Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 5 minut temu, Mejm napisał(a):O, akurat jestesmy w dobrym temacie to pogadajmy o tych statystykach, peakach, ccu i czym tam jeszcze. W ktorym momencie to sie stalo amunicja do wojenek konsolowych? Nie korzystam ze steama prawie wcale, ale zakladam, ze te dane byly tam od miliona lat. Czy nie i dodano je dopiero niedawno? Bo spuszczanie sie nad cyferkami tez niedawno stalo sie mocno popularne.Od 2012, ktoś kiedyś to napisał i zaczął wrzucać, popularność rosła to i to teraz wszyscy używają. A dlaczego do porównywania gier Sony, czy MS?Pewnie dlatego, że Sony i Microsoft czegoś takiego nie posiadają, jedynie jakieś pseudoanalityczne estymacje i posty na X od wydawców, a, że zaczęli wypuszczać na Steam często gry na premierę czy chwilę po premierze na konsole to się używa SteamDB do takich rzeczy. Proste, aczkolwiek nijak to się ma do ruchu na konsolach i raczej prezentuje dosyć skrzywiony obraz sytuacji danej gry.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 3 minuty temu, Josh napisał(a):Z jednej strony wiadomo że raczej nikt normalny nie traktuje tych liczb jako absolutnego wskaźnika<zerka na ostatnie dwa lata na forum>Taa, żodyn Z pamięci mogę wymienić co najmniej pięć osób, które przy pewnych premierach co 10 minut wrzucały ilu ludzi gra na Steamie i na tej podstawie ogłaszali sukces/porażkę danej gry, oczywiście też co 10 minut.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 4 minuty temu, Josh napisał(a):Średnia na metacritic stała się przeżytkiem, więc teraz wyznacznikiem tego czy gra jest dobra i czy świetnie się sprzedaje jest peak na Steamie. Z jednej strony wiadomo że raczej nikt normalny nie traktuje tych liczb jako absolutnego wskaźnika i prawdy objawionej, no ale z drugiej jeżeli w nową grę zaraz po premierze jednocześnie gra max 20 graczy (czy zaledwie parę tysięcy w przypadku blockbustera AAA ), to ciężko nie stwierdzić że jednak jest mały flopik.W przypadku gier usług to bardzo ważny wyznacznik "ile ludzi gra" w wypadku innych gier jest to totalnie bez sensu.W sensie dla samego gracza i radości z gry.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W dniu 15.02.2026 o 12:35, Szermac napisał(a):Pan Miłosz teraz wzięty psycholog, fajne wywiady daje na YT w różnych podcastach, dobry gość xDCzyli nawet dla graczyków jest szansa wyjść na prostą.Dla mnie niezły twist, że to ta sama osoba, po tym jak trafiłem na niego na YT w zeszłym roku. A content robi naprawdę dobry (mimo powtarzalności, ale to zwalam na karb tego, że często się gości w różnych podcastach).
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Super, mam nadzieję, że jesteście z siebie dumni https://tech4gamers.com/highguard-lost-majority-players/Teraz Zooltar z rozpaczy popełni harakiri nożykiem do tapet
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor Przecież oni to lubią bo i tak w te gowna nie grają a przynajmniej mają na co narzekać i o czym pisać.