Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor Ale ja napisałem całkowicie poważenie. Nie mam powodów do narzekań na ilość czy jakość gier, nie mogę narzekać na sam sprzęt czy poziom usług. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to wciąż za drogi Ultimate i to że ceny konsol są za wysokie, ale wiadomo jakie mamy czasy. Ale główny problem jest taki, że nawet w tym temacie nie można normalnie podyskutować bez bezbecznego trollingu, personalnych zaczepek, prowokacji i ogólnego robienia CW przez grupkę sami wiecie jakich osób.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Fajnie, że ASX wrócił. Forum odżyło, znowu wróciło my i oni i jest co poczytać do kawy rano. Jest jak dawniej hehe
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Nie wiem co ten gość ma w sobie że wkurwia zarówno fanów Xboxa jak i klapów
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Nie czuć w nim ludzkiego pierwiastka, czasem chat gpt pisze bardziej ludzkie teksty niż asax
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Wowołuje emocje i to się liczy :> nawet jakieś inne konta wróciły i się znim kłócą. Prawie jak celebryta xd
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor Cóż może taka jest cena bycia niezależnym.Łatwo byłoby mi się zapisać do obozu, robić CW, przyklaskiwać takim decyzjom jak powrót do konsolowej ekskluzywności, nie krytykować. Może już jestem na to za stary, chociaż z drugiej strony są tu 30/40-letnie chłopy, a mentalność wciąż jak u piętnastolatków.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 2 minuty temu, ASX napisał(a):przyklaskiwać takim decyzjom jak powrót do konsolowej ekskluzywnościI znowu pierdolenie. Powrót do eksow zarówno przez Sony jak i m$ to najlepsze co ostatnio stało się w branży.Też interesuje się branżą i śledzę słupki itp ale gry wideo to nie tylko gołe liczby i statystyki. To też emocje.Przecież Sony wie że zarobi mniej bez gier na PC ale jednak są gotowi ponieść koszt bo to wpłynie na wizerunek i odbiór fanów
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor no i spoko ja to rozumiem, Playstation i Xbox jako platformy na pewno na tym zyskają, developerzy pewnie na tym stracą bo mniejsza baza to też mniej sprzedanych gier, a gracze no cóż fani będą się cieszyć z ekskluzywności, ale już inni gracze na tym stracą.To jak każdy z nas na to patrzy zależy od tego jak rozkłada akcenty między interes platformy, developerów i graczy. Jeśli ktoś na pierwszym miejscu stawia interes konsoli i jej fanów to będzie mu się to podobać. Jeśli ktoś stawia na pierwszym miejscu interes developerów czy łatwy dostęp graczy do gier to dla to nie będzie mu się to podobać. To nie jest taka czarno biała sytuacja, dużo tu odcieni szarości, tylko to staram się przekazać.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ja myślę, że człowiek im starszy tym bardziej ma w dupie exy, i tak nie ma szans ograć wszystkiego. Co z tego, że jest kasa aby kupować wszystko jak trzeba chodzić do pracy. Exy spoko jak kogoś stać tylko na jeden sprzęt i chce się dowartościować, że ten jego wybór był lepszy niż innych nastolatków. Już pomijam dzisiejsze czasy, teraz dzieciaki mają totalnie wywalone na takie rzeczy.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. To raczej nie dzieciaki kupują single playerowe gry AAA.Zrozumieli to też wydawcy co widać po ostatnich pokazach gdzie co druga gra miała podkreślane że będzie single player (oczywiście nie ma co rozumieć są badania i nie to że młodzi nie kupują gier, nie kupują drogich gier)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. "Games like Avowed, Keeper, Kiln, South of Midnight, Hellblade 2, Forza Motorsport (not Horizon), and The Outer Worlds 2 didn't come within range of expectations set by Microsoft's spreadsheets, I'm told — either in terms of raw sales on external platforms or via Xbox Game Pass engagement and retention data."Aha."Microsoft will also likely look to OEMs to produce Xbox Helix-style consoles for specific markets, reducing or avoiding tariffs, supply chain problems, and shipping costs.""I'm told Xbox is losing not dozens, but more in the hundreds of dollars per Xbox Series X|S console sold right now"Ahahahahahah. Nieprawdopodobne, Microsoftowi robienie sprzętu się po prostu nie opłaca.https://www.windowscentral.com/gaming/xbox/inside-xboxs-margin-crush Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez opTa
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 14 minut temu, opTa napisał(a):"Games like Avowed, Keeper, Kiln, South of Midnight, Hellblade 2, Forza Motorsport (not Horizon), and The Outer Worlds 2 didn't come within range of expectations set by Microsoft's spreadsheetsTo chyba bez zaskoczenia. I tak nieźle że tylko te gry.Jak największy fan okrada devow ogrywając to w gp za 47zł to tak właśnie jest
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 14 minut temu, devilbot napisał(a):Jak największy fan okrada devow ogrywając to w gp za 47zł to tak właśnie jestAle jak kupuje w pełnej cenie nową gierkę z polskiego sklepiku żeby coś developerowi skapnęło to wyzywasz go od frajerów, i tak to się kręci. Niestety posty poleciały więc musicie mi zaufać na słowo, że tak było.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor Niezły atak, niestety chybiony, place 43 zł i jest to cena z oficjalnej polskiej dystrybucji bezpośrednio ze strony MS. A nie jakieś kombinacje islandzkie.Jeśli Xboks uważa, że go okradam to może w każdej chwili podwyższyć cenę, jeśli do tej pory tego nie zrobił to znaczy że chyba nie ma nic przeciwko
