Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał:

Po pograniu chwilę w trybie 60 FPS, stwierdzam że forumowa drama z pop upem jest mocno przesadzona

No nie wiem, ale na youtube się to mocno rzuca w oczy, a co dopiero odpalając na własnym TV. Jak to ogarną to przeskoczę na 60 fps. Na ten moment jest to największy i bardzo poważny minus gry. Zważywszy na fakt, że mamy 2021 rok i tak mocną konsolę.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 304,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Easy możesz od razu mnie raportować, ale weź już kurwa zamknij się. Pragnę ci przypomnieć typie, że Forza Horizon to wolność i fun.  Tam nie ma zmuszania do czegokolwiek tworzenia sztucznych barier, g

• Lucek ma Fanateca CSL 2.5, ja mam Thrustmastera TX  

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w temacie "US and A", będąc w ubiegłym roku w NY odwiedziliśmy Microsoft Experince Center. Kilka pięter X-bąkowej dobroci. Figurki, pięknie przedstawiona historia poszczególnych mo

Opublikowano

Nie ogrywam gry na YouTubie ;)

Opublikowano
20 minutes ago, Ryo-San said:

Mam problem z tymi zadaniami z playlisty dotyczącymi fotoradarów i strefy pomiarowej. Czytałem Wasze posty, brałem dokładnie te same furki o których pisaliście i cały czas ten sam komunikat że niewłaściwy samochód do trybu.

Ale też jak wchodzę na mapę to widzę że mam to zaliczone. Zapewne musiałem to zrobić kiedyś, przypadkiem bo wcześniej w ogóle się tym nie interesowałem. No ale skoro mam to zaliczone to czemu mi tego nie odfajkowało na playliście festiwalowej? O co tu biega? To jakiś bug czy robię coś źle?

A robiles S2?

Swoja droga jesli ktos niespecjalnie "czuje" samochody, a szczegolnie te szybkie. Gdy jeden ruch i zaczynasz latac po calym ekranie, niech sprobuje tych ustawien. Sesto w X w koncu sie da prowadzic leciutko.

image.thumb.png.a7347fd49fe24d9ad76c4d584301b543.png

Opublikowano
23 minuty temu, Ryo-San napisał:

Mam problem z tymi zadaniami

Ten fotoradar robiłem tym Porsche które się dostało za granie w fm7. Oczywiście trzeba było ulepszyć do klasy s2. 

A te ptaszki ze zaliczone to nie wiem skąd. Miałem tak samo. 

Opublikowano

Pop up sam w sobie nie jest jakiś straszny, ale zmiana jakości drzew już baaaardzo rzuca się w oczy. To tak, jakby karton z gran turismo nagle zmienił się w piękny i szczegółowy model 3D

Opublikowano
1 minutę temu, Michał102 napisał:

Pop up sam w sobie nie jest jakiś straszny, ale zmiana jakości drzew już baaaardzo rzuca się w oczy. To tak, jakby karton z gran turismo nagle zmienił się w piękny i szczegółowy model 3D

Dokładnie tak, mi też nie chodzi o pop up tylko o tą chamską podmianę wyglądu drzew, krzaków tuż przed naszym nosem. 

Opublikowano

Dobra po restarcie konsoli odfajkowały się te rzeczy z automatu więc coś się chyba przyblokowało. 

Btw wiecie może czy do challenge'a (w FH4 była za to trofka. Chyba najrzadsza z wszystkich) - "wygraj eliminatora nie zbierając żadnego zrzutu" - liczą się furki które zabierzemy pokonanym graczom? W sensie czy są one traktowane jako zrzut? 

Edytowane przez Ryo-San

Opublikowano
45 minut temu, ASX napisał:

Po pograniu chwilę w trybie 60 FPS, stwierdzam że forumowa drama z pop upem jest mocno przesadzona

Też tak stwierdziłem, jak przez parę godzin po odpaleniu wpatrywałem się uparcie w pobocze i nic drastycznego nie zauważyłem :dunno:
No chyba, że to poniżej - tu się zgadzam, ale przestałem na to zwracać uwagę.

18 minut temu, modjo napisał:

nie chodzi o pop up tylko o tą chamską podmianę wyglądu drzew, krzaków tuż przed naszym nosem

Wracając do soundtracku...
Ostatnio wpadł mi w ucho ten kawałek i nie dość, że hiszpańskojęzyczny to jeszcze w video furki i dupeczki - no idealnie by się śmigało w FH5 przy takiej nucie :banderas:

Opublikowano

Ja po cichu liczyłem że dadzą nutkę El Bandolero jako taki easter egg:wub: W końcu 6 mln wyświetleń do czegoś zobowiązuje!

