Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 2 minuty temu, MYSZa7 napisał(a):To akurat było zabawne, jak z exa na sonkę zrobiła się ex na xboxa i nagle gra chujowa.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Smutne co się stało z tą marką, od premiery czytałem i widziałem już tyle obietnic, zapowiedzi, przechwałek etc że teraz chyba mam dość. Powodzenia Panie Xbox.34 minuty temu, funditto napisał(a):Mnie najbardziej zastanawia czemu te studia robiły jakieś gry z czapy zamiast wykorzystać IP, na które czekają gracze. Czemu Double Fine nie dostało do zrobienia Banjo Kazooie albo Brutal Legend 2, Arkane nie robiło kolejnego Dishonored albo Obsidian sequela Fallout New Vegas ?Pewnie z podobnego powodu dlaczego nie ma jeszcze Bloodborne 2, kolejnego Uncharted etc. Bo sobie ktoś coś tam wymyślił i w to brnie. To korporacje, tam nie można oczekiwać logiki. Trochę mi smutno że od początku tej generacji szedłem w X'a patrząc co robią z tą marką to nie wiem czy bym jednak nie zmienił ekosystemu. Na szczęście PS5 jest w każdym sklepie i markecie. Czekam aż ktoś mi zaraz napisze że przecież gier nagle nie zabrali... Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez nikt
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 8 minut temu, Daddy napisał(a):Double Fine miało wolność kreatywną i robili co chcą, w tym grę o latarni i multi glinianych garnków.Brutal Legend należy do EA, ta gra sprzedała się fatalnie w czasach ps360. Dishonored sprzedażowo to też była porażka.Obsidian według plotek robi Fallouta Te marki które wymienił kolega @funditto poza Dishonored to są mega kiepskie, już lepiej klepać coś nowego. Dishonored jednak to co innego - jedynka między 5 i 6 baniek, a dwójka prawie 3, to nie jest porażka choć pewnie wyniki dwójki nie rokowały na trójkę, nie dla dużego wydawcy, nie dla dużych kosztów produkcji. Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez Kangus
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Teraz, devilbot napisał(a):Pewnie taniej i lepiej kupić mniejsze gry do gamepassa niż je produkować i nadzorowaćPewnie tak, bo co innego. Cóż mnie sporej ilości tych gier nie jest szkoda. Bardziej co w zamian
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Hellblade 2 to dalej gra robiona przez bardzo mały zespół, nie można tego porównywać do produkcji AAA robionych przez zespoły liczące setki osób. To że grafika się zgadza nie oznacza od razu że gra wskakuje do segmentu AAA będą się dalej tego trzymać,, upatrują w tym swojej niszyNie znaleźli niszy
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Skąd w ogóle u Phila pomysł, że gracze Xbox chcą gamepassa i małych ambitnych produkcji.No nie chcą, chcą wyścigów, strzelania i futbolu.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 8 minut temu, MYSZa7 napisał(a):To akurat było zabawne, jak z exa na sonkę zrobiła się ex na xboxa i nagle gra chujowa.Chyba jakoś mnie ominął ten moment, kiedy pierwszy Hellblade był aż tak tasowany przez posiadaczy PlayStation Fakt faktem, że gierka wzięła się trochę z czapy i narobiła dużo szumu będąc jeszcze produkcją AA, poza tym ta część miała jakąś rozgrywkę (średnią bo średnią, ale miała) i dosyć ciekawą jak na tamte czasy narrację. Dwójka od razu była hajpowana przez dewelopera i media jako AAA oraz system seller niewiadomokurwajakiego kalibru, a po tych 10 latach produkcji okazało się, że gameplayu w niej mniej niż przez pierwsze 10 minut jedynki, fabularnie raczej też kopia, bo ile można jechać na schizach głównej bohaterki i w sumie wszyscy mieli ją w chuju, bo poza grafiką nie było tu nic ciekawego, no ale chociaż wrzucli ją do passa, więc ktoś zagrał.Nie stary, to nie wina tych Twoich mitycznych klapów, że sequel został gorzej przyjęty, tylko dewelopera, bo nie wiedział co z nim zrobić i odjebał fuszerkę Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez Josh
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. A pamiętacie jak oni grzali temat Hellblade'a 2 przez kilka dobrych lat? Ten olbrzym na plaży itd?
