Opublikowano 26 września26 wrz Autor testują ile są w stanie wydoić od graczy przed nextgenem, który pewnie będzie jeszcze droższy
Opublikowano 26 września26 wrz Ja bym nawet rozważył. Tylko, że czytałem, że ten XboxOS działa, ale tylko na papierze i długa droga przez bezproblemowością konsoli i maksymalizowanej wydajności rodem ze SteamOS.
Opublikowano 26 września26 wrz To jest tylko zmieniony ekran startowy, zamiast explorera i masy zbędnych do grania usług, jest prosty FSE. Mechanika działania systemu pozostaje bez zmian.
Opublikowano 26 września26 wrz 18 minut temu, Atherius napisał(a):To jest tylko zmieniony ekran startowy, zamiast explorera i masy zbędnych do grania usług, jest prosty FSE. Mechanika działania systemu pozostaje bez zmian.Hmmm spodziewałem się, że pozostawienie jedynie wymaganych usług zmieni wydajność, ale wychodzi na to, że jeszcze nie jesteśmy w domu.
Opublikowano 27 września27 wrz Pojebało ich z tymi cenami. 900 euro za najlepszą wersję, czyli defacto będzie kosztowała 4k zł, albo może 4.5k.
Opublikowano 27 września27 wrz Ceny wysokie, ale niestety stosunkowo normalne jak na tego typu produkty. Chociaż można było mieć nadzieję, że sprobują jakoś zwiększyć konkurencyjność i zalać rynek czymś bardziej przystępnym cenowo. No cóż, zobaczy się jak te ceny będą ewoluować w przyszłym roku kiedy już minie ekscytacja nowością oraz święta.
Opublikowano 27 września27 wrz 2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):Przecież od wczoraj są preordery w Polsce i wiadomo jaka jest cena.3.8k ta najlepsza wersja, właśnie zobaczyłem na ich głównej stronie. W sumie nie ma jeszcze takie tragedii cenowej.
Opublikowano 27 września27 wrz Wszyscy obstawiali ponad 4.000 zł a jest 3.800 zł.Biorąc pod uwagę, że za Z1 Extreme w zeszłym roku dałem 2.700 zł, a w tym czasie X stał po prawie 4.000 zł, to polska cena jest naprawdę spoko Edytowane 27 września27 wrz przez SnoD
Opublikowano sobota o 12:355 dni Kupujcie od ręki bo ceny szybko pójdą w górę i przed wakacjami może robić do 5k za lepszą wersję. M$ banda pojebów.
Opublikowano sobota o 16:445 dni W dniu 26.09.2025 o 15:51, Beelzeboss napisał(a):sweet baby jesus, te cenyTy się przedwczoraj urodziłeś od dzisiaj na forum?Steam Deack w najdroższej opcji kosztuję 3k.Poprzedni ROG kosztował też 2,5, a najdroższy X 3999zł.Najdroższy Lenovo:eLenovo.plKonsola Lenovo Legion Go 2 | AMD Ryzen Z2 Extreme | 8.8"...GPD to przedział 4-7k.Asus z MS daję nam X za 3799zł. Bardzo dobra cena W dniu 26.09.2025 o 15:53, ASX napisał(a):testują ile są w stanie wydoić od graczy przed nextgenem, który pewnie będzie jeszcze droższyCiekawe.... Ale że kto testuję Asus? Czy Ms który dorzucił do Asusa przycisk Xbox? Przecież to kupi garstka ludzi względem dużej konsoli. Kompletnie nie wiem w którym miejscu ten test następuję.
Opublikowano sobota o 16:565 dni Ja wziąłem. Nie wiem czego się spodziewać bo mało grałem na handheldzie, ale trochę grałem na cloudzie używając iPada i było spoko całkiem (poza input lagiem, ale to zależy od dnia i gry).
