Opublikowano 10 czerwca 20241 r Fajnie, że trochę gamifikują ten symulator - będzie faktyczne poczucie celu i "czegoś do roboty".
Opublikowano 21 września 20241 r Autor porównanie oprawy z poprzednią odsłoną MFS2020 MSF2024 MFS2020 MFS2020 MFS2024
Opublikowano 26 października 20241 r To chyba tego 2020 nie będę nawet zaczynał jak zaraz wychodzi upgrade. Ciekawe czemu w apce xboxa podaje taką datę premiery
Opublikowano 20 listopada 20241 r Rewelacyjna premiera. Grę ściągnąłem na szybkości, potem godzina pierwszego loadingu (który jest po prostu ładniej zakamuflowanym downloaderem pakietów jak w poprzednicze... czyli rzecz, której pozbycia się chciałem najbardziej) który według Asobo jest "całkowicie normalnym zachowaniem", potem już tylko zwieszka na etapie wklepywania danych i przy następnym odpaleniu gry stanie w kolejce do serwera, bo za dużo ludzi Jak tak ma wyglądać to całe POWERED BY CLOUD to ja się wypisuję. Straciłem ponad dwie godziny i zagrałem całe zero minut, gratulacje dla ekipy, super giereczkę żeście zmontowali.
Opublikowano 20 listopada 20241 r Mnie się udało trochę pograć, widać spory progres względem poprzedniej części, od oprawy po rzeczy do zrobienia. Fajnie, że dodali język polski dla pilotów, ale w samej grze akurat nic nie słyszałem. Polatałem trochę po Egipcie i Nowym Jorku, wygląda to naprawdę świetnie, ale widać było też rwanie obrazu. Niech się sytuacja trochę ustabilizuje z serwerami tylko. Dla takiej gry, gdzie dużo rzeczy dzieje się w chmurze, powinni jednak wcześniej zrobić jakieś open stress testy.
Opublikowano 24 listopada 20241 r Na konsoli jest gorzej niż w poprzedniczce. Co prawda jest duża poprawa w kwestii podłoża czy trawy z bliska. Jednak w miastach gra ma problem z wczytywaniem LOD budynków czy drzew, które często wyglądają jak na PSX. Gra ma też znacznie gorsze ustawienia obrazu ( których niestety nie można zmienić), i zamiast wysokiego kontrastu i świecenia HDR jak w edycji 2020, mamy mleko. Do tego gra wyraźnie bardziej szarpie.
Opublikowano 24 listopada 20241 r W dniu 20.11.2024 o 08:40, Moldar napisał(a): Fajnie, że dodali język polski dla pilotów Szkoda tylko że z translatora iwona. ja o dziwo nie miałem problemów - podoba mi się, że w koncu gra waży 50GB, a nia 600.
Opublikowano 24 listopada 20241 r czy te wszystkie ulepszenia miast itp co były w 2020 dzialaja tez w przypadku 2024? Na xboxie nie wiem jak to dociągnac hmm
Opublikowano 24 listopada 20241 r Autor Mogę się mylić, ale DLC z wersji 2020 nie działają z wersją 2024.
Opublikowano 24 listopada 20241 r World Update na razie nie ma do 2024. Natomiast DLC... Zawartość płatna jak samoloty z 2020 ma być dostępna w 2024 jeśli taką masz.
Opublikowano 22 grudnia 20241 r Skończył mi się game pass i nie zdążyłem zdecydować którą wersje wybrać 20 czy 24 🤔 w 20 lecąc wyświetlają się miejscowości a w 24 mimo zaznaczonych poi, miast to nie ma nic. Wyświetla mi jakiś car dealer, hospital itp wrr też tak macie ? Może trzeba kupić edycje za 500 żeby wyświetliło miejscowości xD
Opublikowano 2 grudnia2 gru Jaki jest stan gry na dzień obecny na xboxie? Chcemy z synem polatać trochę w tej grze na plejstejszonie a słyszalem, ze gra miala spore problemy z optymalizacją.