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ciężko żeby grofilm o brzydkiej pojebanej babie która gada do siebie nie zrobił szumu na playstation
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Nie wiem czy jeszcze piszemy o Hellblade czy już o nowym God of War Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez Josh
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor Żeby być uczciwym to Hellblade 2 nigdy nie było hajpowane jako gra AAA, to że będzie to mniejsza gra robiona przez mniejszy zespół było wiadomo na długo przed premierą, o ile tylko ktoś śledził informację i czytał to co mówią developerzy.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 13 minut temu, Pupcio napisał(a):Ciężko żeby grofilm o brzydkiej pojebanej babie która gada do siebie nie zrobił szumu na playstation Nie zrobił
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Hellblade piękne gry przygodowe inspirowane użytkownikiem Paolo de Vesir.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. French BFMTV journo says bloodbath coming for publisher-owned studios. Includes Arkane, id, Bethesda, Bioware, Quantic Dream, Sony studios, moreNews o Arkane ma paść 1 lipca.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 24 minuty temu, nikt napisał(a):Smutne co się stało z tą marką, od premiery czytałem i widziałem już tyle obietnic, zapowiedzi, przechwałek etc że teraz chyba mam dość.Dopiero teraz? xD Nic chyba nie pokazuje tak pieknie skoporyzowanej ameryczki jak dzialania w tej firmie. Niewazne co sie robi, wazne zeby bylo duzo szumu i wiatru. Stad te miliony twittow od kolejnych szefow z zapewnieniami, ze teraz to juz bedzie naprawde dobrze, bazylion insiderow, fotosy na targach, lazenie bossow po podcastach i mowienie rzeczy, ktore pozniej sie nie spinaja bo dzialy w korpo ze soba sie nie komunikuja. Ja teraz nie mam nawet pojecia kto jest wazna figura w sony czy nintendo po tym jak odeszli Reggie i Kaz. I w ch,uju to mam. A jak ostatnio byla afera z zabezpieczeniami online to zero leakow tylko info, ze nie i koniec tematu. Uwielbiam patrzec na ten burdel w MS. To jest lepsze niz granie w gierki.4 minuty temu, wojtas011 napisał(a):brakuje Paolo w takich momentach, na banie za niewinnośćAle tam musi byc cisnienie pod kopula, ze nie mozna swoich halucynacji na forumie wypisywac. I dobrze
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 7 minut temu, Mejm napisał(a):Dopiero teraz? xDPowiedzmy że byłem dość mocno zabetonowany w PC/Xboksie. Ale już mi przeszło. Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez nikt
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 1 minutę temu, nikt napisał(a):No powiedzmy że byłem dość mocno zabetonowany w PC/Xboksie. Ale już mi przeszło.Ale jestes pewien? Bo dzial gaszenia pozarow juz smazy Asi jakiegos twitta na uspokojenie i nie wiadomo jak organizm zareaguje.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Możemy na tydzień zamienić Figaro na Paolo? Chciałbym dla odmiany poczytać jak ktoś obiektywnie pisze o aktualnej sytuacji Xboxa, a nie same trollujące klapy jadące po takich hitach jak Hellblade 2 i cieszące się, że takie zdolne studia jak Ninja Theory upadają.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 16 minut temu, devilbot napisał(a):Fan Barcelony, green daya i Xboxa.Czy może być coś gorszego?bycie klapem
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 3 hours ago, Basior said:Tylko czym wypelnia gamepassa jak tych gier nie będzie? 3rd party?Będzie jak w PS Plus Extra: masa starego 3rd party, co miesiąc nowsze 3rd party, od święta 1st party. Koszty niziutkie, zyski wysokie. No tyle że MS jest extra chciwą korporacją i to co jest spoko zyskiem dla Sony, dla nich może być zbyt małe. Od giga korporacji wymaga się więcej.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor No ciekawe jaki los czeka Game Passa po tym resecie. Jeśli usuną gry first party na premierę to będzie to ostateczny dowód że im się to nie opłaca i cały model biznesowy przez ostatnie 8 lat poniósł porażkę. Jeżeli natomiast gry wciąż będą trafiać na premierę to widocznie im się to opłaca.