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 3 godziny temu, devilbot napisał(a):I znowu pierdolenie.Powrót do eksow zarówno przez Sony jak i m$ to najlepsze co ostatnio stało się w branży.Też interesuje się branżą i śledzę słupki itp ale gry wideo to nie tylko gołe liczby i statystyki. To też emocje.Przecież Sony wie że zarobi mniej bez gier na PC ale jednak są gotowi ponieść koszt bo to wpłynie na wizerunek i odbiór fanówTe emocje to chyba ludzi na takich portalach. Jakieś grupki starych graczy 30, 40+, zachowujacych się trochę jak sekta, żyjąca w swoim uniwersum. Ekskluzywność to rak, powiedz czemu każdy nie może grać na tym czym chce, mając dostęp do wszystkich gier? Kupujesz sprzęt, który Ci odpowiada, pc konsola taka czy inna. Każdy ma jakieś wymagania co do jakości, więc decyduję się co dla niego jest najważniejsze. Osoby majacy duży budżet i którym zależy na każdym aspekcie graficznym, plus płynności kupi blaszaka, a osoby które po prostu chcą zagrać z mniejszymi lub większymi wadami wybiorą konsolę. Teraz po co mi kilka pudełek w salonie, ja chcę jedno, na którym odpalę wszystko, a czy dany produkt, czy grę zrobi MS, Sony, czy Nintendo mnie nie interesuję. Jeśli coś jest dobrego to za to płacę i tyle. Tak to powinno wyglądać, a nie jakaś krzycząca grupa wymusza, by coś było tylko tam, bo ja chcę pozniej móc pisać, że to jest tylko na moim sprzęcie, a ty tego nie masz, no ludzi ile my mamy lat. Dla mnie to jest zdrowy sytuacja. Przecież to nowe pokolenie graczy nie myśli w takich kategoriach, oni są poza tymi przepychankami. Wystarczy spojrzeć na swoje dzieci i ich kolegów. Mają różne sprzęty, ale ja nigdy nie słyszałem by debatowali co jest lepsze. Oni po prostu chcą grać i nie patrzą na czym.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minuty temu, czarek250885 napisał(a):Ekskluzywność to rak, powiedz czemu każdy nie może grać na tym czym chce, mając dostęp do wszystkich gier?Nie wiem. Jestem prostym człowiekiem wychowanym w takich klimatach internetowych.Tak by było idealnie oczywiście ale nie jest a czemu? Nie mam pojęcia. Odpowiedzi szukałabym w tematach PlayStation, sonka nadal próbuje podkupywać gry itpXbox jednak jakoś się otworzył na inne platformy
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jesli kolega Czarek nie trolluje to spoko, ja mam takie samo zdanie. Tylko że jak ja je napisałem to dostałem siedemnaście klaunów
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Żadnych exow firsy party, wszystko wszędzie ekskluzywne i wojna totalna.To byłby świat idealny. Nintendo to wie i trzyma się najlepiej.Sprzedają najwięcej gier.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 19 minut temu, devilbot napisał(a):Nie wiem. Jestem prostym człowiekiem wychowanym w takich klimatach internetowych.Tak by było idealnie oczywiście ale nie jest a czemu? Nie mam pojęcia. Odpowiedzi szukałabym w tematach PlayStation, sonka nadal próbuje podkupywać gry itpXbox jednak jakoś się otworzył na inne platformyI ja temu nie zaprzeczam, że MS się otworzył. Myślałem, że po wydaniu tej strzelanki onlinowej, Sony pójdzie w tym samym kierunku, a oni nagle się wycofali czego nie pochwalam. Oczywiście wiem, że nie ma szans na gry nintendo na xboxe czy playstation, ale liczyłem, że właśnie MS i Sony jakoś się dogadają z tymi swoim grami, a w takiej sytuacji bylibyśmy jak pcetowcy, którzy mają praktycznie wszystko. A poszedłbym o krok dalej, głębsza współpraca obu firm w stworzeniu najlepszego sprzętu na rynku. To by była idealna sytuacja.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Kto to pomyślał, żeby film kręcony przez Netlix, był tylko na Netflix. Masakra.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor 1 minutę temu, ProstyHeker napisał(a):Kto to pomyślał, żeby film kręcony przez Netlix, był tylko na Netflix. Masakra.To jednak trochę co innego. Bo Netflix jest dostępny wszędzie, na każdym telefonie, tablecie, telewizorze i komputerze.Konsole z kolei (z wyjątkiem Xboxa) wciąż trzymają się hardware'owej ekskluzywności. Potrzebujesz określonego pudełku za tysiące złoty, aby zagrać w Mario czy Astrobota, pod tym względem są unikalne, bo nigdzie indziej nie ma takiego modelu biznesowego.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 9 minut temu, czarek250885 napisał(a):A poszedłbym o krok dalej, głębsza współpraca obu firm w stworzeniu najlepszego sprzętu na rynku. To by była idealna sytuacja.Na sam koniec postawimy tę idealną konsolę na ziemi, zbierzemy się w kółeczku, złapiemy się za ręce i odprawimy wspólny taniec podczas którego będziemy wyśpiewywać pieśń o końcu exów i wojen konsolowych, a w tej samej chwili słoneczko wyjdzie zza chmur i na niebie uformuje się tęcza.W tej wojnie jest coś romantycznego i dobrze, że wróciła. Szkoda tylko, że jeszcze nie na pełnej i tylko część tytułów będzie only xbox. Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Czokosz