Opublikowano 28 marca 20241 r Niezwyciężony 2x07 - druga połowa wynagradza wolniejszą pierwszą. Sezon ogląda się super, tylko całościowo trochę wolno fabuła posuwa się do przodu. Za tydzień finał i tak na prawdę jest na tym samym etapie co na początku. Niby przerwa przed S3 ma być krótsza, ale i tak szkoda, że "mało" się działo.
Opublikowano 29 marca 20241 r Zawsze możesz ogarnąć komiks, jak się nie możesz doczekać co dalej: https://readcomiconline.li/Comic/Invincible/Issue-0?id=103323 Tylko ostrzegam, obsada nie jest aż tak różnorodna rasowo jak w serialu.
Opublikowano 1 kwietnia 20241 r PrimeVideo - ciekawe jest to, że na tej platformie, szukając startrekowych filmów do wypożyczenia, natrafiłem na paradoks: są wszystkie filmy, absolutnie wszystkie ,,treki" do oglądnięcia w ofercie czy wypożyczonka, ale... akurat ,,Treka no.5" nie ma. ... Gdy ten był mi potrzebny. Pewnie na ,,Jabłuszku" będzie dostępny za 9,99zł do wypożyczona, w jak. UHD i polskimi napisami. W dniu 29.03.2024 o 11:44, Masorz napisał: Zawsze możesz ogarnąć komiks, jak się nie możesz doczekać co dalej: https://readcomiconline.li/Comic/Invincible/Issue-0?id=103323 Tylko ostrzegam, obsada nie jest aż tak różnorodna rasowo jak w serialu. Zaledwie 3 odcinki s02 ,,Niezwyciężonego" za mną... zaledwie! Co istotne, szata graficzna serialu to taki miks współczesnych animacji od WBA dla DC z ,,kreską" i kompozycją teł ze Scooby-Doo od WBA oraz zadziornością ostrych konturów z serialu "Liga Młodych" od DC/DCEU. Jest to coś innego we współczesnej stylistyce animacji superbohaterskiej; fabularnie dzieje się dużo, a sam początek pierwszego odcinka s02 (paradoks czasoprzestrzenny?) zbił mnie mocno z tropu, co z kolei wprowadza suspensik, bo ,,zacierasz rączki" z myślą, że coś się musi wydarzyć w tak rozpisanym scenariuszu - i nie możesz doczekać się co - co doprowadzi do tego, co mieliśmy w początkowych minutach pilotowego epizodu serii drugiej. Generalnie jest dość dobrze: 7/10. Sama produkcja inspiruje mnie do sięgnięcia po komiks właśnie. Ale pierwsze tomy "Invincible" w polskim wydaniu, to takie białe kruki - ciężko je dostać, a jak już są dostępne, to za kurłaaaa chorą cenę.
Opublikowano 4 kwietnia 20241 r Finał Niezwyciężonego bardzo fajny, tylko tak jak pisałem wcześniej cała akcja nie poszła za bardzo do przodu. Ale za to S3 powinien nadrobić.
Opublikowano 4 kwietnia 20241 r Seson bardzo solidny, chyba nawet lepszy od poprzedniego. Pierdolę, nie będę czekał rok czy dłużej i już zacząłem nakurwiać komiksy.
Opublikowano 5 kwietnia 20241 r 2 sezon 'The Lazarus Project' w końcu dostępny na polskim Primie tak btw to: In March 2024, the series was cancelled after two seasons. (z ang. wikipedii) Edytowane 5 kwietnia 20241 r przez karmaster
Opublikowano 5 kwietnia 20241 r O super, będzie oglądane. Ja wczoraj po zakończeniu S2 Niezwyciężonego na fali odpaliłem pierwszy sezon.
Opublikowano 5 kwietnia 20241 r Was nie mdliło od wszelkich wątków międzyludzkich w Invincible? Przewijałem ostatecznie bo nie dotarłbym do końca żadnego epizodu. A te sceny z krzekliwym kolegą gejem i powtarzające się żarty ze skarpetą na klamce... Został mi 8 odcinek.
Opublikowano 6 kwietnia 20241 r W dniu 4.04.2024 o 21:32, Masorz napisał: Seson bardzo solidny, chyba nawet lepszy od poprzedniego. Pierdolę, nie będę czekał rok czy dłużej i już zacząłem nakurwiać komiksy. 2 sezony "Invincible" za mną. Również i Ja jestem zdania, że s02 tego Uniwersum to było o pewną skalę geometryczną lepiej we wszystkim niż s01! Ależ to było treściwe superbohaterskie mięsko! To była godna uwagi wybrednego widza animacja superheroe, no ale nie w klasycznym rozumieniu tego słowa, ani określenia i idei, które ze sobą superbohaterstwo niesie. Brutalna, pasująca do dynamiki narracji, przeprowadzanych pojedynków między postaciami i wielu innych aspektów tej produkcji, linia grafiki. Tak było to dobre, że aż za dobre. Bo ta jucha, to aż do przesady się z cielsk podczas ,,bitek" lała - kolorystyka krwi, jej rysowanie i wypełnienie gęstości, jak z jakiegoś Painta, bez polotu i stylu. Tu nie chodzi o agresję tego rodzaju krwawych scen, a o bardzo natarczywe eksploatowanie fizycznych szkód, które ponosi ciało obijanej osoby, istoty etc. Bleeee. Tylko za to serial dostał minus w mojej ostatecznej ocenie. No i dostaliśmy fioletowego Thanosa... XD. Ogólna ocena tytułu w 2 sezonach, to ode mnie: 9/10. No a Omni-Man... Tiu, tiu, ależ kreacja! Jednostka cierpiąca wewnętrznie niesamowicie; to jest tak opowiedziana postać, że aż jej ból i rozdarcie psyche wypływa z ekranu - widz może to odczuć.
