Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Autor @Szajka daj szansę — warto. Ale jeśli nie siądzie, nie ma się co przymuszać do gry. Swoją przygodę z serią również zacząłem od GT na PSX.Obok takich tytułów jak: Tekken 3, Front Mission 3, Soul Blade, Suikoden II czy Castlevania: SotN to jedna z moich ulubionych gier z tamtego okresu.Grałem we wszystkie jej odsłony i uważam serię za bardzo dobrą. Grałem też we wszystkie Forzy — również są świetne, choć nieco inne.Przyznam, że ostatnia FM mnie zawiodła, ale przy GT7 spędziłem ponad 80 godzin — klasycznie, plus kilka na PSVR2 (znakomite doświadczenie growe).Tak, jest tam pewna sztywność, albo — jak to określiłeś — „drewno”. Niemniej to porządna, choć niepozbawiona wad, gra.Sam chyba wrócę na kilka wyścigów, zobaczę przy tym, co tam pozmieniano.W każdym razie życzę miłej gry. Edytowane 23 godziny temu23 godz. przez Sylvan Wielki
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. W dniu 19.04.2026 o 10:38, Szajka napisał(a):Trzeci raz gram w Gran Turismo. Pierwsze Było GT na ps1, potem było po raz pierwszy (już bez online) GT Sport kilka tygodni temu i od trzech dni próbuje się przemóc do GT7 na ps5. Cholera, no drewno fest-takie mam odczucie póki co. Między GT na ps1 a GTS gralem we wszystkie Forzy na kolejnych generacjach xboxa. Mam nawet wrażenie że GTS miało lepszy feeling(nostalgiczny) niż ostatnia odsłona. Chce wierzyć, że w końcu coś zaskoczy i zacznę doceniać szczególiki którym ponoć stoi ta seria. Cieszą mnie tory z GT1 , ale muzyka to ten rodzaj której nienawidzę w scigalkach(mamroczący bez werwy głos pod gitarkę). We wyścigach to jednak elektroniczna muzyka z reguły mi najbardziej siada. Więc wyłączyłem muzykę i … poczułem feeling Forzy Motorsport 2 tam też strasznie mnie cisza w wyścigu irytowała . Widzę też że chęć do farmienia z soulsow przenieść będę musiał tutaj po kredyty-losowania z kuponów to . Nic to dam jeszcze szansę a jak nie zaskoczy to na wymianie pójdzie kiedyś na coś.Prawda, muza w GT7 to jest mokra szmata w twarz gracza. Poza 2-3 momentami, to tego się nie da słuchać. Co prawda w trakcie wyścigów i tak zawsze wyłączam muzykę (chyba że gram w arkejdówkę), ale nawet to co brzdęka tutaj w menu, kaleczy ucho boleśnie.Rzucę frazesem, że GT7 na kierownicy to jest czysty fun. Ale z drugiej strony sam też sporo godzin grywałem na padzie i bawiłem się równie dobrze. Dla mnie, pod kątem zróżnicowanej zawartości i frajdy z dostosowywania aut, a czasem też i dużych emocji to jest absolutnie najlepsza i najbardziej uniwersalna ścigałka na rynku. Grunt to sobie jednak ustawić wszystko pod siebie odpowiednio (poziom trudności, ewentualne asysty, kamerę itd.).
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. W dniu 19.04.2026 o 18:25, Emet napisał(a):Tak przy okazji jeśli jeździsz na kamerze zza samochodu i jeszcze tego nie zrobiłeś to zmień ustawienia kamery w menu pauzy podczas wyścigu żeby była mniej sztywna (jak coś możesz wpisać na google lub youtube i znajdziesz jak to zrobić).O panie po tej zmianie, to inna (lepsza) gierka. Nie dość, że dużo lepszy feeling, to jeszcze bardziej efektowna i można lepiej podziwiać kozackie modele aut.Jedyny minus, że trzeba było na początku się deko przestawić i złapać flow. Thx man!
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Tak, ta kamera w defaulcie jest do dupy. Szczególnie po przesiadce z Forzy, gdzie pracuje bardziej efekciarsko. Co do muzy, można sobie w Showcase wyłączyć nielubiane utwory - odkryłem to jakiś czas temu, bodajże w "Showcase" na world mapie. W tej grze bardzo brakuje elementu "gry", tzn. jakiegoś sensownego singla, poczucia progresji innego niż kolekcjonowania aut. Nie wiem, jak to wyglądało historycznie, bo GT7 to moje pierwsze Gran Turismo, dla którego w ogóle kupiłem (też pierwsze w życiu) Playstation. Power Pack trochę to łata, ale to dalej "nie to". Niemniej jednak mam wbitą platynę i coś około 980h. Lubię dla relaksu odpalić custom race z ulubionymi furami na ładnym torze przy zachodzie słońca, wsadzić na łeb VR, zasiąść za dobrą kierą i oderwać się tak na kilka godzin od życia.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jednak „załapało” i już gra mi się miodnie. Wczoraj chyba 8 h ciągiem natłukłem. Poustawiałem pod siebie sporo suwaczków i jest lepiej. Zaczynam czuć lekki feeling z GT1
Opublikowano 7 minut temu7 min Może by się chętni znaleźli na jakiś forumowy wyścig? Żadna wielka liga, ale na razie jednorazowo na wybranym torze/samochodzie.