Opublikowano 26 lipca 20231 r The Last of Us na premierę był potworkiem optymalizacyjnym, ale po czasie Naughty Dogs naprawiło grę patchami i czytałem że teraz nawet SD jest grywalna. Tutaj z kolei za port na PC odpowiada Nixxes, które jeśli chodzi o optymalizacje do tej pory nigdy nie zawiodło, więc jest szansa na dobry port od premiery.
Opublikowano 26 lipca 20231 r Taka zabawna sytuacja... Na PC na premierę nie będzie obsługi RT na GPU od AMD. Zabawna bo... jak wiadomo w PS5 siedzi AMD Edytowane 26 lipca 20231 r przez Emet
Opublikowano 26 lipca 20231 r Drajwery, zawsze u AMD problemem są drajwery. Właśnie na innej stronie czytałem, że goście od Blendera mieli duże problemy na kartach AMD i powymieniali na Nvidie. A problem został w końcu rozwiązany przez Valve, nie przez AMD. A że Rift Apart ma dobrze działać na Decku to super, pewnie jednak nie w takiej jakości grafiki jak na PS5. Edytowane 26 lipca 20231 r przez dominalien
Opublikowano 26 lipca 20231 r xD na bazowym HDD PS4 gra jest niegrywalna patrząc na to jak nieźle gra działa na stareńkim ryzenie 3100, rx570 i HDD. Miejscami dobijając nawet do 60 fpsów, Steam Deck spokojnie powinien dać sobie radę. Wygląda na kolejny dobry port od Nixxes
Opublikowano 26 lipca 20231 r Nie oglądam całego, ale sprawdźcie ten rozdział od 40 minuty i potem od 50 aby zobaczyć jak działa wczytywanie.
Opublikowano 26 lipca 20231 r 18 minut temu, ASX napisał: i HDD Przewiń do 18:50. Na HDD i minimalnych gra mu scrashowała ale działała na HDD + RTX 4090 + 64 GB RAMu xd
Opublikowano 26 lipca 20231 r 14 minut temu, ASX napisał: patrząc na to jak nieźle gra działa na stareńkim ryzenie 3100, rx570 i HDD SATA SSD, to w tłicie linemana jest nagrane z HDD, mechaniczny dysk ssie pałę
Opublikowano 26 lipca 20231 r Spodziewałem się, że wywali z butów na pc, a ps5 wygrywa wszędzie praktycznie.
Opublikowano 26 lipca 20231 r no dobra mój błąd, czyli jednak na jakimkolwiek HDD gra jest po prostu niegrywalna. NVME SDD jednak robi tutaj robotę
Opublikowano 26 lipca 20231 r 6 minut temu, łom napisał: ale działała na HDD + RTX 4090 + 64 GB RAMu xd Na hybrydowym HDSSD
Opublikowano 26 lipca 20231 r Czyli trzeba by bylo zrobic ekran wczytywania w starym stylu albo przeprojektowac moment przechodzenia przez swiaty by trwal dluzej. Edytowane 26 lipca 20231 r przez Lukas_AT
Opublikowano 26 lipca 20231 r https://twitter.com/digitalfoundry/status/1684221473819447298?s=20 tak jak pisałem, normal I spokojnie 30fps, bez problemu z losdingami między światami itp Edytowane 26 lipca 20231 r przez Daffy
Opublikowano 26 lipca 20231 r No wygląda całkiem dobrze, jak na nextgenową grę odpaloną na przenośnej konsoli o mocy 1,6 terafanka
Opublikowano 26 lipca 20231 r 9 minut temu, Lukas_AT napisał: Czyli trzeba by bylo zrobic ekran wczytywania w starym stylu albo przeprojektowac moment przechodzenia przez swiaty by trwal dluzej. Ale jaki to miało by sens? To trochę tak jak by w klasycznych Residentach otwieranie drzwi nie trwało ~5 sekund tylko 50 sekund. Nie powinni nawet pisać że HDD jest wspierane tym bardziej że jak ktoś ma PCta spełniającego minimalne wymagania to na 90% ma też przynajmniej zwykłego SSDka.
Opublikowano 26 lipca 20231 r Na Rogu to będzie wypalać galy jak na decku na średnich ustawieniach z fsr2.1 cały czas to lata lekko ponad 30fps cały czas. No to obadam czy faktycznie najlepsza część ever ten sagi
Opublikowano 26 lipca 20231 r A dlaczego niby najlepsza? Wygląda na to że stawiasz tezę by jej niesamowite obalenie po godzinie grania w najbrzydszą wersję gry było bardziej widowiskowe. Ja na żadnego z 2-3 ratchetów na ps2/ps3 nie odpuściłem, a tutaj po połowie odłożyłem do pudełka, mimo że graficznie jest wspaniale.
Opublikowano 26 lipca 20231 r Na podstawie opinii z tego tematu że to najlepsza część Ps. Skończyłem każdego ratcheta za wyjątkiem Nexus i tego na 4 graczy
Opublikowano 26 lipca 20231 r 35 minut temu, Daffy napisał: Na Rogu to będzie wypalać galy jak na decku na średnich ustawieniach z fsr2.1 cały czas to lata lekko ponad 30fps cały czas. No to obadam czy faktycznie najlepsza część ever ten sagi Już na telefonie widać pozabkowane krawędzie i packe a co dopiero na decku Zagrajcie w tą grę jak ludzie Edytowane 26 lipca 20231 r przez PanKamil