Opublikowano 5 godzin temu5 godz. No ale to jest prawda, Dark Ages nie robił już takiego wrażenia jak Doom (2016) - przynajmniej na konsolach. Rusza się wspaniale, ale wodotrysków brak i na pewno nie był to szok na miarę Dooma 3 w swoim czasie. Nawet optymalizacja Dark Ages nie była już tak dobra jak poprzedników, dodatkowo wymuszony RT.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Oni już optymalizują wszystkim gry bo reszta studiów MS to ulungi pod względem obsługi ue5.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. LUDZIE KURWA OBUDZCIE SIE Id tech zatrzymał się na Rage, doom dark ages korytarzowka a spójrzcie na tereny w oddali to jest beka w 2026.Uwielbiam doomy ale grafika po prostu spełnia swoją funkcję i tyle.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 5 minut temu, devilbot napisał(a):LUDZIE KURWA OBUDZCIE SIEId tech zatrzymał się na Rage, doom dark ages korytarzowka a spójrzcie na tereny w oddali to jest beka w 2026.Uwielbiam doomy ale grafika po prostu spełnia swoją funkcję i tyle.Devilbot obudź się! Znajdź drugą grę z tak płaskim wykresem frametime! No i ok niech będzie że wymuszony RT spowodował że tu były jakieś problemy(acz na PC akurat było git, były pojedyncze lokacje gdzie mi FPS spadał w okolice 90(wisząc na CPU - 5700x3d) i pewnie właśnie tam na konsolach mogły być problemy,).:) Nie dogadamy się bo pewnie inną wartość do pewnych rzeczy przykładamy. Wbudowany RT to przyszłość, czy chcemy czy nie - ja akurat uważam że po takim czasie kart ze wspaciem na rynku takie implementacje "lite RT" które z tego korzystają ale nawet na 2060 polecą są ok. Było dynamiczne oświetlenie, była przynajmniej wizualnie przyjemmna(ale gameplayowo zmarnowana) fizyka/zniszczalność otoczenia.PT był problemem akurat zarówno w Indiańcu jak i Doomie. W idiańcu mi proca zarzynał już całkiem :), GPU się nudziło. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Kangus
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Płaski wykres framerate? Mam nadzieję że mnie nie obraziłeśUwielbiam ich Doomy mogliby robić kolejne gry na id tech no ale nie róbmy z tego silnika niewiadomo czego, można go zastąpić
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Wszystkie Doomy trzymały wysoki poziom, a to też jest sztuka żeby tyle lat klepać jakąś serię i nigdy jej nie zjebać. Jedno z nielicznych studiów, którego będzie mi szkoda.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Po prawdzie mi się nawet Dark Ages nie podobał(przeszedłem, ale no do Eternala nie ma startu), ale i tak szanuje za to że zamiast robić kolejnego od kalki poszli szukać nowych pomysłów. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Kangus
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. No i nawet każdy nowszy Doom był trochę inny w detalach gameplayowych. I zawsze się obronił.Nie obroniło się tylko zainteresowanie graczy
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. zmasakrowanie id tech szybko wybronione xboty jak zwykle dostarczają content
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 1 minutę temu, Pupcio napisał(a):zmasakrowanie id tech szybko wybronione xboty jak zwykle dostarczają content Niech się uczą tam na dole bo coś mają problem z cyfrowkami
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Nie wybronione bo to jest naprawdę spoko studio, bez lewactwa, czysty soczysty gejplej w ich grach.Ale koniec końców ja gram w gry a nie studia.A wg przekazu Doom pozostaje ważna marką i jeśli zrobi go ktoś inny i zrobi dobrze to będę grał i nie będę zbytnio rozmyślał.Będę się upierał jednak że na coś jednak ID jest potrzebne skoro nie ciachneli ich całkiem
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Gdybyscie przeszli Eternal to byscie zobaczyli w creditsach jakie tam sojowce teraz siedza, po czadach Carmakach i Romerach to juz sladu nie ma. Gierki w porzadku (choc Eternal z wadami) ale nie zdziwilbym sie ze tam czesc pierdziala od nadmiaru soi w stolek.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 6 minut temu, Czoperrr napisał(a):Ale id istnieje i kolejne gry powstaną, trochę drama na siłę.Gadaj zdrów, możesz nie doceniać, widać że nie dociera do niektórych, ale siła id była też w technologii, a jak to zaorali do dla wielu(widać ofc że nie dla każdego) to jest duża strata. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Kangus
