Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Deck

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 381,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• i ja się skusiłem i niedługo zostanę Steamdekarzem 

• Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment

• Jest I on. Ekran kosmos.    

Opublikowano
5 godzin temu, Homelander napisał:

Grałem jakieś 2h w TLoU2 i było płynnie, bez żadnych problemów. Raz miałem jakąś sekundową ścinkę, ale to wszystko. W każdym razie sposób grania mi odpowiada i mocno zachęca do kupna Portala

Portala testuje od ponad miesiąca i uważam że mega zakup. Jak Ci pasuj granie w remote to nie ma się co zastanawiać. A jak Ci dobrze to działa w Twojej infrastrukturze sieciowej to już w ogóle. Na SD gram dość sporo i odpalanie specjalnie apki do remote zdecydowało o portalu. 

Opublikowano
15 minutes ago, LiŚciu said:

Portala testuje od ponad miesiąca i uważam że mega zakup. Jak Ci pasuj granie w remote to nie ma się co zastanawiać. A jak Ci dobrze to działa w Twojej infrastrukturze sieciowej to już w ogóle. Na SD gram dość sporo i odpalanie specjalnie apki do remote zdecydowało o portalu. 

Ja kupię dla większego ekranu i dualsensowych ficzerów

Opublikowano

Gdyby ktoś zastanawiał się nad CP2077 na decka to na standardowych ustawieniach gra wygląda super, a działa tak:

IMG_3401.jpeg

Opublikowano

Na steamowym forum gry piszą, że Hellblade 2 śmiga na 30 klatkach bez problemu na Decku więc zostawiam informacyjny wpis :newell:

Opublikowano
Godzinę temu, Meanthord napisał(a):

Na steamowym forum gry piszą, że Hellblade 2 śmiga na 30 klatkach bez problemu na Decku więc zostawiam informacyjny wpis :newell:

To prawda, z lekkimi spadkami, Deck nie przestaje zaskakiwać :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A pyta Cię decky o hasło? Pamiętam że kiedyś przed instalacją decky trzeba było samemu nadać sudo password ale od któregoś czasu sam instalator decky z automatu robi jakieś tymczasowe hasło sudo

Opublikowano
1 minute ago, Daffy said:

A pyta Cię decky o hasło? Pamiętam że kiedyś przed instalacją decky trzeba było samemu nadać sudo password ale od któregoś czasu sam instalator decky z automatu robi jakieś tymczasowe hasło sudo

On nadaje tymczasowe hasło wtedy kiedy samemu nie ustawiłeś hasła root, a ja to hasło ustawiłem. Dziwne bo za zazwyczaj na kompach mam takie same hasła lub kilka różnych jakie używałem na przestrzeni lat a tutaj żadne nie działa. Chyba byłem zbyt podjarany deckiem.

Opublikowano

Jeśli grasz w domu i ty oraz konsola tam są to nie wykorzystujesz internetu do grania, tylko sieć lokalną. Jak masz sensowne urządzenie to to działa dobrze.

Opublikowano
1 hour ago, NemoKOF said:

Jeśli grasz w domu i ty oraz konsola tam są to nie wykorzystujesz internetu do grania, tylko sieć lokalną. Jak masz sensowne urządzenie to to działa dobrze.

Niby tak ale mam lipne 2.4 GHZ więc różnie z tym bywało.

Opublikowano

Jest szansa, ze steam deck oled bedzie na promocji podczas summer sale czy za wczesnie?

Opublikowano
5 godzin temu, Ryuk napisał(a):

Jest szansa, ze steam deck oled bedzie na promocji podczas summer sale czy za wczesnie?

Za wcześnie 

Opublikowano
W dniu 4.06.2024 o 10:56, Czoperrr napisał(a):

Da się jakoś zainstalować Decky bez hasła root? Zapomniałem je.

Ogólnie na Linuksie hasła są zapisane w konkretnym pliku, jak wyjmiesz dysk i podepniesz do innego kompa, albo uruchomisz innego Linuksa na tym samym sprzęcie to możesz ten plik edytować. Nie ma potrzeby instalowania systemu na nowo.

Tu jest instrukcja z forum Steam, najwyraźniej Valve przewidziało, że ludzie będą psuli różne rzeczy.

Found instructions to fix, see below:

1. Follow the instructions on https://help.steampowered.com/en/faqs/view/1B71-EDF2-EB6D-2BB3 to get to the recovery desktop.

2. Mount the internal disc somewhere mount /dev/nvme0n1p6 /mnt

3. Edit the shadow-file nano /mnt/lib/overlays/etc/upper/shadow

4. Remove the password from the entry for deck. Remove everything up to the next colon. Do not remove the colon.

5. Reboot.

Edytowane przez dominalien

Opublikowano
8 godzin temu, Ryuk napisał(a):

Na olx masz nowki z plombami.

Wchodzisz, szukasz najtaniej. Widzisz ofertę za 2300, piszesz wiadomość że masz tylko 2100 i czy da radę.:reggie: I cyk, masz SD Oled za 2100.

Opublikowano
4 hours ago, Ukukuki said:

@Ryuk Ludzie sprzedają skórki i za to kupują Decki aby wyciągnąć tę kasę ze steam. Ja za swojego Decka Oled 1TB dałem 2400 albo 2300 nówkę na olx.

4 hours ago, iluck85 said:

Na olx masz nowki z plombami.

Wchodzisz, szukasz najtaniej. Widzisz ofertę za 2300, piszesz wiadomość że masz tylko 2100 i czy da radę.:reggie: I cyk, masz SD Oled za 2100.

Niestety w Polsce nie mieszkam, w irlandii sa na sprzedaz 5 steam deck LCD i to tyle :dynia:

Opublikowano
2 hours ago, Ukukuki said:

A no to siła nabywcza większa xd Pewnie na summer sale wleci 5-10% na decka każdy model. 

Nie bede czekal, ASX mowi ze za wczesnie. Do piatku powinien byc

image.thumb.png.4e8a1ca38950c12202c83f06b3db387e.png