Shen 9 610 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Lipa, ze nie ma crossplay, kusi mnie troche wersja na switcha, ale kumple biora na pc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 040 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 od której ta beta ma śmigać dziś? Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 13 minut temu, Soban napisał: od której ta beta ma śmigać dziś? Niby od 19:00. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Ahh wspaniale było na to poczekać, czuć stare archaizmy, no ale to miało być to samo w lepszej oprawie, jest cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Sydney 38 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Serwy sie wysrały w tej multiplayer becie anyłej jest moc <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 klasyka Blizzard-a nie opuściła magia nowej gry od Blizzard-a nadal jest Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 4 lvl udało się wbić Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 (edytowane) Odpaliłem betę równo z zegarkiem. Właśnie skończyłem bo serwery padły Teoretycznie grałem 1,5 godziny a czuje jakbym spędził 15 minut... czyli stary dobry nawyk z klasyka powrócił. Wersja PS5. Oto odczucia na szybko od osoby, która wychowała się na tej grze i NIGDY jeszcze nie grała w hack n slasha sterując kontrolerem konsoli. Nie rozpisuje się na temat stricte gry, bo to po prostu Diablo 2 więc jeżeli tą grę kochałeś to nie zastanawiaj się nad niczym. Mam za to kilka zdań na temat konwersji typowej gry PC na konsole. Menu gry w mojej skromnej opinii MUSI być w jakiś sposób zmienione. Niestety nie może być tak, iż klikając przycisk „OPTIONS”, następnie 2x R1 a potem strzałka w dół, a następnie "X" - wyjdę z gry. W ten oto sposób jakakolwiek próba gry chociażby w trybie hardcore na konsoli nie ma sensu istnienia. Głowie się jak mogliby to twórcy zmienić… albo pozwolić na jakieś macra (ala WoW) które szybko wywoła jakieś określone komendy, albo nie wiem... Ogólnie brakuje mi w tej grze niestety klawiatury: brakuje mi "ALT" który podświetlał leżące na ziemi itemy. Tutaj dana rzecz podświetli się dopiero jak na nią podejdziesz. Jak wypadnie sporo itemków to jest tragedia. Oczywiście nie można wybrać sobie co chcesz podnieść co tym bardziej utrudnia podniesienie tego co chciałbyś. Brakuje mi szybkiego przejścia do ekwipunku najemnika, teraz trzeba wcisnąć "OPTIONS" przejść R1 do zakładki "Najemnicy" i dopiero wtedy otwiera się jednocześnie nasz i sojusznika ekwipunek...mega niewygodne. Jeszcze bardziej brakuje mi jednoczesnego wyświetlania statystyk oraz ekwipunku. To przecież była kwintesencja tej gry jak się zmieniało broń i oglądało zmiany statystyk/obrażeń. Cóż, może się przyzwyczaję Tak na szybko, pewna drobnostka...początek gry, Krwawa Orlica a z mobów leci mikstura leczenia. Coś nie do pomyślenia w klasyku. Ktoś spyta - o co Ci chodzi? Pamiętacie, że w I akcie leciały jedynie mniejsze mikstury, i przed Andariel rzadko lekkie. A tu początek gry i lecą mikstury z III aktu. Taka drobnostka, ale dla starego dziada szok Nie wiem co jeszcze napisać - chce grać dalej, ale serwery leżą, typowy Blizzard Edytowane 13 Sierpnia 2021 przez Sobies Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Widzę ,że jak zwykle są zaskoczeni premierą xd Ja czekam jednak na finalny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrwawaRyba 22 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Ciekawe czy tym party finderem da się ludziom kuźnię podbierać Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Jeszcze mi się dwie kwestie przypomniały: Czy na konsoli będzie się dało włączać komendy? Próbowałem na wszelkie sposoby włączyć chat i wpisać /players 8 ale nie wiem jak to zrobić. Czy też macie takie odczucie, że w walce wręcz jest pewnego rodzaju opóźnienie? Zrobiłem sobie na start Druida i jak uderzyłem pierwszy raz to byłem zaskoczony, że postać się zamachnęła i następuje taki dziwny mikro lag i dopiero następuje animacja trafienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrwawaRyba 22 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 (edytowane) Serwery są do dupy, to chyba zwykły lag. W Alfie jak klikało się atak na npc, to postać sama biegła i zabijała. Więc na padzie postaciami melee grało się lepiej niż na mk. Mam nadzieję, że tu nic nie zmienili. A /players x działa ale na singlu tu masz multi, tylko private match W opcjach są dwa tryby quality i performance. Na 60 klatkach, gra jest zdecydowanie bardziej responsywna, lepiej się gra. Różnicy w grafice nie zauważyłem. @Sobiesw opcjach możesz włączyć "Item label" na przełącz i wtedy pod RB (R1) jest przełącznik. Edytowane 13 Sierpnia 2021 przez KrwawaRyba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Wyjątkowo dobrze grało mi się na padzie, a miałem duże obawy - D2 to nie turlanie balasa jak w D3. Jest przyjemnie, responsywnie - po prostu dobrze się prowadzi ludka (grałem melee Druidem). Casterami za to może być różnie - precyzyjny teleport albo młotki... Menusy za to są fatalne, podobnie obsługa inventory. Na HC może być problem. Przełączanie między Legacy a Resurrected to raczej ciekawostka, D2 nawet w wersji 1.0 nie wyglądało tak fatalnie PS wisienką na torcie jest dla mnie możliwość zmiany języka systemu i mamy: "Greetings, stranger. I'm not surprised to see your kind here...". Cytuj Odnośnik do komentarza