Forza Horizon 5 final boss xD 

Edytowane przez Ryo-San

Opublikowano

@wojtas011 Dzięki. Już działa. Jakby kogoś interwsowało na xcloud streamowana jest wersja z Series S... a na PC jest już mod odblokowujący RT podczas gry ;)

Edytowane przez Emet

Opublikowano
Godzinę temu, Donatello1991 napisał:

Więc prosiłbym nie starać się wybronić ewidentnej kuli u nogi w tej części. 

To nie jest wina gry raczej tylko konsoli ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtas011 napisał:

Potwierdzam, wyscigi drogowe najlepsze do zrobienia rywali, polecam trase "zjazd ze wzgórza"

Która to dokładnie bo z 25 tras nie widzę żeby o takiej nazwie była

Opublikowano

wg statystyk w grze jest już ponad 3 miliony graczy, a dzisiaj dopiero jest premiera. 

dla porównania Forza Horizon 4 potrzebowała tygodnia żeby dobić do 2 milionów graczy

porównanie ustawień z XSX do wersji pecetowej

seriesx_perfmode_settkfjrn.png

2021-11-0916_48_52-fo23jov.png

Opublikowano

Wiecie może jak można wyjebać w pizdu ten save z gry? Ja wiem, że wszystko leci z chmury, ale pierdolony gówniarz mi wszystko spierdolił w tej grze i chciałbym, żebym sobie włączył od nowa.

Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał:

Dla mnie też soundtrack jest mega. Fakt, mogliby dodać kilka meksykańskich kawałków dla klimatu, ale i tak jest git.

Też nie rozumiem narzekania na soundtrack. Wiadomo, że to kwestia gustu, ale według mnie jest o wiele lepszy niż w FH4. Niedawno odświeżyłem sobie kawałki z FH2, które ciągle są świetne, dużo mniej komercyjne i idą bardziej w alternatywne, niż  utwory w późniejszych częściach. 

Faktycznie mogli dorzucić stację latino i bardziej trzymać się ram. Chyba tylko Hospital i Classic są w 100% tym czym były kiedyś. Pulse i Bass jest praktycznie jedną stacją. Block i XS też mają kilka bardziej klubowych kawałków w playliście, które strednio tam pasują. 

Opublikowano
3 minuty temu, Faka napisał:

Wiecie może jak można wyjebać w pizdu ten save z gry? Ja wiem, że wszystko leci z chmury, ale pierdolony gówniarz mi wszystko spierdolił w tej grze i chciałbym, żebym sobie włączył od nowa.

Wywal save z chmury...

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
3 minuty temu, Faka napisał:

Kurwa prosto mordo jak chuj, wypierdol kurwa sejwa z jebanej konsoli, a żeby mieć to w piździe to wypierdol z jebanej kurwa chmury i kurwa będziesz ustawiony jak ja pierdolę.

Opublikowano

XDD

Znaczy się gdzie to wchodzi? Na konsoli tego nie mogę znaleźć, jedynie co to wchodzę w zapisane dane, a i tak nie usuwa? 

Opublikowano

Narzekałem ostatnio na zbyt proste challenge w tych opowieściach (te z źóltymi ikonkami). Większość wpadała w zasadzie za pierwszym podejściem na 3 gwiazdki. Dużo łatwiejsze niż w FH4. Aż tu nagle przyszedł challenge kaskaderski Koenigsegg Jesko vs Veyron. Po mokrej nawierzchni i szutrze. I serio nie mam już na to pomysłu. Próbuje chyba z 50 raz i elo. Tym samochodem nie da jeździć na zwykłym idealnym asfalcie po zanim złapie przyczepność to mija ruski rok a na szutrze to jest jakaś masakra. Coś czuję że spędze przy tym wyzwaniu "trochę" czasu.  

Edytowane przez Ryo-San

Opublikowano
36 minut temu, tjery napisał:

To nie jest wina gry raczej tylko konsoli ;)

To wina silnika gry, a nie konsoli. Na pc tez masz doczytywanie.

Opublikowano
26 minut temu, Bzduras napisał:

Kurwa prosto mordo jak chuj, wypierdol kurwa sejwa z jebanej konsoli, a żeby mieć to w piździe to wypierdol z jebanej kurwa chmury i kurwa będziesz ustawiony jak ja pierdolę.

Długo Ci zajęło osiągnięcie takiej biegłości we władaniu fakowskim? :notbad: