Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor Ja myślę że bardziej może chodzić o zatrzymanie aktualnych klientów, bo wiadomo że w czasach gdy konsole kosztują ponad 600 dolarów to jakieś pojedyncze gry raczej nie sprawią że ludzie kupią dla nich konsole.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Nie, najlepiej jakby się kurwa położyli i dywan rozscielili przed innymi firmami.Nic nie robią - źle. Próbują coś robić - źle.Nadal są w huiowej sytuacji ale dla ludzi którzy lubią grać na Xboxie i nie chcą się nigdzie przenosić to są dobre wiadomości.Zresztą w necie po wczorajszym też odzew bardzo pozytywny Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez drozdu7
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Finansowo chyba żadna strata, gry sprzedawały się średnio na ps5 na którym jedno pudełko ogra 10 osób.Ważne, że na steam zostają, rynek pc za 2 lata ma być największym jeżeli chodzi o przychody z gier.U siebie na konsoli też prawie czysty zysk bo sporo osób kupuje tylko cyfrowo.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 13 godzin temu, ASX napisał(a):Na początku był najszybciej sprzedającym się Xboxem w historiihttps://www.ign.com/articles/xbox-series-xs-are-the-still-the-fastest-selling-consoles-in-xbox-history-almost-two-years-inAle rynek szybko się nasycił i sprzedaż zaczela hamować. Xboxa na początku dźwigał Series S bo ludzie uwierzyli w tanie granie w next genowej jakości, potem wyszło jak wyszło,. Sam Series X został po prostu zmiażdżony. Eska obecnie to negatywny PR, nic więcej.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Większy negatywny PR niż series s to robi Sony 4 razy droższe pro na którym np nowy Gothic chodzi w tylu klatkach co na series s
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Teraz, devilbot napisał(a):Większy negatywny PR niż series s to robi Sony 4 razy droższe pro na którym np nowy Gothic chodzi w tylu klatkach co na series sPs5 pro nie miało sensu w ogóle do niedawna, obecnie jest jakiś minimalny sens. Minimalny co najwyżej, po podwyżce.Wracając - patrząc wstecz, marketing Ski jako konsoli od gamepass, patrząc na liczbę abonamentów , też chyba nie wypalił.Ogólnie dziwna historia z tym xboxem. Najpierw słuchałem o limitless resources na premierę loniaka, potem zaczęli się zachowywać jakby skrobali po dnie po ostatniego grosza od graczy. Teraz chyba wracają do bardziej środkowej polityki.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś idzie do sklepu kupić konsolę po obejrzeniu trailera ekskluziwu, jakim jest Clockwork Revolution. Zaraz minie sześć lat od premiery sprzętu
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor No i przez tę 6 lat dostaliśmy mnóstwo dobrych gier :)Ja może jestem w mniejszości i zaraz zostanę sklaunowany przez discordowców, ale mi się nie udziela ten pesymizm. Kupiłem 6 lat temu sprzęt, do dziś działa niezawodnie. Dostałem mnóstwo świetnych gier third party i first party, Game Pass po tylu latach, chociaż dla większości podrożał, wciąż robi robotę jeśli chodzi o ilość i jakość gier (wbrew obawom że spowoduje że gry będą gorsze). Nie wiem czym konkretnie mam się teraz czuć rozczarowany? Pamiętacie lata posuchy z 2020 r. jakie były narzekania że mają ponad 20 studiów i nie ma gier? To teraz popatrzcie ile gier first party wyszło w ubiegłym roku, czy wyjdzie w tym roku.To znaczy rozumiem jak ktoś jest rozgoryczony tym że niektóre gry trafiły na PS5 czy Switcha, ale tak poza tym, to IMO jeden z najlepszych okresów na granie w gry.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 11 minutes ago, ASX said:No i przez tę 6 lat dostaliśmy mnóstwo dobrych gier :)Ja może jestem w mniejszości i zaraz zostanę sklaunowany przez discordowców, ale mi się nie udziela ten pesymizm. Kupiłem 6 lat temu sprzęt, do dziś działa niezawodnie. Dostałem mnóstwo świetnych gier third party i first party, Game Pass po tylu latach, chociaż dla większości podrożał, wciąż robi robotę jeśli chodzi o ilość i jakość gier (wbrew obawom że spowoduje że gry będą gorsze). Nie wiem czym konkretnie mam się teraz czuć rozczarowany? Pamiętacie lata posuchy z 2020 r. jakie były narzekania że mają ponad 20 studiów i nie ma gier? To teraz popatrzcie ile gier first party wyszło w ubiegłym roku, czy wyjdzie w tym roku.To znaczy rozumiem jak ktoś jest rozgoryczony tym że niektóre gry trafiły na PS5 czy Switcha, ale tak poza tym, to IMO jeden z najlepszych okresów na granie w gry.No ja tak samo. Pierwszy raz wziąłem konsolę na premierę i nie żałuję, wspaniałe 6 lat i ponad 200 gier ogranych. Zmiana obozu po latach spędzonych tylko z PS4 dała mi zastrzyk świeżości w giereczkowie. Teraz też gram więcej na XSX niż na PS5 bo jest mi po prostu wygodniej i Quick Resume jest dla mnie zbawieniem bo gdy siadam przed konsolą to nigdy nie wiem czy będę mógł pograć godzinę, dwie, czy 15 minut i ta funkcja mocno ułatwia mi życie. Gier jest zatrzęsienie, nie wiem jak można mówić, że Xbox nie ma gier jeśli 99% katalogu pokrywa się z PlayStation, a większość tych gier można tu ograć taniej.