Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

E-Day jest gotowy na PS5, po prostu decyzją chwili został anulowany "na zawsze".

• Odpowiedzi 38,2 tys.
  • Wyświetleń 3,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

to tak samo jak ghost of yotei który już był prawie gotowy na pc

Opublikowano
Teraz, wojtas011 napisał(a):

to tak samo jak ghost of yotei który już był prawie gotowy na pc

Tak samo. Dobre zmiany, pieprz.

Opublikowano
36 minut temu, Wredny napisał(a):

Tyle, że oprócz Gearsów te cztery pozostałe tytuły wyjdą również na PS5 - zwłaszcza ta Senua to dziwny przypadek, bo mogli z tego eksa zrobić, skoro dopiero był reveal.

No przecież o tym napisałem "Jedne Gearsy i Clockwork z którego nie wiadomo co wyjdzie to za mało tym bardziej że wszystko i tak będzie na PC ale Gearsy, Fable, FH6, Halo, Senua itd. to mocniejsze argumenty niż w najbliższej przyszłości będzie miało Sony." Gdyby obok Gearsów i Clockwork zapowiedzieli że Fable, FH6, Halo, Senua itd. to też console exclusive to Helix startował by z dobrej pozycji, ale tego nie zrobili.

Opublikowano

Noo to udawane zamartwianie się a chodzi tylko o to żeby dali wszystko dla Sonki Bożej bo im się należy

Opublikowano

Nikt tu w nic nie wierzy ale jedno jest pewne Xbox jest dzisiaj w lepszej sytuacji niż był jeszcze kilka miesięcy temu.

Mamy chyba prawo do chwili radości będąc na codzień smutni w martwym ekosystemie.

Opublikowano
6 minut temu, ASX napisał(a):

zapisze sobie ten post, zobaczymy jak się zestarzeje ta analiza

jak nie trafię to zawsze mogę się zawinąć z forum na parę miechów i wrócić jak wiatr będzie bardziej sprzyjający (podobno działa)

Opublikowano
Teraz, jimmy napisał(a):

zawsze mogę się zawinąć z forum

A musimy czekać na to do 2027, nie da się przyspieszyć jakoś? Mogę coś dopłacić za early access.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Senua to akurat jest dowodem na to, że ktoś w Ninja Theory ma dobre kwity na Nutellę skoro pozwolili im robić trójkę kekw

Oni tam chyba są względnie bezpieczni, bo z tego co kiedyś czytałem, to zarabiają jeszcze dodatkowo na podnajmowaniu tego swojego nowoczesnego studia do mocapu.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, jimmy napisał(a):

jak nie trafię to zawsze mogę się zawinąć z forum na parę miechów i wrócić jak wiatr będzie bardziej sprzyjający (podobno działa)

działa bardzo dobrze, polecam spicy

Opublikowano
3 minuty temu, jimmy napisał(a):

Tylko nie popelnij tego bledu co asax i wroc po e3 bo korpo moze zrobic z ciebie blazna.

Opublikowano
  • Autor

każdy się czasem zbłaźni, ważne żeby umieć przyznać się do pomyłki ;)

Ciekawe czy osoby które ogłaszały śmierć Xboxa, skasowanie konsoli i pisały że Sharma tylko pierdoli, nie zrobiły z siebie błaznów? kaz Bo widzę że temat jakoś przycichł i wcale im się nie pali nie tylko do przerwy od forum, ale nawet od tego tematu, ale mogę przypomnieć kilka wypowiedzi kilku aktywnych tutaj użytkowników.

Opublikowano

Microsoft ogłasza, że będzie wydawał gry na inne platformy - Zdrada, podzielą los Segi, koniec konsoli, zasypujcie dół.

Sony ogłasza, że jej gry będą wydawane na PC(i to po czasowej ekskluzywności na konsoli) - Dobrze robią, niech inni mają szanse zagrać w "prawdziwe" gry, Sony sobie dodatkowo zarobi.

Sony po jakimś czasie rezygnuje z wydawania gier na PC - Dobrze robią, skupia się tylko na własnym ekosystemie, gry będą miały lepszą optymalizację, ekskluzywność produktu buduje i wzmacnia markę.

