Opublikowano 24 maja24 maj Nie wierzę, że dali taki zestaw. Co prawda kilku brakuje, ale są Ferrari i Porsche plus nowy SC, więc nie narzekam. Teraz tylko malowanie na żółto w numerze 83 i lecimy LeMans
Opublikowano 26 maja26 maj Fajny update i totalnie niespodziewany. Sprawdziłem i ta safety 911 to Turbo S, szkoda że nie jakaś zwykła Carrera czy inny GTS. Przydałoby się wolniejsze auto z generacji 992.
Opublikowano 21 czerwca21 cze Chciałem sobie pograć Ferrari 499P, ale kurde, to jak fatalny jest FF w tej grze to po prostu sie odechciewa
Opublikowano 25 lipca25 lip Czy ja wiem, czy taki fatalny? To mocno zależy od konfigu, auta itp. Jakiś consensus panuje, że "ffb w gt7 to ch*j", ale właściwie z czego to wynika, tak dokładnie? Na czym polega jego beznadzieja? Za mało informacji, niedokładne, czy co? IMO to w dużej mierze kwestia przyzwyczajenia ludzi przesiadających się z innych gierek/simów. Cisnąłem długo w ACC, jak spróbowałem GT7 to była lipa, potem się przyzwyczaiłem. Po kilku miesiącach wróciłem do ACC i też była lipa na początku.
Opublikowano 26 lipca26 lip Właśnie problem w tym że sam jeżdżę głównie ACC i za każdym razem jak wracam do GT7 to po prostu nie czuję detali, sam FF jest kompletnie nijaki. I nawet jak się zmuszę i przyzwyczaję (i nawet zaczynam mieć z tego przyjemność, bo jednak jest w GT coś przyciągającego), to potem każdy powrót do ACC to ogromny efekt wow jak FF potrafi działać. Polyphony zatrzymało się w czasach PS3. Edytowane 26 lipca26 lip przez gtfan
Opublikowano 26 lipca26 lip A ACC i tak ma słaby FFB w porównaniu choćby do AMS2.Ale w 100% się zgadzam z opinią jakoby GT7 miało kiepski FFB. Miałem okazję pojeździć u ziomka na Fanatecu CSL DD 8nm, i szczerze mówiąc....to był najgorszy FFB z jakim miałem do czynienia. Absolutne zero czucia tego, co się dzieję z autem. Zdecydowanie przyjemniej się jeździ ba padzie.
Opublikowano 26 lipca26 lip Dla mnie największym problemem FFB w GT7 jest to, że utrata przyczepności jest odczuwalna bardzo nagle, nie ma tego bardziej płynnego "nabudowywania" się. W ACC jest to lepiej zrobione. Ogólnie jednak po ponad 1000h w grze nauczyłem się odczytywać co się dzieje. I nadsterowność i podsterowność da się wyczuć, czy odpowiedni opór w zależności od kompresji zawieszenia. Pewnie gdybym miał na konsoli alternatywę w VR, GT7 poszło by w odstawkę. Może i bym sobie PC pod poważniejsze simy złożył, ale jak czytam, że pod VR bez minimum RTX 5080 nie podchodź, to trochę mi się odechciewa. Edytowane 26 lipca26 lip przez Pianista911
Opublikowano 21 sierpnia21 sie Wszedł nowy update GT7 w tym tygodniu, mocno przerobili fizykę, IMO FFB w przypadku samochodów drogowych jest o niebo fajniejszy. Dla mnie największy problem (z tą nagłą utratą przyczepności) już nie występuje. Kto tam psioczył na FFB - zachęcam do spróbowania ;)
Opublikowano 21 sierpnia21 sie Zmienili też limit punktów osiągu, dziś odpaliłem i wszystkie 700PP samochody ustawione miały po 650PP, nie wiem po co to jak gra w singlu nawet na wysokim poziomie nie jest trudna. Z tych tygodniowych wyścigów to tylko ten szutrowy wyścig taki średni, bo nie lubię wyskoków w GT, samochód zachowuje się nieprzewidywalnie i fizyka jest jakaś dziwna.
Opublikowano 3 września3 wrz Fajnie, że wraca Autumn Ring, ale... zdecydowanie wolałbym w końcu po prostu Gran Turismo 8.
Opublikowano 4 września4 wrz 22 hours ago, Emet said:Fajnie, że wraca Autumn Ring, ale... zdecydowanie wolałbym w końcu po prostu Gran Turismo 8.Oczywiste jest, że na PS5 już nie zobaczymy 8.
Opublikowano 4 września4 wrz Oczywiste jest, że zobaczymy Sony nie zrezygnuje z tak potężnej bazy użytkowników, która w momencie premiery GT8 będzie już zapewne wyraźnie przekraczała 100 mln. Myślę, że powtórzą manewr z GT7 i Ósemka będzie crossgenem.
Opublikowano poniedziałek o 04:194 dni W dniu 4.09.2026 o 18:35, Hal Emmerich napisał(a):Oczywiste jest, że zobaczymy Sony nie zrezygnuje z tak potężnej bazy użytkowników, która w momencie premiery GT8 będzie już zapewne wyraźnie przekraczała 100 mln. Myślę, że powtórzą manewr z GT7 i Ósemka będzie crossgenem.Ja zaś twierdzę, że będą chcieli rozpędzić sprzedaż ps6 i ludziom chcącym kupić płytę na ps5 zablokują możliwość siedzenia przez większość generacji na "starym" sprzęcie kosztem niższej sprzedaży gier
Opublikowano poniedziałek o 05:474 dni Ten ostatni update zmieniający fizykę opon jest całkiem dobry. W końcu auta drogowe na oponach komfortowych zachowują się realistycznie, i nie pływają już jak na lodzie. Co prawda część ytubowych ścigantów narzeka na zmiany w autach wyścigowych, GR3 itp, ale wg mnie, czyli laika - zmiany są bardzo na plus. Nie sądziłem, że będę czekał na Spec IV z takim optymizmem :)
Opublikowano poniedziałek o 10:204 dni No nie jestem do końca przekonany co do zmian. Ostatnio gram głównie na padzie i bardzo irytuje "autocentrowanie" auta od razu po puszczeniu gałki. Nie jest to tak "płynne" i "subtelne" jak wcześniej było. Teraz od razu furę w momencie wrzuca na "środek" i bardzo to wg mnie przeszkadza. W jednych autach mniej, w innych bardziej, ale jednak. Nie ma się tej precyzji. Nie wiem jak to wygląda na kierownicy, ale nawet jeśli jest ok, to jednak granie padem jest w tym momencie do kitu Edytowane poniedziałek o 10:214 dni przez Luqat
Opublikowano wtorek o 05:593 dni Co do jazdy autami drogowymi to wciąż jestem pozytywnie zaskoczony - w końcu na komfortach miękkich czuć wyraźniej moment kiedy auto traci a kiedy odzyskuje przyczepność, dzięki czemu frajda z jazdy słabszymi autami od razy podskoczyła dwukrotnie ;)Ogólnie uważam, że zmiana (przynajmniej na kierownicy) jest w dobrym kierunku.