Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 35,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

U mnie Quick resume zjebał się kilka miesięcy temu i do dziś go nie mam. Myślałem że może jakaś aktualizacja pomoże, ale nic z tych rzeczy. Podejrzewam że mogłoby pomoc przywrócenie ustawień fabrycznych, ale nie chce mi się ściągać później ponad 900giga gier :(

Opublikowano
  • Autor

U mnie działa :asax:

Nie we wszystkich grach (wkurza mnie że MFS czy Ascent nie obsługuje tego ficzera) ale generalnie działa

Opublikowano

W MFS boli to szczególnie, bo pierwszy loading trwa chyba z 10 minut. 

Dziwne tylko, że gry, które wcześniej obsługiwały QR (aktualnie ogrywałem Wreck Fest i Wolfenstein 2) nagle przestały działać w tym trybie. Sprawdziłem jeszcze Fifke 21 i MotoGP 20 i też nie działa 

Opublikowano
2 godziny temu, Daddy napisał:

FH5 to ostatnia Forza która wyjdzie na XO, reszta tylko nextgen.

A to nie będzie taka sama sytuacja jak z FH2, gdzie na starą generację port robił ktoś inny i tak naprawdę to będą dwie różne gry? :philosoraptor:

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Konsola ma służyć tylko i wyłącznie do nadchodzących Forza. Do multiplatform dalej by było PS5.

XSS + Gamepass Ultimate i zagrasz we wszystko co będziesz chciał od Microsoftu. Jeśli PS5 to Twój główny sprzęt, to według mnie nie ma sensu dopłacać do XSX.

Opublikowano
4 godziny temu, Wredny napisał:

A to nie będzie taka sama sytuacja jak z FH2, gdzie na starą generację port robił ktoś inny i tak naprawdę to będą dwie różne gry? :philosoraptor:

Dwójka wyglądała naprawdę słabo na X360. Było widać, że została zrobiona na kolanie. Takie praktyki chyba ostatnio wymarły i deweloperzy jakby lepiej opanowali skalowanie detali w dół, gdzie nie przypomina to chamskiego wycinania budynków i drzew.

Opublikowano

Co do Quick Resume, to zauważyłem, że MFS musi wykorzystać naprawdę sporo ramu bo z automatu zamknęło mi kilka gier, które miałem w QR. Przed startem MFS miałem 10 gier w QR, po starcie 4 mi zamknęło.

Opublikowano

Witam.na xbox serie s mam fife 21.na padzie przypisanym do konta w ustawieniach sterowania w obronie wyswietlaja sie trzy przyciski lb lt rb oraz brak mozliwosci ustawienia na A odbioru poniewaz wyswietla sie tylko"nacisnij".drugi pad nie przypisany do konta nie ma tych problemow.co zrobic?

Opublikowano

21 jest spierdolona i pozwala tylko zapisać jeden profil ustawień. Na drugim padzie już nic nie zmienisz.

Opublikowano

Panowie czy ktoś się orientuje jak to jest z myszą i klawiatura na Series X?

Jakieś przejściówki? Plug and Play? Jest wsparcie nie ma jak to działa? 

Opublikowano
  • Autor

W grach które obsługuje mysz i klawe  to zwykle plug and Play, nic nie trzeba robić

Opublikowano
13 godzin temu, Lord Protector napisał:

Panowie czy ktoś się orientuje jak to jest z myszą i klawiatura na Series X?

Jakieś przejściówki? Plug and Play? Jest wsparcie nie ma jak to działa? 

Myszka i klawiatura jest natywnie obsługiwana zarówno przez XSX, jak i XSS. Wszystko jest na zasadzie plug & play. Tylko w przypadku niektórych zestawów bezprzewodowych mogą wystąpić problemy z połączeniem ale to już trzeba szukać na temat konkretnych egzemplarzy sprzętu. Myszki i klawiatury przewodowe działają od kopa.

Natomiast w grach to już zależy od danego tytułu, czy twórcy dodali obsługę myszki i klawiatury. Czasem myszka i klawa w grze działa na ograniczonych warunkach. Poniżej masz listę wspieranych przez myszkę i klawiaturę tytułów.

https://www.purexbox.com/guides/games-with-mouse-and-keyboard-support-on-xbox-one-series-x-series-s

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie zapisy masz w chmurze, nie musisz się bawić w żadne pendrive'y

Opublikowano

To jest piękne. Rok temu grałem miesiąc w Xcloud i po kupnie xboxa kazda jedna ruszona gierka miała save dociągnięty w jakies 3 sek podczas pierwszego uruchomienia. Nic nie musialem robic. Pełen automat. 

Opublikowano
16 godzin temu, ASX napisał:

W grach które obsługuje mysz i klawe  to zwykle plug and Play, nic nie trzeba robić

eh i czemu tak komplikują sprawę z AoE4

Opublikowano
  • Autor

też tego nie rozumiem

jeśli Xbox to jeden ekosystem to wszystkie gry powinny trafiać jednocześnie na PC, konsole i chmure, bez traktowania jakieś platformy jako klientów drugiej kategorii

Opublikowano
15 minut temu, messer88 napisał:

eh i czemu tak komplikują sprawę z AoE4

Bo pewnie 99% użytkowników nie podpina myszki i klawiatury pod Xboxa. 

Opublikowano

A Ubisoft dla tego 1% graczy jednak chyba robi wyjątek. Np. w Immortals Fenyx Rising działa zarówno pad, co jest oczywiste, jak i klawiatura i myszka. Co fajniejsze, oba kontrolery mogą działać na raz i wszystko płynnie się przełącza w locie na dany sprzęt, łącznie z dostosowanym do tego interfejsie użytkownika. Można, jak się chce.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Ukukuki napisał:

Bo pewnie 99% użytkowników nie podpina myszki i klawiatury pod Xboxa. 

ale mogliby więc jaki to problem?

Ponad 90% użytkowników Playstation nie podpina gogli VR pod konsole, a mimo to gry na VR wychodzą, a przypominam że klawiatura i mysz są znacznie tańsze niż gogle VR