Microsoft ogłasza, że 2 (dwie) gry będą ekskluzywne dla Xbox'a (a raczej dla ekosystemu Microsoftu) - co oni robią, powinni wydać na wszystko, plują na graczy, po cholerę zmieniają strategię wydawniczą, no debile.

Chyba niektórzy to powinni się zdecydować, i jednak określić swoje zdanie co do ekskluzywności. Czy to w końcu dobra decyzja, bo umacnia markę a proponowanie produktów ekskluzywnych niedostępnych nigdzie indziej, zwiększa prawdopodobieństwo zakupu przez konsumentów ich hardware'u. Czy jednak jest to coś złego, coś co jest przeciwko graczom, nie pozwala na ogranie gry na ulubionym sprzęcie, tylko wymusza zakup produktu (konsoli) danego producenta.

Edytowane przez tedi007

Opublikowano

No ja tez jestem ciekawy czy rzucenie reskinu odgrzewanej gry sprzed 20 lat to dobra strategia na odbudowanie imperium. Na pewno wystarczylo do zwentylowania odrobiny chowanej latami frustracji kaz

Opublikowano
6 minut temu, tedi007 napisał(a):

Czy to w końcu dobra decyzja, bo umacnia markę a proponowanie produktów ekskluzywnych niedostępnych nigdzie indziej, zwiększa prawdopodobieństwo zakupu przez konsumentów ich hardware'u

Jeśli chodzi o Nintendo i Sony to dobra decyzja, jeśli chodzi o Xboxa to nie. Mam nadzieję że wyjaśniłem

Opublikowano

Konsola z nie do końca pewnym statusem exa, będzie można robić typera czy wyjdzie czy nie

Asia nowe życie tchnie w dział, faktycznie kobieta niezniszczalna

Opublikowano
33 minuty temu, tedi007 napisał(a):

Microsoft ogłasza, że będzie wydawał gry na inne platformy - Zdrada, podzielą los Segi, koniec konsoli, zasypujcie dół.

Sony ogłasza, że jej gry będą wydawane na PC(i to po czasowej ekskluzywności na konsoli) - Dobrze robią, niech inni mają szanse zagrać w "prawdziwe" gry, Sony sobie dodatkowo zarobi.

Sony po jakimś czasie rezygnuje z wydawania gier na PC - Dobrze robią, skupia się tylko na własnym ekosystemie, gry będą miały lepszą optymalizację, ekskluzywność produktu buduje i wzmacnia markę.

Microsoft ogłasza, że 2 (dwie) gry będą ekskluzywne dla Xbox'a (a raczej dla ekosystemu Microsoftu) - co oni robią, powinni wydać na wszystko, plują na graczy, po cholerę zmieniają strategię wydawniczą, no debile.

Chyba niektórzy to powinni się zdecydować, i jednak określić swoje zdanie co do ekskluzywności. Czy to w końcu dobra decyzja, bo umacnia markę a proponowanie produktów ekskluzywnych niedostępnych nigdzie indziej, zwiększa prawdopodobieństwo zakupu przez konsumentów ich hardware'u. Czy jednak jest to coś złego, coś co jest przeciwko graczom, nie pozwala na ogranie gry na ulubionym sprzęcie, tylko wymusza zakup produktu (konsoli) danego producenta.

Dosłownie cokolwiek zrobi Xbox to jest ból dupy pewnych osób, natomiast najświętsza panienka zawsze dziewica Sony ma prawo robić wszystko, bo ona to robi wszystko "z dobra graczy", a MS dla piniendzy oczywiście.

Opublikowano

Z perspektywy posiadacza konsoli pomaga, bez dwóch zdań. Z perspektywy firmy jest już różnie, bo sprzedaż na Xbox jest po prostu słaba, defaultowo userbase zakłada że kiedyś wleci do gamepassa

1780910281059429441692515041835.jpg

37 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Jeśli chodzi o Nintendo i Sony to dobra decyzja, jeśli chodzi o Xboxa to nie. Mam nadzieję że wyjaśniłem

Opublikowano
  • Autor

W jaki sposób ten wykres udowadnia że ludzie na Xboxie nie kupują gier i czekają na Game Passa?