Opublikowano 12 kwietnia 20241 r Kiego grzyba! Wczorajszego dnia nikt mi nie miał prawa zepsuć! Tak też było. 5-ty pełny, jak zawsze immersyjny, seans "Batman: Maska Batmana". Tym razem późnym wieczorkiem, na OLEDziku! Jako coś wypożyczonego za 10zł, z PrimeVideo, w najwyższej jakości obrazu i dźwięku: UHD, HDR10 i systemy Dolby! W kwestii wrażeń i mojego odbioru całości tak kultowej animacji: nic się nie zmienia w ocenia tej produkcji od wielu, wielu lat jej oglądania, w różnych formatach, na różnych sprzętach etc. Ta Baśń, ta konwencja ,,gotyckiego, z elementami noir pompatycznego mroku"! A czas akcji, jego specyfik i obszar rozgrywanych wydarzeń - Gotham City niczym świat z wystawy a'la ,,Miasto Przyszłości" z lat 30-tych XX wieku, opisany w alternatywnej rzeczywistości. A jak to w zremasterowanej i doboostowanej do najwyższych standardów wersji wyglądało i brzmiało! PrimeVideo wykonał część roboty znakomicie... no a część zawsze ,,dokłada" dobry TV. 11/22/63 - serial z PrimeVideo, z oferty tej platformy. Kurnia, drewno po pierwszym odcinku - nic specjalnego pod względem wątków aberracji czasowoprzestrzennych w popkulturze. Wizualnie świetnie i ze stylem. No ale reszta... Pierwszy odcinek: 4,5/10. Ciągnę to dalej, ale ze względu na obsadę aktorską, no i urok scenografii i odtwarzanej epoki.
Opublikowano 15 kwietnia 20241 r Piękny news. Teraz niech dają S3 jeszcze w tym roku, a 4 I 5 w następnym.
Opublikowano 16 kwietnia 20241 r Nie ma szans w tak krótkim czasie niestety. Skoro drugi sezon robili prawie równo 2 lata, ale ostatnio coś mówili, że ten okres się skróci to i tak bym obstawiał jesień 2025 roku.
Opublikowano 16 kwietnia 20241 r Godzinę temu, Masorz napisał: Nie ma szans w tak krótkim czasie niestety. O S3 była mowa, że ma być dużo szybciej więc fajnie jakby był w tym roku jeszcze. S4 i S5 to już moje fantazje, ale jak S3 będzie w tym to S4 w kolejnym mam nadzieję.
Opublikowano 16 kwietnia 20241 r 48 minut temu, messer88 napisał: 16 maj Pierwszy sezon mnie strasznie zmęczył, nie wiem czy będę w stanie ruszyć drugi.
Opublikowano 16 kwietnia 20241 r Pilot serialu "Lazarus Project" okazał się dość dobrym, ale zbyt powolnym ,,akcyjnie" odcinkiem. Nie żebym ,,wymęczył bułę" przez te 45 minut, ale miejscami było baaaardzo powolnie, choć przynajmniej ,,skoki napięcia" i nagłe delikatne zwroty akcji wyszły tu na plus. Jakoś brytyjsko (oprócz Doctora WHO) dziwnie ogląda się coś o podróżach w czasie i temu podobne. Z mojej strony ocenię s01e01 ,,Lazarusa" na: 6/10. Ano właśnie, "RoboCop 2" - będzie oglądane; PrimeVideo ma ten film w swojej ofercie! Damn it!
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Lazarus project obejrzany, perełka wśród seriali, początek faktycznie powoli się rozkręca, poźniej jest lepiej. Sezon 2 mocno zmienia narrację, ale nie traci tempa. Polecam. Fallout w trakcie, wkręciłem się ja i moja młodzież, syn zna temat źródłowy, córka w ogóle, a wsiąkła na całego.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Pierwszy sezon Lazarusa specjalnie mnie nie porwał, choć miał swoje momenty. Brać się za drugi, czy dać sobie spokój?
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Raczej kwestia gustu, sprawdź pierwszy odcinek, sporo mówi o tym jaki sezon będzie, chociaż więcej się dzieje później.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Ja jestem po trzech odcinkach S2 i mi się podoba bardzo, ale już pierwszy sezon mi siadł.