Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 4 Remake

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, Rash napisał:

Ja wprawdzie jeszcze nie gram ale łapta:                                                     

Nom jest w pytke, lepiej niż w demo. Nic nie muszę ustawiać.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 235,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Omg 

• Koniec, zrobione absolutnie wszystko co się dało w tej grze. Jak już się wie co i jak, to przez Pro leci się dosyć szybko nawet będąc "golasem". Może za jakiś czas rzucę się na run bez save'ów. 

• Niestety ale nie jest to efekt wow jaki miałem przy RE2R. Przeszedłem wioskę i dalej mi się w sumie nie chce. Oryginał nigdy nie zginie. Jednak wolę klepać tego expa w Tibii, w świecie gier video już

Opublikowano

Ja swoją przygodę zaczynam jutro. Startuję na HC, mam nadzieję, że dam radę. W trakcie gry poziomu trudności pewnie nie można obniżać, więc nerwy napięte będą jak postronki. I może poczuję trochę mitycznego survival horroru :shotgun:

Opublikowano
15 minut temu, Brolin napisał:

Ja swoją przygodę zaczynam jutro. Startuję na HC, mam nadzieję, że dam radę. W trakcie gry poziomu trudności pewnie nie można obniżać, więc nerwy napięte będą jak postronki. I może poczuję trochę mitycznego survival horroru :shotgun:

Nie ma mechaniki dla looserów, że jak za dużo giniesz to pytają:)? 

Opublikowano

Widze ze Leon oddaje poklon Hunterowni przy kazdym otwieraniu bramy - milo :hi:

Opublikowano
Godzinę temu, Szermac napisał:

Ale  mnie Mendez leje xD

Najłatwiejszy z bossów :D 

1 godzinę temu, MEVEK napisał:

Widze ze Leon oddaje poklon Hunterowni przy kazdym otwieraniu bramy - milo :hi:

Like BloodBorne

Opublikowano

RED9 dopasowany to potęga :woot: te mackoglowy pękają aż miło juha tryska. 

Resident życia :nyam1:

Opublikowano

Migają mi na dolnej krawędzi ekranu momentami kolorki różne :/ w cutscenkach tego nie ma w innych grach też, gram w perf wszystkie bajery off ktoś się spotkał z czymś takim? 

Opublikowano

Hmm, pamiętacie zagadkę z próbką wody w RE3? Tu jest coś podobnego, ale jeszcze gorsze chujstwo :sadkek:

Opublikowano
3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał:

Nie ma mechaniki dla looserów, że jak za dużo giniesz to pytają:)? 

Absolutnie zabronione :banderas:

Opublikowano

W oryginalnym RE4 na Pro dochodzę do Del Lago w jakieś 20 minut. Tutaj na hardkorze zajęło mi to 3 godziny  :kekw:

Rozbudowanie lokacji poraża. Spodziewałem się zmian, ale nie że KAŻDA lokacja, każde pomieszczenie będzie wyglądać inaczej. Czuję się przez to niemalże jak podczas pierwszego kontaktu z RE4 w 2005 roku. Bywa też momentami ciężko, co jest oczywiście na plus. Nóż to zajebista sprawa, pierwszy raz podczas grania w Residenta czuję autentyczny fun podczas machania ostrzem. Co jeszcze tak na szybko? Oczywiście motyw z 

Spoiler

wilkiem 

Bardzo się z tego ucieszyłem. Ciekawe co na to hejterzy, którzy przed premierą mieli o to ból dupy. 

Na tę chwilę daję 12/10. Idę grać dalej. 

Opublikowano

5 razy zginąłem na początkowym oblężeniu wioski aż w końcu obczaiłem trasę do biegania i skakania po dachach. mieliście tak kiedyś ?

Opublikowano
43 minuty temu, Josh napisał:

Nóż to zajebista sprawa, pierwszy raz podczas grania w Residenta czuję autentyczny fun podczas machania ostrzem.

Racja. Nie wyobrażam sobie, by Capcom w kolejnych odsłonach zrezygnował z tej mechaniki i przywrócił nóż taki jak w poprzednich częściach. Z wyjątkiem RE2 Remake, był tak naprawdę bezużyteczny i marnował tylko miejsce w ekwipunku. 

Opublikowano

Miałem małą nadzieję, że wywalą sekcje 

Spoiler

z katapultami na zamku

, ale niestety nie xD

Opublikowano
5 minut temu, Wolny napisał:

Fajne zmiany wprowadzili względem oryginału, odkrywam grę jakby na nowo. Super.

Właśnie dlatego staram się odświeżyć sobie oryginał, żeby mieć porównanie, jak z Dead Space :banderas:

18715d6744a99-screenshotUrl.thumb.jpg.b0656ed440f0c3eb9dbdec69d8382b7f.jpg

Tyle że grę Visceral znałem na pamięć, bo już wcześniej przechodziłem multum razy, a RE4 odświeżam pierwszy raz po 15 latach, więc mimo, że coś świta i często pamiętam, to jednak są momenty zaskoczenia.

Już nie mogę się doczekać, aż później porównam to doświadczenie z poznawaniem remake'u :banderas:

Opublikowano

No to startujemy, póki dzień jeszcze młody :banderas:

6gPyRA0.jpg

Opublikowano

u merczanta mogę kupić mapę do skarbów. opłaca się czy znajdę je sam ?