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Dla mnie wspaniale, poza rzeczonymi wadami menu (ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, bo do gorszych rzeczy człowiek się przyzwyczajał). Fakt, że przy Krwawej lecą mocniejsze mikstury, ale też krwawa jest potężniejsza niż kiedyś (lepiej chowa się za szkieletami). Muzyka niesamowicie podbita, na telewizorze konsolowym prawdziwa uczta dla ucha. Ten rok jest totalnie hack'n slashowy na XSX: Ascent, Hades, no i Diablo. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Jest sztosik, ale premiera we wrzesniu stoi pod duzym znakiem zapytania. Ta gra potrzebuje jeszcze co najmniej z 6 miesiecy, pelno jest bugow, optymalizacja lezy, kilka elementow do przerobienia. Najwiecej problemow na konsolach, ale i na PC zdarzaja sie niezle cyrki. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 To podobno nie jest aktualny build. No ale jak spierdolą diablo 2 grę święta to będzie ich koniec. Mi się w betę gra dobrze. Sterowanie padem bardzo wygodne, responsywne. Ui można dopasować wielkość czcionki. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Ja tam jestem dobrej mysli, bo gre odswiezaja typy od Crasha i Tony Hawka, o ile ich tam Blizz batem nie pogania, to bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 W dniu 13.08.2021 o 20:45, Sobies napisał: Odpaliłem betę równo z zegarkiem. Właśnie skończyłem bo serwery padły Teoretycznie grałem 1,5 godziny a czuje jakbym spędził 15 minut... czyli stary dobry nawyk z klasyka powrócił. Wersja PS5. Oto odczucia na szybko od osoby, która wychowała się na tej grze i NIGDY jeszcze nie grała w hack n slasha sterując kontrolerem konsoli. Nie rozpisuje się na temat stricte gry, bo to po prostu Diablo 2 więc jeżeli tą grę kochałeś to nie zastanawiaj się nad niczym. Mam za to kilka zdań na temat konwersji typowej gry PC na konsole. Menu gry w mojej skromnej opinii MUSI być w jakiś sposób zmienione. Niestety nie może być tak, iż klikając przycisk „OPTIONS”, następnie 2x R1 a potem strzałka w dół, a następnie "X" - wyjdę z gry. W ten oto sposób jakakolwiek próba gry chociażby w trybie hardcore na konsoli nie ma sensu istnienia. Głowie się jak mogliby to twórcy zmienić… albo pozwolić na jakieś macra (ala WoW) które szybko wywoła jakieś określone komendy, albo nie wiem... Ogólnie brakuje mi w tej grze niestety klawiatury: brakuje mi "ALT" który podświetlał leżące na ziemi itemy. Tutaj dana rzecz podświetli się dopiero jak na nią podejdziesz. Jak wypadnie sporo itemków to jest tragedia. Oczywiście nie można wybrać sobie co chcesz podnieść co tym bardziej utrudnia podniesienie tego co chciałbyś. Brakuje mi szybkiego przejścia do ekwipunku najemnika, teraz trzeba wcisnąć "OPTIONS" przejść R1 do zakładki "Najemnicy" i dopiero wtedy otwiera się jednocześnie nasz i sojusznika ekwipunek...mega niewygodne. Jeszcze bardziej brakuje mi jednoczesnego wyświetlania statystyk oraz ekwipunku. To przecież była kwintesencja tej gry jak się zmieniało broń i oglądało zmiany statystyk/obrażeń. Cóż, może się przyzwyczaję Tak na szybko, pewna drobnostka...początek gry, Krwawa Orlica a z mobów leci mikstura leczenia. Coś nie do pomyślenia w klasyku. Ktoś spyta - o co Ci chodzi? Pamiętacie, że w I akcie leciały jedynie mniejsze mikstury, i przed Andariel rzadko lekkie. A tu początek gry i lecą mikstury z III aktu. Taka drobnostka, ale dla starego dziada szok Nie wiem co jeszcze napisać - chce grać dalej, ale serwery leżą, typowy Blizzard Dzięki za opinie, troche lipa z tym co opisałeś, liczę że to zmienią w finalnym produkcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Wypadające butelki jak najbardziej na plus nie trzeba co chwilę wracać do miasta. Inne usprawnienia też super jak większy stash czy auto gold pickup. Powinni jeszcze wyjebać stamine. Na chuj to komu w 2021. Stamina nie jest tu jakimś nieodłącznym elementem systemu walki jak np w dark souls a tylko ogranicza nam poruszanie się. Wyjebać Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 No i ten wspólny drop, moze juz stary jestem i casual przemawia przeze mnie, ale nie chce mi sie scigac z randomami kto pierwszy podniesie itemy. Szkoda, że tego nie zrobili jak w d3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) Jak dla mnie to przekreśla granie online. Technicznie też jest słabo bo tylko 30fps przy 4k. Na pc podobno duże wymagania. Ciekawe jak to nad switchu będzie działało... Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez devilbot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrwawaRyba 22 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Granie online, w tym systemie, który zaserwowali w wersji konsolowej mija się z celem... W dodatku nie da się pisać, nie wspominając o voice chat ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 14 minut temu, devilbot napisał: Jak dla mnie to przekreśla granie online. Technicznie też jest słabo bo tylko 30fps przy 4k. Na pc podobno duże wymagania. Ciekawe jak to nad switchu będzie działało... Na PS5 nie ma 60 fps w 4K ? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Na series x nie ma. Jest tryb performance chyba 1080p 60fps i quality 4k30fps Oczywiście nie ma sensu grać w quality Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Dlatego biorę na konsole, będę grał sobie jak casual od czasu do czasu wieczorami krótkie sesje na spokojnie, nostalgia trip Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi