Perez 1974 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 PSX Extreme #267 Listopadowy numer dostępny od czwartku 31.10 Prenumerata - wysyłka 28.10 (poniedziałek) Roger: Skończył się dzień dziecka. Myszaq wrócił do spóźniania tekstów i omal nie trzeba było zatrzymywać maszyn w drukarni. Ale jakoś dowiózł swoje wypociny z najmroczniejszych odmętów. Nie dowiózł za to Kojima, ale bez obaw – nie o jakość gry chodzi, a o embargo na recenzję Death Stranding, które upłynęło już po wydaniu magazynu. Za to możecie być pewni, że za miesiąc ogramy tytuł, zaglądając pod każdy wirtualny kamień i przygotowując coś ekstra. W sumie to może dobrze, że Kojima upatrzył sobie jako datę zejścia embarga 1 listopada (swoją drogą – ciekawa analogia do święta zmarłych), bo numer pęka w szwach. Magazyn otwierają aż 3 testy: KILu wraca na łamy PSX Extreme testem Switcha Lite, Majk konfrontuje swoje wspomnienia z czasów Mega Drive’a, testując minikonsolkę Segi, a Piechota opisał historię Apple’a i Steve’a Jobsa z nieco innej, ale bardzo ciekawej perspektywy, sprawdzając, jaki potencjał tkwi w nowej usłudze dla graczy – Apple Arcade, z którą współpracują tak bliskie nam firmy, jak Capcom, Square Enix, Sega czy Konami. W numerze znajdziecie też artykuł o The Last of Us Part II, zbierający wszystko co wiemy o nadchodzącym hicie Naughty Dog. Kali zabrał się za rewizję Tekkena 7, który po wielu patchach stał się jedną z najlepszych bijatyk na rynku, z kolei Butcher przeżył nie lada przygodę, wybierając się do Kalifornii, gdzie odwiedził stworzony przez Disneya w ramach tamtejszego Disneylandu park tematyczny poświęcony uniwersum Gwiezdnych wojen. Wszystko z okazji eventu Star Wars Jedi: Upadły zakon, najnowszej produkcji EA osadzonej w świecie wykreowanym przez George’a Lucasa. Mamy naprawdę obszerny playtest. Graliśmy też w nie mniej obszerne demo Shenmue III, a playtestowi towarzyszy streszczenie dwóch poprzednich odsłon serii, idealne dla tych, którzy nie grali lub chcą sobie przypomnieć perypetie Ryo Hazukiego przed premierą „trójki”. W recenzjach ciasno jak w PKS-ie. MediEvil, Luigi’s Mansion 3, GRID, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, Frostpunk: Console Edition, Wiedźmin 3: Dziki Gon na Switcha, Little Town Hero (nowa gra twórców Pokemonów), Concrete Genie, The Outer Worlds i wiele więcej. Tej ostatniej towarzyszy tekst o najbardziej tajemniczych planetach, jakie skrywa kosmos, ale i ikonicznych ciałach niebieskich stworzonych przez deweloperów na potrzeby gier. Zabieramy Was również na egzotyczną wycieczkę do Chin, by sprawdzić, jakie gry się tam tworzy, na jaką skalę podrabia się zachodnich twórców i do jak drastycznych cenzorskich działań zdolna jest władza. Znacznie przyjemniejszy w odbiorze będzie zapewne tekst o fenomenie gier skaterskich i początkach Tony’ego Hawka. Dla dzieciaków wychowanych w latach 90. materiał z cyklu must read. Jak zapewne już wiecie, zawsze staraliśmy się też być wobec Was szczerzy i kolejnym tego dowodem jest artykuł zatytułowany „Spowiedź recenzenta”. Czym są review guide’y? Jakie warunki stawia embargo agreement? Ile czasu mamy na ogranie danego tytułu? I co trafia do redakcji w press packach? Materiał bez cenzury. W tym numerze miał powrócić Zgrentgen, ale liczba materiałów nas przerosła, więc do płomiennych dyskusji wrócimy w następnym wydaniu. Daję sobie za to rękę uciąć! (Butcher: Parafrazując pewien polski film – też kiedyś dałbym sobie za treść magazynu i terminowość niektórych redaktorów rękę uciąć i wiesz co? Teraz bym, ku*wa, nie miał ręki :)). PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! TEMAT NUMERU Przewrotne losy Apple’a / Apple Arcade Chińskie imperium podróbek CO NOWEGO Disintegration Way to the Woods Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise Switch Lite – test Sega Mega Drive Mini – test Thrustmaster eSwap Pro Controller – test The Last of Us Part II PLAYTESTY Star Wars Jedi: Upadły zakon Shenmue III RECENZJE Beamdog Collection: Klasyki Dungeons & Dragon Black Desert Children of Morta Code Vein Concrete Genie Contra: Rogue Corps Destiny 2: Twierdza Cieni Destiny Connect: Tick-Tock Travelers Doraemon: Story of Seasons Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition Fight’N Rage Frostpunk: Console Edition GRID Little Town Hero Luigi’s Mansion 3 MediEvil Neo Cab Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered Rebel Cops Roarr! Jurassic Edition The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III The Outer Worlds Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint Trine 4: The Nightmare Prince Tropico 6 Untitled Goose Game Valfaris Wiedźmin 3: Dziki Gon Edycja Kompletna Yooka-Laylee and the Impossible Lair Rewizja – Tekken 7 HARDKOR O co chodzi jakby... – Shenmue Światy zewnętrzne Tego nie powie recenzent! Myszaq lubi RETRO Na ratunek małemu Atari Tony Hawk’s Skateboarding FELIETONY Z uKosa [Koso] Fabularna tawerna [Zax] Savepoint [Michał Walkiewicz] Dwóch zgryźliwych tetryków [Zooltar / Marcellus] Achievement Unlocked [Krooger] Od gracza dla graczy [Mazzi] Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKI Co nowego Ohayo Nippon Dobre, bo polskie Hyde Park Headshot Region Filmowy Comix Zone Graczpospolita Listy Prenumerata Głos Ludu PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!PRENUMERATA zostanie wysłana w poniedziałek, 28.10. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie.Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym. Quote
oFi 2543 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Ach Tony Hawk. Cudowna dwójeczka i jeszcze lepsza trójeczka. Szkoda, że marka finalnie sobie buzie rozwaliła o chodnik Quote
Rayos 3202 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 oba arty pod okladki beznadziejne ale sam wyglad i umieszczenie napisow in plus, w koncu nie jest napackane milionem frazesow Quote
ZakOnIck 22 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Mam nadzieję że nie trafi mi się ta okładka z samochodami. No i ciekawe czy znowu trzeba będzie błagać o pdfy Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Quote
MaZZeo 14358 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 mam nadzieje ze w kiosku nie będzie okładki z chińskimi bajkami Quote
Plugawy 3735 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Mi się te okładki podobają, są rzeczywiscie dosyć przeciętne, ale swoim stylem przypominają te stare okładki PE z początku lat 2000 i to właśnie mi się w nich podoba. Aż nabrałem chęci na kupno nowego numeru. Quote
Guest Rozi Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Godzinę temu, Rayos napisał: frazesow Wiesz co to jest frazes w ogóle? Quote
MYSZa7 9000 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 (edited) Kilu Okładka z Shenmue nie powala, ale to z racji (pipi)owego loga samej gry, jak i przestarzałego designu postaci. Z Gridem estetyczna, ale i generyczna, jak na okładki z samochodzikami. Tego nie przeskoczysz. Edited October 25, 2019 by MYSZa7 Quote
Butt 3461 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Obie okładki są na tyle nijakie, że nie będę miał problemu z wyborem okładki. Wezmę co będzie. Quote
Rayos 3202 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 12 minut temu, Rozi napisał: Wiesz co to jest frazes w ogóle? Tak Quote