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Nie, no nie ma co tu bronić, siekiera w id to najdurniejsza decyzja jaką można było podjąć. Studio, które dostarczało megawysokiej jakości gierki będące materiałem na GOTY nie powinno iść pod nóż w takim stopniu, a już na pewno nie powinni iść pod nóż ludzie którzy faktycznie ogarniali silnik i kodowanie w tym studiu tylko co najwyżej jakieś sojaki z HRu czy innych pierdodziałów. Jeśli zaorają silnik i przeniosą się na UE to będzie to jedna z najgłupszych decyzji w historii marki a przypominam, że oni próbowali promować Xboxa w Polsce mordą Gonciarza.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Abstrahując od "lubię UE, nie lubię UE", to chyba Epic zapowiedział jakąś nową wersję UE5, czy nawet UE6. Nie wiem, nie śledzę tego aż tak, żeby pamiętać, ale można sprawdzić jak ktoś chce. Więc może te wszystkie problemy dot. UE5 (dotychczasowego) jak stutter uda im się ogarnąć... No bo jak nie, to niech się nie ośmieszają jakimiś nowymi wersjami i ogarną obecne problemy. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez krzysiek923
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):Abstrahując od "lubię UE, nie lubię UE", to chyba Epic zapowiedział jakąś nową wersję UE5, czy nawet UE6. Nie wiem, nie śledzę tego aż tak, żeby pamiętać, ale można sprawdzić jak ktoś chce. Więc może te wszystkie problemy dot. UE5 (dotychczasowego) jak stutter uda im się ogarnąć... No bo jak nie, to niech się nie ośmieszają jakimiś nowymi wersjami i ogarną obecne problemy.Zapowiedział, ale na dzień dzisiejszy to mówił o różnych optymalizacjach dla UE 5.8. 6.0 zmienia sposób programowania(tworzy się grę tak jak wcześniej for fortnite, zresztą ma być opcja "save to fortnite"), a niewiele wiadomo na ile miesza w systemach pod maską. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Kangus
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 6 minutes ago, Kangus said:Gadaj zdrów, możesz nie doceniać, widać że nie dociera do niektórych, ale siła id była też w technologii, a jak to zaorali do dla wielu(widać ofc że nie dla każdego) to jest duża strata.Uwielbiam Doomy i skończyłem wielokrotnie każdego, chociaż najczęściej wracam do jedynki tak samo jak uwielbiam inne gry id i historię tego studia, ale nie będę rozpaczał na kolejną złą decyzją w tej branży bo musiałbym rozpaczać codziennie bo bombardują nas złymi informacjami zewsząd. Czas pokaże co się stanie z id i ich markami. Liczyłem na nowego Quake w stylu dwójki lub jedynki, może kiedyś to marzenie się spełni. Jak nie to trudno, cały czas mam dostęp do istniejących już odsłon. W Quake II gram regularnie także po sieci.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 14 minut temu, Czoperrr napisał(a):Ale id istnieje i kolejne gry powstaną, trochę drama na siłę.Przecież chyba potwierdzono, że będą jedynie asystować jako studio pomocnicze dla Machine Games, więc nie będzie żadnych gier nawet na UE nad którym tu wszyscy debatują
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor 4 minuty temu, Patapon napisał(a):Przecież chyba potwierdzono, że będą jedynie asystować jako studio pomocnicze dla Machine Gameskto i gdzie to potwierdził?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 4 minutes ago, Patapon said:Przecież chyba potwierdzono, że będą jedynie asystować jako studio pomocnicze dla Machine Games, więc nie będzie żadnych gier nawet na UE nad którym tu wszyscy debatują Była gadka że Doom jest nadal ważną marką więc może coś będzie.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 22 minuty temu, ASX napisał(a):kto i gdzie to potwierdził?Rano gdzieś czytałem na X czy reddit, że niby mają pomagać przy Wolfensteinie bo MG używa ich zmodyfikowanego silnika tylko się zastanawiam w jaki sposób bo podobno wszystkich speców od silnika wysłano na zieloną trawkę 24 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Była gadka że Doom jest nadal ważną marką więc może coś będzie.Pewnie dlatego ich nie sprzedali, bo chcieli zachować prawa do marki.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Teraz, Patapon napisał(a):Rano gdzieś czytałem na X czy redditTo niezłe potwierdzenie