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ciężko się oglądało ten pokaz. Niby jest jakieś światełko w tunelu (Girsy i Clockwork) ale jednak prawie cała reszta zapowiedziana na PS5. Fajnie jakby wrócili do starej strategii. Też widać niekonsekwencję bo Senua raczej grą usługą nie będzie a mimo to zapowiedzieli ją na PS5. Albo decyzja na szybko kolanie albo testowanie jaki będzie odzew po gadce o powrocie do exów.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Brakowało mi tylko wrzucenia informacji na pokazie o wznowieniu akcji z wsteczną kompatybilnością. XSX trzymam w domu głównie dlatego że jest masa gier w wstecznej i można ogrywać je dużo przystępniej niż na PS3.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Clockwork Revolution wygląda spoko, ma unikatowy, mocno zakręcony klimat i chętnie w to zagram. Ale na pewno nie poleciałbym do sklepu po nowego Xboxa dla tej gry - nawet gdyby dorzucali ją w pakiecie z E-Day. Gears of War to był potęga, ale jakieś 15 lat temu, w czasach X360. Dzisiaj opieranie tożsamości konsoli i planu ratunkowego na marce, która lata świetności ma już dawno za sobą, trąci desperacją.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Chlop wyjasnil ze bedzie case by case i cos podobnego do modelu Sony czyli GaaSy zostaja na stale multiplatformami:Pure XboxMatt Booty Explains Xbox's Plans For Exclusive Games Goin..."We know exclusives are important""We want a reason for people to get on board with Xbox, we want them to have a reason to buy an Xbox, we want them to have a reason to be an Xbox fan. At the same time, we want to reward all our players that have been with us for a long time - we know that exclusives are important, and that's why we've got Gears coming in 2026 and Clockwork [Revolution] coming in 2027.""We also want to be clear that our big multiplayer games and live service games are going to continue to be multiplatform. If we've promised something to players already, we're going to honour that promise. And then, we're going to make the right decision and not the fastest decision - we're going to keep thinking about this going forward... and our principle is, when we announce the date, we announce the platforms. So, it's going to be case-by-case, but we're going to be clear."
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 5 minut temu, pawelgr5 napisał(a):Chlop wyjasnil ze bedzie case by caseTen case by case to tak samo jak just 4 games, podejrzewam. Czytaj "każdy case jest dobry żeby zrobić z tego multiplatformę", nie wiem czy to dobry sposób na odbudowanie pozycji swojej konsoli.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 5 minut temu, nikt napisał(a):Ciężko się oglądało ten pokaz. Niby jest jakieś światełko w tunelu (Girsy i Clockwork) ale jednak prawie cała reszta zapowiedziana na PS5. Fajnie jakby wrócili do starej strategii. Też widać niekonsekwencję bo Senua raczej grą usługą nie będzie a mimo to zapowiedzieli ją na PS5. Moim zdaniem to będzie stopniowe, procent console exow będzie rósł z czasem. Raczej rewolucji w jeden dzień nie zrobią. To by się zgadzało z excelową logiką tabelek i strzałek.Pokaz gier był w porządku, na równi z SoPem.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Senua to akurat jest dowodem na to, że ktoś w Ninja Theory ma dobre kwity na Nutellę skoro pozwolili im robić trójkę
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 12 minut temu, pawelgr5 napisał(a):Chlop wyjasnil ze bedzie case by case i cos podobnego do modelu Sony czyli GaaSy zostaja na stale multiplatformami:Nie ten sam przypadek - single także będą rozpatrywane case by case.2 minuty temu, Bzduras napisał(a):Senua to akurat jest dowodem na to, że ktoś w Ninja Theory ma dobre kwity na Nutellę skoro pozwolili im robić trójkę Patrząc po samej nazwie to nie jest trzecia część, a tylko bardziej jakiś restart/spinoff.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Chłop piszę że to trzeba na spokojnie usiąść.Ale to kwestia poboczna, podstawowym problemem dla którego ludzie nie kupują xboxów jest to że nie ma ich w sklepach, a jak już są to kosztują tyle że i tak nikt ich nie kupi. Bez rozwiązania tego problemu, mogą sobie zrobić nawet 20 eksów konsolowych, a i tak nic im to nie da.I szczerze mówiąc nie wiem jak mogą poprawić tę sytuacje przy galopujących cenach podzespołów.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 3 minuty temu, Kuba0101 napisał(a):Patrząc po samej nazwie to nie jest trzecia część, a tylko bardziej jakiś restart/spinoff.No dobra, to inaczej: że pozwolili im robić kolejne coś w uniwersum Hellblade. Chyba nikt by się nie obraził jakby ta seria skończyła się na jedynce
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Przecież ta senua wygląda chujowo ale lepiej od laufrey, prawdziwi Wikingowie bez żadnych żelków
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Szczerze to gdyby tak jak teraz ma zamiar zrobić Sony czyli gry typowo multiplayer na wszystko a reszta tylko na Xboxa to Helix był by w dobrym miejscu. Jedne Gearsy i Clockwork z którego nie wiadomo co wyjdzie to za mało tym bardziej że wszystko i tak będzie na PC ale Gearsy, Fable, FH6, Halo, Senua itd. to mocniejsze argumenty niż w najbliższej przyszłości będzie miało Sony.