Bo ja widze tylko tyle że Cyberpunk na platformie z ponad 2 większa bazą konsol, sprzedaje się lepiej niż na platformę z 2 mniejsza bazą. Szczerze mówiąc nie jest to nic szczególnie odkrywczego.

Opublikowano

Jakiś czas temu kupiłem sobie Gyroski na PS5, bo myślałem, że M$ wyda na Sonce również "E-Day", ale lipa. Dobrze, że jeszcze tego nie rozpakowałem :P Series X już raczej nie ma sensu kupować, ale jest znowu powód, żeby myśleć nad tym Helixem. Ja po tym pokazie mam pozytywne odczucia, a co do multiplatformowości "Fable", "Halo", czy innych tytułów, to cóż... to, że będą na PS5 ogłosili już wcześniej, więc nie chcą się z tego wycofywać, co zresztą zostało potwierdzone przez Aśkę. No ale jest jeszcze "Senua", której wcześniej nie zapowiedzieli i ona też ląduje na Ps5, czemu? Tutaj nie wiadomo, ale chyba można patrzeć na to indywidualne podejście do samego tytułu - poprzednie części są już dostępne na PS5, no i jest to tytuł raczej niszowy, więc na dodatkowym sprzęcie zarobi trochę więcej. Wszystkie gry Bethesdy, Activision i usługi typu SoT wiadomo, że zostaną multiplatformowe. Na razie mamy dwa tytuły na wyłączność, pewnie będą chcieli zobaczyć jak to wpłynie na sprzedaż samych gier i konsol, a potem zobaczą co dalej. Może się mylę, ale więcej gier ekskluzywnych zapowiedzą pewnie w przyszłym roku, jak pokażą Helixa, bo pewnie już pokażą. Zobaczymy, w każdym razie ogrywanie gierek M$ na konsoli Sony na razie odpuszczam, i tak mam sporo zaległości jeszcze. Szkoda tylko, że tego limitowanego Xboxa nie zapowiedzieli na październik razem z Gyrosami :/

A no i to co mnie zaskoczyło, to to, że ten limitowany Xbox będzie miał napęd. W ogłoszonych wczoraj kolekcjonerkach też będzie płyta (pewnie bez większości danych, ale jednak) - może nie wycofają się z wydań fizycznych w następnej generacji? No bo przecież masa ludzi ma wydania fizyczne, usuwając napęd pozbawią ich dostępu do części gier. No albo zewnętrzny będzie trzeba dokupić...

Opublikowano
2 minuty temu, ASX napisał(a):

W jaki sposób ten wykres udowadnia że ludzie na Xboxie nie kupują gier i czekają na Game Passa?

Kolor słupków jest nie taki jak trzeba, po prostu. Mniejsza baza klientów oczywiście również działa na niekorzyść konsol MS. Specjalnie dałem multiplatforme żeby nie było że GP jest z góry pewny.

Opublikowano

A Sony w tej generacji wydało chociaż jednego system sellera? SM2 może ale oprócz tego co zostało GT7? I to tak na siłę.

W tej generacji to MS ma zdecydowanie mocniejsze marki niż Sony. Przecież te exy na sonke jak Astro, Returnal, Saros, Ratchet , Demons Souls mają żałosną sprzedaż.

Ja bym się tam o ofensywę Microsoftu nie martwił przy takim poziomie konkurenta.

Opublikowano
4 minuty temu, MacLeSkr napisał(a):

No albo zewnętrzny będzie trzeba dokupić...

Będzie dobrze jeśli będzie taka możliwość w przypadku Helix w ogóle.

Z odtwarzaczami płyt jest taki problem że coraz mniej firm je produkuje po prostu , od 2010 jest spadek produkcji o 90%.

1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):

A Sony w tej generacji wydało chociaż jednego system sellera?

Nie. Gassyzdechly +gracze w nosie mają różnorodność po prostu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Asia sobie konsolety rozdaje jak gdyby nigdy nic, też chcę

Wogóle to chyba się przekonała jak specyficzne jest to konsolowe środowisko, wystarczy że powiedziała Exclusives i odrazu aplauz.

Pewnie przez ten czas jak tam łaziła to jej nieźle pierdolili fani i jutubery ;)