy nie daje od początku znowu 3 lat gwarancji. Gwarancja na produkt jest 3 lata, a czy będzie działał bezawaryjnie czy może wymienią go 54 razy w ciągu 3 lat to nikogo nie interesuje, po 3 roku nikt już niczego nie wymieni. Intel 510 120GB za 799zł http://allegro.pl/in...1825923401.html Akurat jezeli produkt jest wymieniany na nowy to obowiazuje go nowa pelna gwarancja producenta czyli min 24m
Opublikowano 23 września 201113 l jednak poszukałem rzeczy na morele.net i jestem pod wrażeniem.. wszystko złożyłem za 2037, czyli za 200 zl mniej. tylko czy to wszystko do siebie pasuje? greah , zmieniłem plyte na taka z graficzką, może byc? bo dodatkowe 150 zl na uzywke poki co nie znajdzie sie czy taka plyta głowna bedzie OK ? czy cos tanszego brac? czy jak? morele maja punkt w Toruniu, wiec jakby co sie działo z kompem to moge dac do serwisu na gwarancji? czy jak to jest? gwarancje mam tylko na czesci? ah no i czy morele skladaja calosc? bo nic tu takiego nie ma, albo nie potrafie znaleźć takiej informacji. Edytowane 24 września 201113 l przez banny
Opublikowano 24 września 201113 l Ja pier dole, poziom twojego uposledzenia jest wprost proporcjonalny do okresu skladnia komputra - im dluej tym wiekszego idiote z siebie robisz. Ludzie sie juz pol roku spuszczaja nad tym twoim zestawem komputerowym. Zamiast kupic w morelach albo techplanet no kombinujesz codziennie co innego, a to sklep nie ten, a to inny kolor, a to kolega co zdziera, a to mama co chce kupic w jednym sklepie, a to(pipi)to. No wez kup w koncu ten je bany komputer i przestan tutaj juz smucic bo to jest totalny zal. Juz pomijam, ze masz wyj ebane zupelnie na to, ze inni sie produkuja, doradzaja a ty jak maciek z klanu w jednej chwili potrafisz wszystko zepsuc. i5 2500k box -> 950 zł gigabyte ga-h67ma-usb3-b3 -> 450 zł ocz stealthxstream 2 600w 80+ sli 120mm -> 265 zł seagate 500gb barracuda (16mb serial ata II) -> 190 zł kingston hyperx ddr3 2x4gb 1333mhz -> 225 zł silentiumPC brutus bt-410 pure black -> 140 zł całość ~2230 zł Jaki seagate jak ma byc samsung ? Co to za sklep, ze samsunga nie ma na skladzie ? Zasilacz 600w do samej plyty glownej i procesora ? Procesor w wersji K na mobo z chipsetem H ? No lol. To po co kupowac K jak mozna wziac zwykly i5 2500 i go tak zostawic bo i tak nie masz karty graficznej wiec bez sensu go podkrecac, zreszta nawet sobie nie dasz rady bo nie potrafisz nawet kupic tego w sklepie i zlozyc. Stawiam dobra butelke, ze to jakies prowo i nie mozna byc takim (pipi) Edytowane 24 września 201113 l przez Yacek
Opublikowano 24 września 201113 l 2500 ma gorsza grafike hd2000 a 2500k ma hd3000 a on chce na niej jechac. ta plyta akurat obsluguje grafike w procku a omawiane wczesniej AsRocki ponoc nie. Co do zasilacza zgoda. Chyba ze kupuje na przyszlosc wiedzac ze dorzuci kiedys do tego jakiegos gtx570
Opublikowano 24 września 201113 l yacek napisalem post z innym zestawem mądralo. przeoczyles. zasilacz na 500w zmienilem. pytam sie tytlko czy ta plyta glowna bedzie ok do procka i reszty. tej co polecil greah nie moge wziac, bo nei ma wbudowanej karty graficznej a osobcnej poki co nie chce kupowac. zamiast od razu rzucac miesem czytaj uwazniej Edytowane 24 września 201113 l przez banny
Opublikowano 24 września 201113 l Kurde az serducho sciska ze kupujesz mobaska na H67 do tego i5. Ja bym dolozyl te 30zl i zmienil te plyte na cos na P68 albo Z68 do tego troche lepszy zasilacz ~600W i na poczatek jakas zwykla karte graficzna uzywke nawet za 50zl a pozniej jakiego GTX460 badz GTX580 i masz komputer rakiete na kilka ladnych lat. btw tez teraz zamowilem taki dysk jak ty tyle ze dalem 190zl z przesylka na allegro.
Opublikowano 24 września 201113 l Madralo co drugi post wklejasz inny zestaw. Zdecyduj sie. Rozwodzisz sie nad komputerem za 2tys zlotych jakby to mialbyc sprzet do ratowania zycia dzieciom chorym na raka. Wbudowane grafiki w procka i tak sa cienkie wiec bez sensu doplacac do 2500K.
Opublikowano 24 września 201113 l ale zawsze to jakas alternatywa. co do kasiory to moze i przesadzam ,ale to sa moje oszczednosci, wiec cenie sobie kazda złotówkę. Labik plyta glowna http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z68-pro3-m-398617/ ma zintegrowana karte, ale czy jest sens pakowac 70 zl wiecej ? bo jak i ona, to zasilacz lepszy ( +50 zl) i karta (+50 zl) no i widzisz, juz prawie 200 zl wiecej. tamta karta jest o wiele gorsza? nie bedzie pasowac?
