Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 856 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano

Pewnie tak. Swoją drogą nigdy nie było takiej sytuacji że masz kasę a nie da się kupic. Jak za komuny normlanie XD

Opublikowano

Mega dziwna sytuacja, najbardziej tracą gracze i producenci kart. AMD jakby miało większą dostępność to by zwiększyła udziały na rynku kart. 

Opublikowano

Główny problem to ponoć pamięci. Amd też warto wspomnieć że w porównaniu do nvidii klepie układy do konsol i procki. 

No nie powiem ciekawa sytuacja. 

Opublikowano

Dobry moment żeby pozbyć się części albo całej budy. Widzę ,że swoją budę mógłbym sprzedać za 4000-4500 a półtora roku temu złożenie kosztowało mnie 4300. Nie wliczam dodatkowych dysków które dokupiłem z czasem. A co ciekawe za 5000 zł można już kupić laptopa z RTX 3060, chyba kupno tych kosiarek nigdy nie było tak bardzo opłacalne. 

Opublikowano

Nie chce wracać już do grania na laptopie. Raz zrobiłem ten błąd i wiem że to ostatni raz. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Da się teraz złożyć kompa do grania przez kilka najbliższy lat za 5-6 tysięcy czy raczej nierealne biorąc pod uwagę sytuacje na rynku kart graficznych?

Opublikowano
19 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Akurat nie ma obecnie lepszego sposobu na ogrywanie gier z Xboxa niż XSX. :dunno: 

Chyba ze jesteś bogaty napędzić hajsy jakiemuś scalperowi, przepłacając za GPU....

Opublikowano
43 minuty temu, Czoperrr napisał:

Da się teraz złożyć kompa do grania przez kilka najbliższy lat za 5-6 tysięcy czy raczej nierealne biorąc pod uwagę sytuacje na rynku kart graficznych?

Składanie teraz kompa jest niestety pozbawione sensu. Chyba ,że komuś siano się przelewa i ma wywalone na koszta. 

21 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Akurat nie ma obecnie lepszego sposobu na ogrywanie gier z Xboxa niż XSX. :dunno: 

Dobry PCet. 

Opublikowano
5 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie, nie przy tych cenach, nie dla nowego użytkownika.

No to prawda, krypto kiedyś walnie. 

Opublikowano

Jak mam wątpliwości że to padnie. W tym roku na poprawę sytuacji bym nie liczył. A już na pewno nie na powrót cen do msrp. 

Opublikowano

Tylko że krypto to tylko jeden z powodów większego zapotrzebowania na podzespoły. Jak sytuacja z covidem się ustabilizuje i będzie mniej ludzi na nauce/pracy zdalnej to może będzie jakieś zmniejszenie cen. Tak jak było załamanie kryptowalut w połowie 2018 tak jest szansa że za pół roku będzie powrót do szkół i biur i okaże się że w jednym mieszkaniu nie potrzebne są 4 komputery.

Opublikowano

Kupiłem nowy dysk i z tego co pamiętam instalacja przy HDD to była lepiej zrobiona. Wkładałeś dysk i działał jesli był wcześniej sformatowany a jak nie to szybki format z poziomu windowsa. A teraz musiałem szukać w google dlaczego nie widzę SSD i okazało się ,że muszę go zainstalować jeszcze. No ale mam wiedzę z sprzed 15 lat więc może mnie pamięć zawodzi. 

Edytowane przez Ukukuki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
On 4/21/2021 at 4:51 AM, Ukukuki said:

Kupiłem nowy dysk i z tego co pamiętam instalacja przy HDD to była lepiej zrobiona. Wkładałeś dysk i działał jesli był wcześniej sformatowany a jak nie to szybki format z poziomu windowsa. A teraz musiałem szukać w google dlaczego nie widzę SSD i okazało się ,że muszę go zainstalować jeszcze. No ale mam wiedzę z sprzed 15 lat więc może mnie pamięć zawodzi. 

Ani Nvme ani SSD nigdy nie musiałem instalować

Opublikowano
4 godziny temu, Labtec napisał:

Ani Nvme ani SSD nigdy nie musiałem instalować

To nie wiem, ja musiałem :/ Zresztą pewnie nie tylko ja skoro w necie są poradniki. 

Edytowane przez Ukukuki

Opublikowano

Come back.

Gadam ze słynnym młodym o kartach graficznych i przyznał, ze się pomylił do zasilacza. Patrzac wstecz liczył na TDP 250, a nowe karty wyskoczyły 350. 
Mowi, ze ujdzie bo zasilacz ok, ale 650 sie spoci :yao: O skurwesyn :kaz:

Opublikowano

No cały misterny plan w pizdu, a można było jednak posłuchać ludzi z forum i kupić lepsza kartę graficzną.