Opublikowano sobota o 18:555 dni Autor 2 godziny temu, iluck85 napisał(a):Ciekawe....Ale że kto testuję Asus? Czy Ms który dorzucił do Asusa przycisk Xbox? Przecież to kupi garstka ludzi względem dużej konsoli. Kompletnie nie wiem w którym miejscu ten test następuję.Głównie MS, chociaż to sprzęt Asusa.Ten Xbox ROG Ally to pierwszy (ale podejrzewam że nie ostatni) xbox który nie jest wyceniony jak konsola ale bardziej jak PC. I podejrzewam że następne Xboxy pójdą w tym kierunku, zarówno pod względem wysokiej ceny jak i funkcjonalności. Oraz współpracy z producentami zewnętrznymi, bo jeśli test przebiegnie pomyślnie, to należy się spodziewać że nie będzie to ostatni xbox od producenta third party.
Opublikowano sobota o 19:065 dni Ja wziąłem. Nie wiem czego się spodziewać bo mało grałem na handheldzie, ale trochę grałem na cloudzie używając iPada i było spoko całkiem (poza input lagiem, ale to zależy od dnia i gry). Tu za 3400.https://www.pepper.pl/promocje/przedsprzedaz-rog-xbox-ally-x-2025-rc73xa-2-lata-ochrony-przed-przypadkowymi-uszkodzeniami-za-1zl-oficjalny-sklep-asus-1120619
Opublikowano sobota o 19:255 dni 2 godziny temu, MaZZeo napisał(a):Ja wziąłem. Nie wiem czego się spodziewać bo mało grałem na handheldzie, ale trochę grałem na cloudzie używając iPada i było spoko całkiem (poza input lagiem, ale to zależy od dnia i gry).Dlaczego nie Nintendo? ;)Dużo te 3700. Chociaż jeszcze do 5000zl za Legiona 2 trochę brakuje (ale tam ekran OLED). Nadal moim zdaniem najlepszym wyborem jest Legion Go S Steam OS za 2599, chociaż wiadomo że są ludzie którzy wolą Windowsa i Gamepassa
Opublikowano sobota o 19:445 dni 2 godziny temu, MaZZeo napisał(a):Ja wziąłem. Nie wiem czego się spodziewać bo mało grałem na handheldzie, ale trochę grałem na cloudzie używając iPada i było spoko całkiem (poza input lagiem, ale to zależy od dnia i gry).Dzwoniłem do Media Expert i powiedziałem żeby anulowali zamowienie o takim numerze. A na serio to raczej bym nie wrzucał numeru zamówienia publicznie :lapka:
Opublikowano niedziela o 07:325 dni 12 godzin temu, drozdu7 napisał(a):Dlaczego nie Nintendo? ;) Sprzęty przestarzałe na starcie mnie nie interesują.
Opublikowano poniedziałek o 09:054 dni Ciekaw jestem opinii w praktyce.Ja na razie postawiłem na Switcha 2, bo ma on przed sobą długą karierę, a konsola do exów Nintendo oraz gier ruchowych zawsze się przyda. Mogę używać go 5 lat i jeszcze może nawet odzyskać połowę ceny zakupu przy odsprzedaży. Ale potencjalnie może przerzucę się w przyszłości na mocniejszy lepszy sprzęt do przenośnych multiplatform.
Opublikowano poniedziałek o 09:314 dni Każdy sprzęt już w momencie zjechania z taśmy jest przestarzały, w tym partsy do pc
Opublikowano poniedziałek o 09:354 dni No niestety przestarzały switch 2 ma przed sobą wspaniałe grube lata. Xbox wręcz przeciwnie, nikt go nie kupi bo za drogi i coraz więcej multiplatform, indyków omija go bo po co robić port dla takiej małej bazy konsol gdzie i tak mało kto kupuje gry.
Opublikowano poniedziałek o 16:123 dni Autor no i spoko właśnie dostałem wersję na PC za darmo :) ogólnie jak kogoś interesuje temat to warto śledzić ten profil, praktycznie co kilka jakieś nowe lub stare gry do Play Anywhere
Opublikowano poniedziałek o 16:403 dni ten hogwart w polskim ms store 319zl, na steam 269zł, taki średni deal