Opublikowano 24 września 201113 l Tamta pasuje. Ta co teraz podales to jest MicroATX (mniejsza) + zintegrowana grafika czyli demonem podkrecania ona nie bedzie. Ja ci powiem tak. Jesli nie bedziesz gral w zadne gry, potrzebny ci komputer jedynie do photoshopa to lepiej byloby zlozyc sobie cos pod socket 775. Wyjdzie cie okolo 1000zl za sama stacje robocza. Jesli zlozysz z uzywanych czesci to i nawet mniej. Doslownie grosze a roznica miedzy tym co podales bedzie, ale nie bedzie warta tego dodatkowego tysiaca zlotych. Jakby co to pisz na gg:9231562 mam wolny czas to moge ci pomoc w doborze sprzetu.
Opublikowano 26 września 201113 l Z ciekawości zobaczyłem sobie ceny podzespołów jakie kupiłem w czerwcu przy wymianie kompa. Panie! Wszystko poza ramem podrożało. Co się dzieje?
Opublikowano 26 września 201113 l http://www.pb.pl/2494258,39208,spekulacja-na-zlotym-to-fakt , taki 2500k podrożał faktyczniue konkretnie za swojego dałem 3 miechy temu koło 700 pln teraz widzę prawie 900 stoi , powinno być odwrotnie heh ..
Opublikowano 27 września 201113 l Z ciekawości zobaczyłem sobie ceny podzespołów jakie kupiłem w czerwcu przy wymianie kompa. Panie! Wszystko poza ramem podrożało. Co się dzieje? dolar drożeje Sam dopłaciłem prawie 200 pln bo zrobiłem upgrade 2tygodnie później niż chciałem ;F
Opublikowano 27 września 201113 l możecie polecić jakie części kupić tak do 3k, abym mógł spokojnie pograć na full detalach w Battlefield 3 (i w przy okazji w wiele innych gier )? do kompa będę używał monitora z rozdziałką 1366x768, i potrzebuje praktycznie samą "skrzynkę" (monitor już mam), czyli przyda się też napęd itd. Edytowane 27 września 201113 l przez alexx-1
Opublikowano 28 września 201113 l Witam Poszukuje Kompa do 2,5 k (z monitorem) Przeznaczenie Diablo 3 .... ... ... ... Jakies forum psxextreme poczta, bet-at-home ;P A tak na serio. Głownie zebym komfortowo grał w D3. Nie musi byc jakas super Kosa ale chciałbym wydac 2500 i nie kupic badziewia
Opublikowano 28 września 201113 l @ Alexx Screen Greaha sprzed chyba miecha, więc ceny mogły podskoczyć. Zostaje 1k na grafę.Możesz też kupić grafę za 600-700 stówek i bonusowo SSD pod OS.
Opublikowano 28 września 201113 l a co powiecie na taki zestaw: http://allegro.pl/king-quad-i7-2600k-4x3-4ghz-gtx560-ti-4gb-500gb-oc-i1821756018.html
Opublikowano 29 września 201113 l Zestaw spoko ale cos mi nie pasuje dopisek "LE" przy plycie glownej i jak do takiego procesora to bym preferowal jakas lepsza grafike cos pokroju GTX580. Jak zlozysz sam to mysle ze sie zmiescisz w tych 3 tys. Wykrecic wszystko na maxa i masz rakiete na nast 100 lat.
Opublikowano 30 września 201113 l a co powiecie na taki zestaw: http://allegro.pl/ki...1821756018.html W tym zestawieniu dorzuciłbym jedynie tą dwójkę ramu i zamienił zasilacz na ciut mocniejszy, ale przede wszystkim firmowy. Moim zdaniem grafika nie jest najgorsza, nawet w zestawieniu z wymienionym prockiem.
Opublikowano 30 września 201113 l Zestaw spoko ale cos mi nie pasuje dopisek "LE" przy plycie glownej i jak do takiego procesora to bym preferowal jakas lepsza grafike cos pokroju GTX580. Jak zlozysz sam to mysle ze sie zmiescisz w tych 3 tys. Wykrecic wszystko na maxa i masz rakiete na nast 100 lat. a co niby moze oznaczać? w sumie dzięki za odpowiedzi, kompa bede miał na dniach
Opublikowano 30 września 201113 l http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2138081 Z tego co wyczytalem to okrojona wersja i nie nadaje sie do podkrecania. Jest o 100zl tansza od standardowej wersji.
Opublikowano 2 października 201113 l Jestem zielony w temacie komputerów a chciałbym kupić nową kartę graficzną do 1500 zł.Posiadam na stanie Gtx 260 i czy jest sens ją zostawić kupić płytę główną z dwoma slotami i do tego dołożyć nową kartę czy lepiej tylko te nową.Myślę nad jakąś kartą z dx11 i hdmi.W ogóle możliwe jest zmieszanie kart np. Gtx 260 i 580?
Opublikowano 2 października 201113 l Hmm, tbh zawsze sądziłęm, ze mozna łączyć jedynie takie same karty graficzne. Tym bardziej jak łączyła by je AŻ TAKA przepaść.
Opublikowano 2 października 201113 l No to pytanie czy opłaca się brać Gforca czy lepiej za taką samą cenę 2x mocniejszego raedona.Z tego co mi się wydaję to różnica taka że gforce jest bardziej spierane w stosunku do gier.
Opublikowano 2 października 201113 l Mozesz dac 580 na glowna karte a 260'tke zeby liczyla physyx. Jaki masz sprzet tak wogole?