Opublikowano sobota o 20:402 dni Nie wiem jak na iks boksie ale na PS5 niektórzy skarżą się że ich czasami wywala z gry w Career Mode np po długim locie i podchodzeniu do lądowania oraz kołowaniu. Najwidoczniej trzeba czekać na nowy update, pewnie naprawią to szybko.Ja po świętach zaopatrzę się w taką nakładkę:Może być przydatne. Póki co nie chcę inwestować w jakieś dżojstiki lub inne zaawansowane kontrolery, pad z klawiaturką musi wystarczyć.
Opublikowano niedziela o 17:362 dni Żaden ze mnie simexpert ale gierkę kupiłem. Co ciekawe były to ostatnie sztuki w polskim Internecie za 309 zł. Po wyprzedaniu tych wszystkich 20 kopii, na olx cwaniaki wrzucili pudełka po 400 zł. Widzę, że gra wróciła do Empiku i Mediaexpert więc jakby ktoś się zastanawiał to pewnie ostatnia szansa.Co do samej gierki to niestety błędy się pojawiają. Próbowałem sobie pojedyncze misje i w jednej po uruchomieniu Boeing od razu pikował w dół bez szans na lot. Błędy w karierze też się zdarzają. Jeśli chodzi o grafikę to jest ładnie ale bez zachwytów (PS5 Pro). Klatki pływają jak oczka w rosole. Zazwyczaj w zupełnie losowych momentach. 60 fps w terenie a jak oglądasz samolot to spada do 20. Grałem w to jakiś czas temu na PC z gamepassa i na PS5 gra się przyjemniej, sterowanie dualsensem jest płynniejsze, łatwiej wyczuć samolot.Za free jest dlc z misjami ze Stranger Things ze śmigłowcem "Huey". Całkiem miłe i nie za trudne. Edytowane niedziela o 17:372 dni przez addhoc
Opublikowano niedziela o 18:022 dni A to z Boingiem to znany glitch. Boeing ma też problem z wyświetlaniem wnętrza kokpitu a co ciekawe Airbus już nie. Fajnie też że jest jakiś mini kreator postaci, gdzie możemy sobie custonizować naszego pilota lub pilotkę. O wiele lepsze rozwiązanie niż w SnowRunner gdzie nie było kreatora kierowcy i gra narzucała nam granie brodaczem.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Wziąłem się za Career Mode. Szykuję się do egzaminu na pilota maszyn prywatnych powtarzając wszystkie treningi. Bez nauki sterowania nie ma co do tej gry podchodzić.Widać nogi, czyli jest dobrze! Jest też tryb TPP w chodzeniu i opcjonalnym eksplorowaniu pieszo kuli ziemskiej z buta Lot nad Lublinem. Tak właśnie, na lotnisku w Świdniku wyrabiam sobie licencję pilota. Detale otoczenia bardzo zgodne ze stanem faktycznym.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. No z tym sterowaniem to się nie zgodzę. Od początku kariery głos AI tłumaczy cierpliwie co trzeba robić by zaliczyć poszczególne lekcje. Za pierwszym razem może się nie udać ale spokojnie da się to ogarniać na bieżąco.Irytować może bardziej, że czasami po wylądowaniu nie pojawiają się kolejne kroki do zaliczenia i trzeba walić restart. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez addhoc
Opublikowano 22 minuty temu22 min Mi chodziło raczej o naukę podstaw obsługi sterowania aby ogólnie sobie radzić, nawet w innych trybach. Sesje treningowe są świetne, po pierwszej sesji (tej z utrzymaniem horyzontu w powietrzu) rozbiłem się po kilku sekundach zanim załapałem że pad był zsynchronizowany z wirtualnym wolantem i jego realny ruch i pozycja odpowiadały ruchowi i pozycji kontrolera samolotu w grzr. A ja sobie leżąc na sofie na boku zrobiłem nieświadomie nurkowanie pikując w dół niczym pilot Stukasa Wczoraj bez treningu chciałem zrobić sobie lot swobodny. Skończyło się na rozbiciu samolotu na końcu pasa startowego. Dlatego uwziąłem się na te licencje i tryb kariery.Ogólnie gierka jest super, muza cudna, uwielbiam takie ambienty w tle. Póki co jestem zachwycony, wygląda że MFS to taki SnowRunner tyle że samolotami, plus fakt że można łazić ludzikiem