marcinwks 1004 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Shenmue na okładce! Tego się nie spodziewałem i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Quote
Mejm 15506 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Ta pierwsza okladka jak za czasow kiedy wychodzily jeszcze innowacyjne i ciekawe gry. 1 Quote
Hubert249 4305 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Pierwsza okładka przypomina mi stare numery N+. Mam nadzieję, że prenumerata dotrze do mnie wcześniej niż tydzień po "premierze" w kioskach 1 Quote
dee 8816 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Moda na retro dotarła do okładek, jest s t y l o w o Quote
Balin 16 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Nie przypuszczałem, że Shenmue 3 ma szansę by znaleźć się na okładce, a tu taka niespodzianka. 7 godzin temu, MYSZa7 napisał: Okładka z Shenmue nie powala, ale to z racji (pipi)owego loga samej gry, jak i przestarzałego designu postaci. Z Gridem estetyczna, ale i generyczna, jak na okładki z samochodzikami. Tego nie przeskoczysz. Nie jest to finalny wygląd postaci. Niestety Deep Silver wykorzystuje stare zdjęcia do promocji. 1 Quote
Square 8896 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 11 godzin temu, Perez napisał: Jak zapewne już wiecie, zawsze staraliśmy się też być wobec Was szczerzy i kolejnym tego dowodem jest artykuł zatytułowany „Spowiedź recenzenta”. Czym są review guide’y? Jakie warunki stawia embargo agreement? Ile czasu mamy na ogranie danego tytułu? I co trafia do redakcji w press packach? Materiał bez cenzury. Brzmi bardzo ciekawie, będzie trzeba sprawdzić. Quote
scuff 463 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 (edited) Z takim porównaniem foty xi pingponga do Kubusia nieprędko wpadnie kasa od chińskiego inwestora btw. ogładka z shenmue 3 mocna 4/10, bo te ryje wyglądają jak z dwójki. Edited October 25, 2019 by scuff Quote
kotlet_schabowy 2797 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Jeśli chodzi o okładki, to aż się przypominają "złote" czasy w okolicach 2005-2006, kiedy brzydki render z materiałów promocyjnych to był standard. Odpowiednio 3/10 i 2/10. 1 Quote
PiotrekP 2057 Posted October 26, 2019 Posted October 26, 2019 Nie można przecież co miesiąc dawać dobrych okładek. Quote
grzybiarz 10370 Posted October 26, 2019 Posted October 26, 2019 Okładka jak okładka, no ja nie wiem... do pisma o gierkach pasuje. Co Wy tam chcielibyście dać? Jakoś w tym miechu inne magazyny też mają takie "klasyczne" okładki: Quote
aux 3813 Posted October 26, 2019 Posted October 26, 2019 (edited) Faktycznie okładka Shenmue kojarzy się z dawnymi czasami, ma w sobie coś z Neo Plusa Oby właśnie ta była w pobliskim kiosku. Autka jak to autka, ujdą w tłumie. Numer jak zwykle biorę z miejsca i czytam nie za szybko, co by na cały listopad starczyło. Edited October 26, 2019 by aux 1 Quote
PiotrekP 2057 Posted October 26, 2019 Posted October 26, 2019 Okładka okładką, ale porównajcie papier i jakość druku tych PSX i Pixela z CDA. W sumie to nie ma z czym porównywać, Quote
MYSZa7 9000 Posted October 26, 2019 Posted October 26, 2019 Ostatnio CDA miało fajny papier, przypomniały się czasy Neo Plusa, bardzo podobna faktura, a teraz wrócili do tego sprzed 3 numerów, na pewno jeśli chodzi o farbę. Quote
marbel007 857 Posted October 26, 2019 Posted October 26, 2019 Oby prenumerata dotarła na weekend. Akurat skończył mi się poprzedni numer. Quote
Michał_K 196 Posted October 28, 2019 Posted October 28, 2019 O, czekam na opis o co chodzi w Shenmue, niestety nie przebrnąłem przez stare części, ale czekam na 3-kę. Quote
Recommended Posts